Novosti - april 2020.

PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U CRNOJ GORI U 2020. GODINI

Proglašnjenjem najboljih učesnika, završen je konkurs ”Mladi ekoreporteri” koji je, po trinaesti put, organizovala NVO „EKOM” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE).
Na konkurs je stiglo preko 520 radova iz 37 osnovnih i 15 srednjih škola. Na pripremi je radilo preko 400 učenika i pomagalo 72 profesora mentora.

Nakon selekcije, u konkurenciji za nagrade bilo je ukupno: 46 tekstova, 55 fotografija, 14 fotopriča  i 25 video klipova. Posebnu grupu čini 20 radova na temu ekološkog i gradjanskog aktivizma (eko škole).
Pristigle radove je tokom aprila 2020
. vrednovao dvanaesetočlani nacionalni žiri i odabrao najbolje u pet tematskih i dvije starosne kategorije 12-15 godina i 16-19 godina.

Detaljnije...
 
Novosti - april 2020.
POČELO OCJENJIVANJE RADOVA NA KONKURSU "MLADI EKOREPORTERI 2020"

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” po trinaesti put je organizovala konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE).

Na konkurs je stiglo preko 525 radova iz 36 osnovnih i 15 srednjih škola. Tokom marta je obavljen pregled svih pristiglih radova, a od onih koji su zadovoljili kriterijume konkursa obavljena je selekcija koju će ocjenjivati žiri i dodjeljivati nagrade po kategorijama i starosnim grupama (12-15 i 16-19 godina). Od 15. aprila 2020. žiri je počeo da ocjenjuje odabrane radove.
Detaljnije...
 
Novosti - april 2020.
JOŠ DVA YRE WEBINARA TOKOM APRILA

U sklopu kampanje #YREstayshome, 16. aprila od 15 sati, webinar “PODCASTING IS THE NEW SEXY” održaće Paula Cordeiro, predavač i konsultant emitera, muzičkih i medijskih kompanija preko 20 godina. Ona će vas upoznati sa osnovama podcastinga, koji je jedan od osnovnih alata za newsmaking i storytelling u 21. vijeku.


    


Za 20. april najavljujemo  još jedan webinar “YOUNG INFLUENCERS / YOUTUBERS”. Više detalja u narednim danima.

Webinare možete pratiti preko zoom platforme, a besplatna registracija se obavlja preko linka https://www.yre.global/webinars ili slanjem e-maila na slijedeće adrese: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. ili Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Ukoliko ste propustili webinar od 1. aprila “FOTOGRAFIJA, SA FOKUSOM NA FOTOGRAFIJU U ZATVORENOM PROSTORU”, koji je održao Vinh Le, YRE alumni i kreativni direktor i ekološki dizajner u kanadskoj firmi Level Studio Inc, pogledajte ga na slijedećem linku.

 
Novosti - april 2020.

NIJE PRVOAPRILSKA ŠALA! WEBINAR O FOTOGRAFIJI

Kao dio izazova #YREstayshome, 1. aprila vanredni webinar održaće Vinh Lee, nadareni YRE alumni i kreativni direktor i ekološki dizajner u kanadskoj firmi Level Studio Inc.

Tema je FOTOGRAFIJA, SA FOKUSOM NA FOTOGRAFIJU U ZATVORENOM PROSTORU.

      

Ova radionica na engleskom jeziku je otvorena za učenike i studente, kao i nastavnike, mentore i sve zainteresovane da nauče više o različitim tehnikama fotografije. Koristeći prethodne pobjedničke fotografije Mladih ekoreportera kao primjere, Vinh će vas naučiti kako da pomoću svojih mobilnih telefona i fotoaparata napravite fotografije koje pričaju priču i prenose poruku. Vinh će vam dati savjete i praktične vježbe za fotografisanje koje želite podijelit

Kako možeš snimiti dobru fotografiju kada ovih dana moraš biti doma? Vinh će poseban fokus staviti na podučavanje kako fotografisati u skučenom prostoru i kako to možete iskoristiti dokumentujući održive prakse kod kuće.

Pridružite nam se na 1. aprila od 15 do 16 sati na linku https://zoom.us/j/976911804

#YREstayshome

 
Novosti - mart 2020.

MLADI EKOREPORTERI, OSTANITE DOMA ALI BUDITE AKTIVNI!

Medjunarodna koordinacija Young reporters for the Environment (YRE) pokrenula je kampanju #YREstayshome koja bi trebalo da se odvija tokom pandemije korona virusa. Ona podrazumijeva dnevne / nedjeljne izazove za mlade ekoreportere širom svijeta.

Kampanja je počela 23. marta, a za srijedu, četvrtak i petak 25, 26 i 27. mart predvidjen je online sastanak od 15 do 16 sati sa zainteresovanim nacionalnim koordinatorima i profesorima-mentorima kako bi se definisao rad mladih ekoreportera u narednim sedmicama koji bi se odvijao u njihovim domovima.

Detaljnije...
 
Novosti - januar 2020.

POJAŠNJENJA PRAVILA I FORMULARI ZA PRIJAVU RADOVA i E-MAIL ADRESA ZA SLANJE RADOVA
 
Svi radovi koji se prijavljuju na konkurs "Mladi ekoreporteri 2020" moraju biti pripremljeni u skladu sa pravilima takmičenja.

Vaše vidjenje ekološkog problema i njegovog rješenja može se predati u vidu: članka (do 1.000 riječi), fotografije, fotopriče ili video rada (do 3 minuta).

Učesnici mogu raditi individualno ili u grupama, ali tako da na izradi fotografije može raditi samo jedan učesnik, na fotopriči i članku do dva, a na video klipu do tri učesnika. Maksimalno se može prijaviti jedan rad po pojedincu/timu. Jedan učesnik može poslati po jednu fotografiju ili fotopriču, jedan članak i jedan video rad.

Detaljnije...
 
Novosti - decembar 2019.

ČESTITKA MEDJUNARODNE KOORDINACIJE PROGRAMA “MLADI EKOREPORTERI”

Medjunarodna koordinacija programa “Young reporters for the environment” (Mladi ekoreporteri) uputila je čestitku svim nacionalnim operaterima u 45 zemalja svijeta kao i svim učenicima, studentima i profesorima koji su učestvovali u ovogodišnjim aktivnostima.

Ujedno je i upućen apel da se pomognu 20 eko škola na Bahamima koje su stradale od uragana ove jeseni. Više detalja o tome kako možete donirati pomoć pronadjite na linku: https://www.ecoschools.global/donation

 
Novosti - decembar 2019.

PROGLAŠENI POBJEDNICI KONKURSA “25 GODINA MLADIH EKOREPORTERA”

Ove godine Mladi ekoreporteri (Young Reporters for the Environment - YRE) proslavili su 25 godina. Program je pokrenut u Luksemburgu 1994. godine pod pokroviteljstvom Fondacije za ekološku edukaciju (Foundation for Environmental Education - FEE) i danas angažuje više od 360.000 mladih reportera u 45 zemalja svijeta.

Program Mladi ekoreporteri ima za cilj da pokrene mlade ljude u dobi od 11 do 25 godina da zauzmu stav o pitanjima zaštite životne sredine i da im pruži platformu za njihovu artikulaciju putem članaka, fotografije ili video radova.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 17 - 24 of 203
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color