Novosti - januar 2020.

POJAŠNJENJA PRAVILA I FORMULARI ZA PRIJAVU RADOVA i E-MAIL ADRESA ZA SLANJE RADOVA
 
Svi radovi koji se prijavljuju na konkurs "Mladi ekoreporteri 2020" moraju biti pripremljeni u skladu sa pravilima takmičenja.

Vaše vidjenje ekološkog problema i njegovog rješenja može se predati u vidu: članka (do 1.000 riječi), fotografije, fotopriče ili video rada (do 3 minuta).

Učesnici mogu raditi individualno ili u grupama, ali tako da na izradi fotografije može raditi samo jedan učesnik, na fotopriči i članku do dva, a na video klipu do tri učesnika. Maksimalno se može prijaviti jedan rad po pojedincu/timu. Jedan učesnik može poslati po jednu fotografiju ili fotopriču, jedan članak i jedan video rad.

Detaljnije...
 
Novosti - decembar 2019.

ČESTITKA MEDJUNARODNE KOORDINACIJE PROGRAMA “MLADI EKOREPORTERI”

Medjunarodna koordinacija programa “Young reporters for the environment” (Mladi ekoreporteri) uputila je čestitku svim nacionalnim operaterima u 45 zemalja svijeta kao i svim učenicima, studentima i profesorima koji su učestvovali u ovogodišnjim aktivnostima.

Ujedno je i upućen apel da se pomognu 20 eko škola na Bahamima koje su stradale od uragana ove jeseni. Više detalja o tome kako možete donirati pomoć pronadjite na linku: https://www.ecoschools.global/donation

 
Novosti - decembar 2019.

PROGLAŠENI POBJEDNICI KONKURSA “25 GODINA MLADIH EKOREPORTERA”

Ove godine Mladi ekoreporteri (Young Reporters for the Environment - YRE) proslavili su 25 godina. Program je pokrenut u Luksemburgu 1994. godine pod pokroviteljstvom Fondacije za ekološku edukaciju (Foundation for Environmental Education - FEE) i danas angažuje više od 360.000 mladih reportera u 45 zemalja svijeta.

Program Mladi ekoreporteri ima za cilj da pokrene mlade ljude u dobi od 11 do 25 godina da zauzmu stav o pitanjima zaštite životne sredine i da im pruži platformu za njihovu artikulaciju putem članaka, fotografije ili video radova.

Detaljnije...
 
Novosti - novembar 2019.
LITERATURA ZA PRIPREMU RADOVA MLADIH EKO-REPORTERA 2019/20.

Medjunarodna koordinacija programa “Young reporters for the environment” pripremila je 2015. godine priručnik za učesnike i mentore za pripremu radova mladih eko-reportera.
Autor je Pedro Marcelino iz Portugala, nekadašnji mladi eko-reporter i dugogodišnji član žirija.

Kroz nekoliko poglavlja možete saznati: nešto više o istorijatu i programu Mladih eko-reportera te kako funkcioniše program. U dijelu za učesnike date su osnove pisanja, pripreme fotografija i video priloga.
U dijelu za mentore dati su primjeri aktivnosti i savjeti za uključivanje u školski program. Tu je i bogata referenc lista linkova i izvora.
Ovu publikaciju prate i 3 šestominutna video klipa, Vin Le i Kristin Rodrigo nekadašnji učesnici takmičenja iz Kanade pokazali su na popularan način kako da pripremite takmičarske radove.
 
 
 
Detaljnije...
 
Novosti - novembar 2019.
SAVJETI ZA PRIPREMU FOTOGRAFIJA ZA KONKURS 2019/20

Četiri člana žirija obrazložili su svoje omiljene fotografije iz selekcije za 2019. godinu, a pri tom su dali i savjete za pripremu fotoradova. Na ovom linku možete pogledatati njihove izjave.


Detaljnije...
 
Novosti - novembar 2019.

POČETAK TRINAESTE SEZONE PROGRAMA "MLADI EKO-REPORTERI"

EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori, kao nacionalni operater programa "Mladi eko-reporteri" Fondacije za ekološku edukaciju (FEE) poziva sve osnovne i srednje škole te fakultete u našoj zemlji da se priključe novom izdanju konkursa za najbolje članke, fotografije, fotopriče i video radove na razne teme iz zaštite životne sredine.

Posebne teme školske 2019/20. godine biće “Zagadjenje”, “Klimatske promjene” i “Gubitak biodiverziteta”, koje treba povezati sa jednim od 17 ciljeva održivog razvoja UN. Takodje, učenici iz obrazovnih institucija koje se nalaze u pilot ili redovnoj fazi programa ”Eko škole” mogu slati i radove o tome kako se sprovode aktivnosti u njihovim školama. Ovi radovi biće vrednovani sa svim pristiglim, ali će biti ocjenjivani i kao posebna kategorija.

Vizija FEE je da promoviše znanje o životnoj sredini, aktivno učešće i pozitivan pristup. To sve rezultira kroz 3 glavne aktivnosti Mladih eko-reportera: istraživanje lokalnih ekoloških problema; novinarsku produkciju (članci, fotografije, video radovi, website, izložbe, radio i tv emisije...) i komuniciranje sa javnošću (lokalnom publikom) preko medijskih i socijlanih platformi.

info

Pregled statistike programa Young reporters for the Environment u školskoj 2018/2019 godini
Detaljnije...
 
Novosti - jun 2019.

POZIV ZA KONKURS “GLOBAL YOUTH VIDEO COMPETITION 2019”

Mladi ljudi iz cijelog svijeta se pozivaju da prijave svoje video radove za Globalni video konkurs za mlade 2019. godine, u kojima se prikazuju pozitivni primjeri na tri teme: rješenja za hranu i ljudsko zdravlje zasnovana na prirodi; gradovi i lokalne akcije za borbu protiv klimatskih promjena i rješenja zasnovana na prirodi kako bi se balansirala upotreba zemljišta za ljude i ekosisteme.

 
Po jedan pobjednik će biti izabran u svakoj tematskoj kategoriji. Tri pobjednika će prisustvovati UN Konferenciji o klimatskim promjenama (COP25) u Santiagu, u Čileu, u decembru 2019. godine. Pobjednički spotovi će biti prikazani pred globalnom publikom tokom konferencije. Osim toga, nagradjeni autori će imati priliku da rade sa komunikacijskim timom UN-a za klimatske promjene, pokrivajući najvažnije trenutke konferencije.
Detaljnije...
 
Novosti - jun 2019.
OBJAVLJENI PRVONAGRAĐENI RADOVI SVJETSKIH MLADIH EKOREPORTERA NA PLATFORMI CLIMATETRACKER.ORG

Medijski partner Mladih ekoreportera, platforma CLIMATETRACKER.ORG, objavio je pobjedničke radove sa ovogodišnjih konkursa "Young reporters for the Environment" i „Litter Less“.

CLIMATETRACKER.ORG je mreža od preko 9.000 strastvenih mladih novinara, komunikatora i aktivista, koji dobijaju klimatske promjene u naslovima širom svijeta.

Na slijedećem linku možete pogledati najbolje radove iz ovogodišnje produkcije.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 17 - 24 of 198
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color