Novosti - jun 2012.

PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERU U ONLINE GLASANJU POSJETILACA NAŠE WEB STRANICE

Na Svjetski dan zaštite životne sredine, 5. jun, objavljujemo pobjednike on-line glasanja za najbolji ekološki članak, ekološku fotografiju eko fotopriču, i fotografiju predjela i biodiverziteta koje su pripremili Mladi ekoreporteri Crne Gore u 2012. godini.

Posjetiloci naše web stranice od Dana planete Zemlje do danas, za najbolji ekološki članak, sa 39 glasova (35%) izabrali su "Volujica putuje u svijet - još uvijek"  Rialde Kurgaš (Gimnazija Bar)

Najbolja eko fotografija, po mišljenju posjetilaca sajta, je rad "Ako bacaju svi, nemojte I VI" Valentine Ljubojević (SMŠ "Mladost", Tivat), koja je osvojila 65 glasova (26%), dok je u kategoriji fotografija predjela i biodiverziteta za najbolju proglašena "Čudo prirode" Joana Skembri (SMŠ "17. septembar" Žabljak), koja je osvojila 33 glasa (43%).

U kategoriji eko fotopriča najviše glasova - 249 (32%), dobio je rad "Dom vojske - oaza smeća"  Milice Zvizdić, iz Srednja ekonomsko-ugostiteljska škole iz Nikšića, a u u kategoriji fotopriča predjela i biodiverziteta za najbolju proglašena "Biljni svijet Durmitora" Sofije Rondović, Isidore Anđelić i Vladane Pejović (SMŠ "17. septembar" Žabljak) sa 52 glasa (49%).

Najbolji poster je  "Novljani, probudite se!" Nine Hadžajlić, Marije Pavlović i Bojane Ćalasan (SMŠ „Ivan Goran Kovačić“, Herceg Novi) sa 191 glasom (40%).

Za najbolji video rad, sa 2173 glasom (51%), posjetioci našeg sajta su proglasili "Wild beauty - šta to bješe" Luke Nikolića i Bojana Loza (SMŠ „Danilo Kiš“, Budva).

Ovoga puta se mišljenja stručnog žirija i ukus publike nisu poklopila ni u jednoj takmičarskoj kategoriji! Ove godine zabilježen je rekordan broj glasova, ukupno 6050!

 
Novosti - maj 2012.
POSLATI RADOVI MLADIH EKOREPORTERA CRNE GORE NA MEDJUNARODNE KONKURSE

Na osnovu ukupnog plasmana, tematike kojom se bave, ispunjenosti kriterijuma i godišta autora, NVO “EKOM”, kao nacionalni operater programa, odredila je i prevela radove za dva medjunarodna konkursa u ovoj godini, koji su poslati 30. aprila 2012 na žiriranje u Kopenhagen.
Detaljnije...
 
Novosti - april 2012.

URUČENE NAGRADE MATURANTIMA PODGORIČKE GIMNAZIJE

Zbog polaganja maturskog ispita u subotu 21. aprila, većina nagradjenih mladih ekoreportera iz podgoričke gimnazije "Slobodan Škerović" nije bila u prilici da prisustvuje dodjeli nagrada na Sajmu ekologije u Budvi.

To je bio povod da nacionalni koordinator Saša Karajović, u srijedu 25. aprila, posjeti ovu srednju školu i na prigodnoj svečanosti uruči priznanja i nagrade. Maturanti podgoričke gimnazije osvojili su ukupno 12 nagrada u dvije od sedam takmičarskih kategorija i to: jednu ravnopravnu II i četiri ravnopravne III nagrade za ekofotografiju te dvije ravnopravne I, četiri ravnopravne II i jednu ravnopravnu III nagradu za fotografiju predjela i biodiverziteta.

gimnazija slobodan skerovic      gimnazija slobodan skerovic

Priznanja i prigodne nagrade su primili: Aleksandra Radosavović, IV D; Nina Ćulafić, IV D; Dragan Šćekić, IV L; Bojan Orović, IV H; Itana Šaranović i Iva Mrdak, IV H; Ana Tomović, IV F, Luka Sošić, IV L i Ivan Čojbašić, IV H. Nina Pejović, III J je u Budvi već dobila ravnopravnu II nagradu za fotografiju. Gimnazija i prof. Sanja Bulatović, kao mentor učenika su dobili zahvalnice NVO "EKOM".

