Napomena za Litter Less!

Mole se učenici koji su koristili gmail , hotmail ili yahoo e-mail adrese za registrovanje na Litter Less portal, da provjere SPAM ili JUNK (Nepoželjna pošta) foldere, jer u nekim slučajevima mail kojim treba da potvrde registraciju završi tamo.

U koliko pravite galeriju fotografija na portau, fotografije moraju biti u .jpg (.jpeg) formatu. Fotografija ne smije biti veca od 1.5 MB (optimalna velicina fotografije je oko 300-400 KB a rezolucija oko 1000-1200 piksela po sirini tj. visini).

Takođe još jednom molimo da prije nego postavite neko pitanje ili prijavite neki problem, provjerite da li ste pravilno slijedili korake iz uputstva.

 
Novosti - mart 2012.
ROK ZA PREDAJU RADOVA SE BLIŽI: 2. APRIL!

Rok za predaju radova na konkursima Mladih eko-reportera i za kampanju "Manje smeća" ("Litter less") je 2. april 2012.

Molimo učesnike da radove za Mlade eko-reportere (članke i fotografije) šalju na mail: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. Video radove treba okaciti na youtube ili vimeo a link sa videom poslati na pomenuti mail.

Zbog velikog broja pitanja ponovo postavljamo uputstvo za postavljanje radova u sklopu kampanje Manje smeća / Litter Less. Uputstvo možete preuzeti ovdje. Ukoliko i dalje postoje neke dileme vezane za funkcionisanje Litter Less portala, moguće je postaviti pitanje na e-mail: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Takodje, molimo učesnike, da nas obavijeste ukoliko, iz opravdanih razloga, kasne sa predajom radova.
 
Novosti - mart 2012.

REGISTRACIJA ZA KAMPANJU “MANJE SMEĆA” JE U TOKU!

 litter less

Za kampanju “Manje smeća” do sada je registrovano ukupno 6 srednjih škola iz Crne Gore – Gimnazija Kotor, SMŠ “Mladost” Tivat, Gimnazija Bar, Srednja poljoprivredna škola Bar, Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Nikšić i Gimnazija “Slobodan Škerović” Podgorica.

Mole se učesnici da obrate pažnju kada se budu registrovali da izaberu svoju školu na listi registrovanih škola, inace će njihova lična registracija biti automatski odbijena.

Takodje, mole se profesori iz škola koje su zainteresovane da učestvuju u programu, a još nisu registrovali školu da to učine što prije. U protivnom, radovi njihovih učenika neće moći da se prijave i učestvuju na konkursu.

Mail za tehničku podršku: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

 
Novosti - mart 2012.

MLADI EKOREPORTERI NA TIVATSKIM SOLILIMA

Solila          Solila

Mladi ekoreporteri iz 3 srednje škole sa Primorja (Kotor, Tivat i Budva) učestvovali su u utorak 13. marta 2012. godine na času u prirodi koji je na Solilima, povodom završetka radova na djelimičnom uređenju posebnog rezervata organizovalo Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom iz Budve zajedno sa Zavodom za zaštitu prirode i Opštinom Tivat.

Stručniaci Zavoda za zaštitu prirode održali su ogledni čas sa učenicima završnih razreda osnovnih škola i učenicima srednjih škola iz tri primorske opštine, tokom koga su predstavljene specifičnosti ovog florističkog i faunističkog rezervata. Učenici su mogli i da posmatraju ptice preko durbina i dvogleda uz stručnu pomoć ornitologa.

NVO »EKOM« i JP »Morsko dobro« dodjeliće 22. aprila, na svečanosti povodom završetka nacionalnog konkursa za Mlade ekoreportere u 2012. godini, posebnu nagradu za članak / fotografiju / video sa ovog časa u prirodi na tivatskim Solilima


 
Novosti - februar 2012.

Na godišnjem skupu nacionalnih koordinatora Mladih ekoreportera u Turskoj, predstavljen je džingl kampanje na dva jezika, koji se odnedavno emituje na talasima Radio Kotora. I ostale medijske kuće su pozvane da ih preuzmu i emituju u svojim programima.

