Novosti - april 2011.

SPECIJALNO IZDANJE RADIO ŠKOLE

Radio Kotor, kao medijski pokrovitelj našeg programa, u svojim redovnim i specijalnim emisijama je propratio aktivnosti mladih ekoreportera Crne Gore u 2011. godini.
Ovdje možete poslušati i preuzeti (9.4 MB) specijalno izdanje Radio škole koje je snimljeno 21. aprila na dodjeli nagrada i priznanja na Sajmu ekologije u Budvi

 
Novosti - april 2011.
POČINJE ONLINE GLASANJE ZA NAJBOLJE MLADE EKOREPORTERE U 2011. GODINI

Povodom 22. aprila Dana planete Zemlje, na web stranici  www.mladi-ekoreporteri.org.me, mogu se pogledati po 20 najboljih radova u dvije kategorije (ekofotografije i fotografije pejzaža i biodiverziteta), 15 foto priča i 15 članaka iz ovogodišnje produkcije, a online glasanje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite životne sredine biti proglašeni najbolji radovi po mišljenju publike.

 
Novosti - april 2011.

DODJELA NAGRADA NAJBOLJIM MLADIM EKOREPORTERIMA U 2011. GODINI

Svečanost proglašenja najboljih na konkursu ”Mladi ekoreporteri Crne Gore 2011” održana je u Press Sali Jadranskog sajma u sklopu 17. Sajma ekologije u Budvi.

Nagrade je uručila Lidija Šćepanović, pomoćnik direktora Agencije za zaštitu životne sredine, a prisutnima su se obratili Nemanja Malovrazić, član stručnog žirija i Saša Karajović, nacionalni koordinator programa.

foto 1 foto 2

Detaljnije...
 
Novosti - april 2011.

UPOZNAJTE SE SA RADOVIMA MLADIH EKOREPORTERA CRNE GORE U 2011. GODINI

 Iz godine u godinu, broj ekoreportera i njihovih radova raste, zbog čega je izvršena podjela u 4 kategorije.

Ovdje su linkovi prema svim radovima ove školske 2010/2011 godine.

- ekološki članci (ukupno 15) ... Opširnije

- ekološke fotografije (ukupno 50) ... Opširnije

- foto priče (ukupno 15) ... Opširnije

- fotografije predjela i biodiverziteta (ukupno 48) ... Opširnije

- van konkurencije (ukupno 1) ... Opširnije

 
Novosti - april 2011.

PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U CRNOJ GORI U 2011. GODINI

Dodjelom priznanja i prigodnih nagrada najboljim učesnicima, završen je ovogodišnji konkurs ”Mladi ekoreporteri 2011” koji je, po četvrti put, organizovala NVO EKOM.

Svečanost je održana u sklopu 17. Sajma ekologije u Budvi, a nagrade je uručila Lidija Šćepanović, pomoćnik direktora Agencije za zaštitu životne sredine.

Detaljnije...
 
Novosti - april 2011.

NAJAVA DODJELE NAGRADA ”MLADI EKO-REPORTERI 2011”

Na konkurs “Mladi eko-reporteri u Crnoj Gori” do 11. aprila 2011. godine stiglo je ukupno 98 eko-fotografija, 15 fotopriča i 15 eko-članaka, koje je pripremilo 106 učenika iz 8 srednjih škola iz Bara, Kotora, Herceg Novog, Tivta, Bijelog Polja, Nikšića i Podgorice.

Dodjela priznanja stručnog žirija i prigodnih nagrada najboljim učesnicima biće održana u četvrtak 21. aprila 2011. godine u 12.00 u Hali IV Jadranskog sajma, u sklopu 17. Sajma ekologije u Budvi.

Od 22. aprila, Dana planete Zemlje na web stranici www.mladi-ekoreporteri.org.me, mogu se pogledati najbolje fotografije, foto priče i članci iz ovogodišnje produkcije, a on-line glasanje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite životne sredine biti proglašeni najbolji radovi po mišljenju publike.

 
Novosti - jun 2010.

OBJAVLJENI DOBITNICI NAGRADA NA MEĐUNARODNOM KONKURSU

Medjunarodni žiri za dodjelu nagrada programa “YRE – Young reporters for the environment” za 2010. godinu, zasjedao je početkom juna u Parizu u sjedištu FEE France, gdje se nalazi i medjunarodna koordinacija programa YRE.

Medjunarodni žiri je dodjelio ukupno 4 nagrade za fotografije (uključujući i specijalno priznanje) i 7 za članke (uključujući i super nagradu). 

Po dvije nagrade su dobili radovi iz Turske, Velsa, Slovačke i Kine, a po jednu učenici iz Maroka, Kanade i Malte. Medju nagradjenim nema radova iz Crne Gore, za razliku od prošle dvije godine.

Detaljnije...
 
Novosti - jun 2010.

NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERU U ONLINE GLASANJU DOBILI PODRŠKU POLOVINE POSJETILACA NAŠE WEB STRANICE

Na Svjetski dan zaštite životne sredine, 5. jun, objavljujemo pobjednike on-line glasanja za najbolji ekološki članak i fotografiju Mladih ekoreportera Crne Gore u 2010. godini.

Od 1175 glasova posjetilaca naše web stranice od Dana planete Zemlje do danas, za najbolju fotografiju, sa 554 glasa (55,4%), izabrana je „Čekajući Godoa" Ljubice Markuš (Gimnazija „Slobodan Škerović“, Podgorica). 

Najbolji članak po mišljenju posjetilaca sajta je “Carevi strpljivosti" Aide Useinović, Ervine Kalamperovć i Jelene Janković (Srednja Ekonomsko-ugostiteljska škola, Bar), koji je osvojio 935 glasova (49.7%) od ukupno 1881 glasa.

Ovim su se mišljenje stručnog žirija i ukus publike poklopili oko najboljeg članka.

Iz medjunarodne koordinacije programa ”Young reporters for the Environment” biće distribuirano specijalno izdanje newsletter-a povodom 5. juna.

 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 113 - 120 of 144
Wrigley
Earth Day Network

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color