Ovogodišnje takmičenje se odvijalo pod pokroviteljstvom kompanije „Wrigley”, koja je uz pomoć Fondacije za ekološku edukaciju, pokrenula pilot program „Litter Less” („Za manje smeća”), pa je iz donacije sponzora gimnaziji "Slobodan Škerović" darovan video projektor za uspješno učešće u programu.

 
Novosti - april 2012.

AUDIO i PDF PREZENTACIJA DODJELE NAGRADA

Za one koji su propustili dodjelu nagrada najboljim mladim ekoreporterima Crne Gore, evo prilike da se upoznaju sa atmosferom i učesnicima dogadjaja.

Ovdje možete preslušati specijalno polusatno izdanje radio emisije "Eko kutak" ili pogledati prezentaciju dodjele nagrada i pregled svih nagradjenih radova.

EKO Kutak 22.4.2012  (.mp3 13.8 MB)

Mladi ekoreporteri 2012 - nagrade (.pdf 3.9 MB)

 
Novosti - april 2012.
POČINJE ONLINE GLASANJE ZA NAJBOLJE RADOVE MLADIH EKOREPORTERA U 2012.GODINI

Povodom 22. aprila Dana planete Zemlje, na web stranici našoj stranici se mogu pogledati svi radovi pristigli do 02. aprila 2012. godine.

Za najbolje radove iz ovogodišnje produkcije u svih sedam kategorija prema mišljenju stručnog žirija, moguće je online glasanje koje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite životne sredine biti proglašeni najbolji radovi po mišljenju publike.

Ovdje možete pogledati i preuzeti sve pristigle radove:

- radovi u kategoriji ekočlanak >>

- radovi u kategoriji ekofotografije >>

- radovi u kategoriji ekofotopriče >>

- radovi u kategoriji video >>

- radovi u kategoriji fotopriče predjela i biodiverziteta >>

- radovi u kategoriji fotografije predjela i biodiverziteta >>

- radovi u kategoriji posteri >>

- radovi van konkurencije >>

 

 
Novosti – april 2012.
PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U CRNOJ GORI U 2012. GODINI

Dodjelom priznanja i prigodnih nagrada najboljim učesnicima, završen je ovogodišnji konkurs ”Mladi ekoreporteri 2012” koji je, po peti put, organizovala NVO „EKOM”.

Svečanost je održana u sklopu 18. Sajma ekologije u Budvi, a nagrade je uručio Siniša Stanković, pomoćnik ministra održivog razvoja i turizma za otpad i komunalni razvoj.

Na konkurs “Mladi eko-reporteri u Crnoj Gori” do 02. aprila 2012. godine stiglo je preko 210 radova (u kategorijama: eko članak, eko fotografija, eko fotopriča, video rad, eko poster, fotopriča i fotografija predjela i biodiverziteta), koje je pripremilo 205 učenika iz dvanaest srednjih škola iz Bara, Kotora, Tivta, Herceg Novog, Budve, Cetinja, Žabljaka, Bijelog Polja, Danilovgrada, Nikšića i Podgorice. U pripremi radova pomoglo je 16 profesora - mentora.

ekoreporteri ekoreporteri ekoreporteri

ekoreporteri ekoreporteri ekoreporteri

Stručni žiri (u sastavu: Dragica Šaković, novinar dnevnog lista ”Pobjeda”; Marijana Bojanić, novinar TV Vijesti; Jelena Vukasović, profesor književnosti; mr Aleksandra Ivanović, biolog mora, Nemanja Malovrazić, biolog, dr Maja Đurić, umjetnički fotograf; Radmila Beća Radulović, grafički dizajner i mr Dragi Vujačić, profesor interaktivnog dizajna) donio je odluku o najboljim radovima u navedenim kategorijama. Na osnovu plasmana, tematike kojom se bave, ispunjenosti kriterijuma i godišta autora, biće odredjeni radovi za dva medjunarodna konkursa »Young reporters for the Environment 2012« i »Litter less campaign 2012«.