YRE Jingle (mp3 1.5 MB)

YRE Jingle - ENG   (mp3 1.3 MB)

 
Novosti - februar 2012.

Generation '92 – evropsko omladinsko video takmičenje

 Generation 92 Generation 92 Generation 92

Konkurs “Generacija ‘92” nudi mogućnost mladim Evropljanima, koji su rodjeni 1991, 1992 i 1993. godine, da naprave video rad sa njihovom vizijom održive budućnosti u narednih 20 godina. Pobjednici će biti pozvani na svečanost koja se održava 5. juna 2012. godine u Kopenhagenu. Tri najbolja rada osvojiće, pored plaketa, ukupnu novčanu nagradu od 6.000 eura (3.000, 2.000 i 1.000). Rok za predaju radova je 2. april 2012. godine.

Detaljnije...
 
Novosti - februar 2012.

U turskom odmaralištu Kušadasi, protekle sedmice održan je godišnji skup koordinatora programa Mladi ekoreporteri.

Tokom dvodnevnog rada, predstavnici preko 20 nevladinih organizacija širom svijeta predstavili su svoja iskustva i rezultate u sprovodjenju ovog programa koji se već 15-ak godina odvija pod okriljem Fondacije za ekološku edukaciju. Predstavljene su i novine koje su uvedene od ove godine, kao što su tri starosne kategorije učesnika, inovirani vebsajt koji sada funkcioniše po modelu socijalnih mreža.

Kusadasi YRE Kusadasi YRE

U toku su pripreme za redovno godišnje medjunarodno takmičenje koje će se odvijati tokom maja, a rezultati će biti saopšteni 5. juna na Svjetski dan zaštite životne sredine.

Evropska agencija za zaštitu životne sredine je predstavila i konkurs "Generacija '92" za najbolje omladinske video radove. Rok za oba konkursa je 2. april.

Na marginama skupa , održan je sastanak 5 zemalja (uključujući i Crnu Goru) koje se nalaze u pilot fazi kampanje "Za manje smeća" ("Litter less"), a koju sponzoriše američka kompanija Wrigley. Prvi rezultati ove kampanje biće vidljivi početkom aprila.

U promociji programa koriste se razni reklamni materijali, a kanadska organizacija Environment Defence predstavila je svoj video kojim najavljuje kampanju "Za manje smeća", dok je crnogorsko udruženje EKOM promovisalo je dvojezični džingl o programu mladih ekoreportera koji se već nekoliko dana emituje i na talasima Radio Kotora.

 
Novosti - februar 2012.
INSTRUKTIVNI SEMINAR MLADIH EKOREPORTERA

U Budvi je 10. februara održan instruktivni seminar za učenike i profesore mentore iz 5 srednjih škola i gimnazija iz Bara, Budve, Kotora, Tivta i Nikšića. Tom prilikom nacionalni koordinator Saša Karajović je pojasnio novine u ovom edukativnom programa i podijelio zvanična uputstva i preporuke za učešće u ovom takmičenju, koje se po peti put organizuje u Crnoj Gori.

Seminaru su prisustvovali i članovi žirija: mr Aleksandra Ivanović, Jelena Vukasović i Nemanja Malovrazić, koji su dali svoje vidjenje radova iz prošlih godina i dali sugestije za pripremu ovogodišnjih članaka i fotografija. Bilo je i riječi o novoj takmičarskoj formi - video radovima.

Seminar Budva     Seminar Budva

Seminar Budva     Seminar Budva

Ove godine je aktuelna još jedna međunarodna kampanja koju sprovodi EKOM - „Manje smeća“. Pilot faza se sprovodi u 15 zemalja i ima za cilj da obrazuje djecu i omladinu o problemima otpada, podržavajući ih da promijene svoje ponašanje i pokrenu akcije. O posebnoj internet stranici http://www.youngreporters-wrigley.org , koja funkcioniše u vidu ekološke socijalne mreže, govorio je IT menadžer Petar Đurić.

Ovdje možete preuzeti uputstvo za korištenje socijalne mreže youngreporters-wrigley.org

Rok za predaju radova je 02. april 2012. godine.

 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 105 - 112 of 155
Wrigley
Earth Day Network

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color