Novosti - maj 2009.
ODLUKA O NAJBOLJIM MLADIM EKOREPORTERIMA 28. MAJA 2009.

Medjunarodni žiri za dodjelu nagrada programa “YRE – Young reporters for the environment” za 2009. godinu, zasjedaće 28. maja u Parizu.

Ove godine, članovi žirija su: Bernard Combes (UNESCO), Fabienne Pierre i Morgan Strecker (UNEP), David Ainsworth (Convention on Biological Diversity), Alan Chambers, Peter Herbert i Richard Hale (Feet of Green), David Solon (“TerraEco” magazine), Thierry Lerévérend (FEE France) i Sarah Winterton (FEE International)
Biće dodjeljeno ukupno 5 nagrada za fotografije i 9 (uključujući i super nagradu) za članke.
Svi radovi u konkurenciji biće objavljenji u godišnjaku YRE Book za 2009. godinu.

Detaljnije...
 
Novosti - maj 2009.
MEDIJSKA PROMOCIJA MLADIH EKOREPORTERA U CRNOJ GORI

12. maja 2009. godine na I kanalu RTVCG u sklopu naučno-obrazovnog (školskog) programa emitovana je 15-minutna reportaža o Mladim ekoreporterima Crne Gore. Snimljena je u prostorijama NVO “ECOM”, koja je nacionalni operater kampanje i u Gimnaziji Kotor, čiji su učenici aktivno učestvovali na konkursu i ove i prošle godine te dobili i nekoliko priznanja.

Tokom prvomajskih praznika na Radio Kotoru je emitovana specijalna emisija “Eko kutka”, koja je u potpunosti bila posvećena ovogodišnjem konkursu Mladih ekoreportera Crne Gore i dodjeli nagrada koja je održana 24. aprila u sklopu Sajma ekologije u Budvi.
Inače, “Eko kutak” je ekološki magazin koji se u kontinuitetu emituje već deset godina na talasnim dužinama Radio Kotora 95,3 i 99,0 Mhz, svake nedjelje u 13 sati.
Ovdje možete preslušati ili preuzeti specijalno izdanje emisije Ekokutak od 03. maja 2009.
 
Ovdje možete preuzeti emisiju (7,5 MB)
Detaljnije...
 
Novosti - maj 2009.
YRE NEWSLETTER (May '09)
Detaljnije...
 
Novosti - maj 2009.
NAJBOLJI RADOVI MLADIH EKOREPORTERA CRNE GORE POSLATI U PARIZ

Shodno pravilima programa YRE – Young reporters for the environment, medjunarodnoj koordinaciji u Parizu i medjunarodnom žiriju, prosledjeni su radovi odabrani na nivou Crne Gore.
Ukupno 3 članka i 5 fotografija je prevedeno na engleski jezik i priredjeno prema uputsvima YRE, a konačna odluka očekuje se krajem maja.
Svi radovi iz naše zemlje sa ostalim pristiglim ekološkim fotografijama i člancima iz drugih zemalja, biće objavljeni u godišnjaku YRE Book 2009.
 
Detaljnije...
 
Novosti - april 2009.

PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPOTERI U CRNOJ GORI U 2009.GODINI

Dodjelom priznanja i prigodnih nagrada najboljim učesnicima, završen je ovogodišnji konkurs ”Mladi ekoreporteri 2009” koji je, po drugi put, organizovala NVO EKOM.
Svečanost je održana na štandu Ministarstva zaštite životne sredine i turizma u sklopu 15. Sajma ekologije u Budvi. 

grupna fotografija     stand ministarstva
Detaljnije...
 
Novosti - april 2009.
PROGLAŠENJE NAJBOLJIH RADOVA I DODJELA NAGRADA 24. APRILA 

U sklopu Sajma ekologije, u petak 24. aprila u 12 sati, biće proglašeni najbolji na konkursu "Mladi ekoreporteri 2009".
Dodjela plaketa i prigodnih nagrada održaće se na štandu Ministarstva turizma i zaštite životne sredine (Hala I Jadranskog sajma u Budvi). 

On-line glasanje za najbolje članke i fotografije se nastavlja do 05. juna 2009. kada će biti proglašeni najbolji radovi po glasovima publike.
 
Novosti - april 2009.
35 RADOVA U KONKURENCIJI ZA NAGRADE U 2009. GODINI

Na konkurs “Mladi eko-reporteri u Crnoj Gori” do 10. aprila 2009. godine stiglo je ukupno 28 eko-fotografija i 7 eko-članaka, koje su pripremili 8 učenika iz Srednje poljoprivredne škole, Bar, 2 učenice iz Gimnazije Bar, 4 učenika iz Gimnazije Kotor, 2 učenice iz Gimnazije Herceg Novog, 7 učenika iz Srednje škole Tivta i 5 učenica iz Gimnazije Danilovgrad.
U pripremi radova pomoglo je 9 profesora mentora.
Aleksandar Ostojić iz Srednje likovne škole sa Cetinja poslao je 12 fotografija, koje su van konkurencije.
Nacionalni žiri (u sastavu: Dragica Šaković, novinar dnevnog lista ”Pobjeda”, Jelena Vukasović, profesor književnosti, mr Aleksandra Ivanović, biolog iz JP Morsko dobro, mr Vasilije Bušković, biolog iz Zavoda za zaštitu prirode i mr Stevan Kordić, fotograf) donijeće odluku o najboljim radovima, koji će biti poslati u Pariz na medjunarodni konkurs za YRE Book 2009.
Najbolji učenici i radovi će biti proglašeni tokom Sajma ekologije u Budvi, koji povodom 22. aprila Dana planete zemlje, organizuje Ministarstvo turizma i zaštite životne sredine.

Na naslovnoj strani sajta, do 5. juna, možete glasati za najbolji članak i fotografiju.
 
Ovdje možete pogledati ili preuzeti sve pristigle radove.
Detaljnije...
 
Novosti - mart 2009.
UPUTSTVO ZA PRIPREMU RADOVA MLADIH EKOREPORTERA

U toku je završna faza u pripremi radova za ovogodišnji konkurs Mladih ekoreportera u Crnoj Gori. Prema najavama iz srednjih škola očekuju se ekološki članci i fotografije srednjoškolaca iz Danilovgrada, Podgorice, Cetinja, Bara, Budve, Tivta, Herceg Novog i Kotora.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 145 - 152 of 160
Wrigley
Earth Day Network

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color