Dodjeljene su i zahvalnice Jadranskom sajmu za podršku programu, dnevnom listu ”Pobjeda”, lokalnim radio servisima Tivat, Kotor i Budva te TV Vijesti za medijsku promociju, a svim srednjim školama, koje su učestvovale sa preko 10 radova na konkursu, darovani su video projektori. 

Ovogodišnje takmičenje se odvijalo pod pokroviteljstvom kompanije „Wrigley”, koja je uz pomoć Fondacije za ekološku edukaciju, pokrenula pilot program „Litter Less” („Za manje smeća”), koji se tokom 2012. godine odvijao u 5 zemalja, uključujući i Crnu Goru. 

ekoreporteri ekoreporteri ekoreporteri

Od 22. aprila, Dana planete Zemlje na web stranici www.mladi-ekoreporteri.org.me, mogu se pogledati svi radovi ovogodišnje produkcije, a on-line glasanje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite životne sredine biti proglašeni najbolji radovi po mišljenju publike. 

Slijedi pregled nagrada i priznanja po kategorijama:

Detaljnije...
 
Novosti - april 2012.

NAJAVA DODJELE NAGRADA "MLADI EKO-REPORTERI 2012"

Na konkurs “Mladi eko-reporteri u Crnoj Gori” do 02. aprila 2012. godine stiglo je preko 210 radova (u kategorijama: eko članak, eko fotografija, eko fotopriča, video rad, eko poster, fotopriča i fotografija predjela i biodiverziteta), koje je pripremilo 205 učenika iz dvanaest srednjih škola iz Bara, Kotora, Tivta, Herceg Novog, Budve, Cetinja, Žabljaka, Bijelog Polja, Danilovgrada, Nikšića i Podgorice.

Pristigle radove je sredinom aprila 2012. vrednovao osmočlani nacionalni žiri i odabrao najbolje u navedenim kategorijama. Na osnovu plasmana, tematike kojom se bave, ispunjenosti kriterijuma i godišta autora, biće odredjeni radovi za dva medjunarodna konkursa »Young reporters for the Environment 2012« i »Litter less campaign 2012«. 
Dodjela priznanja stručnog žirija i prigodnih nagrada najboljim učesnicima biće održana u subotu 21. aprila 2012. godine u 12.30 u Press sali Jadranskog sajma, u sklopu 18. Sajma ekologije u Budvi. Nagrade će uručiti Siniša Stanković, pomoćnik ministra za otpad i komunalni razvoj.

Od 22. aprila, Dana planete Zemlje, na web stranici www.mladi-ekoreporteri.org.me, mogu se pogledati najbolje fotografije, foto priče, video radovi i članci iz ovogodišnje produkcije, a on-line glasanje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite životne sredine biti proglašeni najbolji radovi po mišljenju publike.

Ovogodišnje takmičenje se odvijalo pod pokroviteljstvom kompanije „Wrigley”, koja je uz pomoć Fondacije za ekološku edukaciju, pokrenula pilot program „Litter Less” („Za manje smeća”), koji se tokom 2012. godine odvijao u 5 zemalja, uključujući i Crnu Goru.
 
Napomena za Litter Less!

Mole se učenici koji su koristili gmail , hotmail ili yahoo e-mail adrese za registrovanje na Litter Less portal, da provjere SPAM ili JUNK (Nepoželjna pošta) foldere, jer u nekim slučajevima mail kojim treba da potvrde registraciju završi tamo.

U koliko pravite galeriju fotografija na portau, fotografije moraju biti u .jpg (.jpeg) formatu. Fotografija ne smije biti veca od 1.5 MB (optimalna velicina fotografije je oko 300-400 KB a rezolucija oko 1000-1200 piksela po sirini tj. visini).

Takođe još jednom molimo da prije nego postavite neko pitanje ili prijavite neki problem, provjerite da li ste pravilno slijedili korake iz uputstva.

 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 105 - 112 of 162
Wrigley
Earth Day Network

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color