Novosti - jun 2011.
URUČENE MEĐUNARODNE NAGRADE MLADIM EKOREPORTERIMA IZ CRNE GORE

Na Svjetski dan zaštite životne sredine, 5. juna 2011. godine, međunarodna koordinacija programa Young Reporters for the Environment (YRE), zvanično je saopštila rezultate ovogodišnjeg konkursa.

Ovdje možete pogledati saopštenje za medije.

U konkurenciji 79 radova iz 11 zemalja, crnogorski srednjoškolci su osvojili dvije nagrade, koje su im uručene 5. juna na kupalištu "MCM", na Velikoj plaži, tokom svečanog početka kampanje Plava zastavica u 2011. godini.

 Award 2nd Place Award Article

U kategoriji tekstova o gradovima, za najbolji je proglašen rad Miris katrana u oblacima prašine grupe učenika: Božica Vujović, Biljana Vujović, Tanja Roganović, Aleksandra Veličković, Nikolina Giljen, Miloš Međedović, Radoš Milatović (Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola, Nikšić; mentor: prof. Olivera Lučić).

Drugu nagradu u kategoriji fotografija dobio je rad Dug život Ivana Čojbašića (Gimnazija ”Slobodan Škerović” Podgorica; mentor: prof. Sanja Bulatović).

Sve pristigle radove, koji će biti objavljeni u godišnjaku YRE Book 2011, možete pogledati na internet stranici http://youngreporters.wordpress.com/ .

 
Novosti - jun 2011.

PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERU U ONLINE GLASANJU POSJETILACA NAŠE WEB STRANICE

Na Svjetski dan zaštite životne sredine, 5. jun, objavljujemo pobjednike on-line glasanja za najbolji ekološki članak, ekološku fotografiju eko fotopriču, i fotografiju predjela i biodiverziteta koje su pripremili Mladi ekoreporteri Crne Gore u 2011. godini.

Od 426 glasova posjetilaca naše web stranice od Dana planete Zemlje do danas, za najbolju ekološku fotografiju, sa 122 glasa (29%), izabrana je " Kad već štitite sebe,zaštitite i prirodu!" Nemanje Radonjića (SMŠ „Mladost“, Tivat).

Najbolji članak po mišljenju posjetilaca sajta je "Miris katrana u oblacima prašine" grupe učenika: Božica Vujović, Biljana Vujović, Tanja Roganović, Aleksandra Veličković, Nikolina Giljen, Miloš Međedović, Radoš Milatović (Srednja Ekonomsko-ugostiteljska škola, Nikšić), koji je osvojio 379 glasova (31%) od ukupno 1225 glasa.

U kategoriji eko fotopriča najviše glasova, 109 od ukupno 395 (28%), dobio je rad "Ljepote prirode" čiji su autori Roberto Brunetti i Marija Nikolić (Srednja poljoprivredna škola, Bar), dok je u kategoriji fotografija predjela i biodiverziteta za najbolju proglašena "Poslije kiše" Dušana Kneževića (Srednja poljoprivredna škola, Bar), koja je osvojila 85 od ukupno 205 glasa (41%).

Ovoga puta su se mišljenje stručnog žirija i ukus publike poklopili oko najboljeg članka, a i isto mišljenje je imao i medjunarodni žiri dodjelivši nikšićkim srednjoškolcima I nagradu u kategoriji tekstova o gradovima.

 
Novosti - jun 2011.

PONOVO DVIJE MEĐUNARODNE NAGRADE ZA EKOREPORTERE IZ CRNE GORE

Međunarodni žiri za dodjelu nagrada programa YRE – Young reporters for the environment za 2011. godinu, zasjedao je krajem maja u Kopenhagenu, u sjedištu Fondacije za ekološku edukaciju FEE , gdje se nalazi i medjunarodna koordinacija programa Mladi ekoreporteri.

U kategoriji tekstova o gradovima, za najbolji je proglašen rad Miris katrana u oblacima prašine grupe učenika: Božica Vujović, Biljana Vujović, Tanja Roganović, Aleksandra Veličković, Nikolina Giljen, Miloš Međedović, Radoš Milatović (Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola, Nikšić; mentor: prof. Olivera Lučić).

Drugu nagradu u kategoriji fotografija dobio je rad Dug život Ivana Čojbašića (Gimnazija ”Slobodan Škerović” Podgorica; mentor: prof. Sanja Bulatović).

Na konkurs je, iz naše zemlje, poslato ukupno 8 radova - 3 članka i 5 fotografija.

Ove godine je primljeno ukupno 79 radova iz 11 zemalja, a svi će biti objavljeni u godišnjaku YRE Book za 2011. godinu.

Medjunarodni žiri (koji su sačinjavali predstavnici medjunarodnih programa i organizacija: UNEP, UNESCO, EEA, IIEEE, FEE i Lund Univerzitet) dodjelio je ukupno 5 nagrada za fotografije i 10 (uključujući i super nagradu) za članke.

Detaljnije...
 
Novosti - maj 2011.
NAJBOLJI RADOVI MLADIH EKOREPORTERA CRNE GORE POSLATI U KOPENHAGEN

Shodno pravilima programa YRE – Young reporters for the environment , medjunarodnoj koordinaciji u Kopenhagenu i medjunarodnom žiriju, prosledjeni su radovi odabrani na nivou Crne Gore.

Ukupno 3 članka i 5 fotografija je prevedeno na engleski jezik i priredjeno prema uputstvima YRE, a konačna odluka očekuje se krajem maja.

Svi radovi iz naše zemlje sa ostalim ekološkim fotografijama i člancima iz drugih zemalja, biće objavljeni u godišnjaku YRE Book 2011.

Ovdje možete pogledati / preuzeti prevedene radove

Detaljnije...
 
Novosti - maj 2011.
OBJAVLJEN GODIŠNJAK „YRE BOOK” ZA 2010. GODINU

Iz medjunarodne koordinacije Mladih ekoreporetra u Kopenhagenu, tokom maja 2011. godine, nacionalnim koordinatorima su proslijedjeni godišnjaci YRE Book za 2010. godinu sa ukupno 32 članka i 62 fotografije iz 14 zemalja svijeta.

Iz finansijskih i ekoloških razloga, ni ovoga puta nisu štampani već su objavljeni u elektronskom formatu.

Ovdje možete preuzeti PDF verziju (4.6 MB)
 
Novosti - maj 2011.

MEĐUNARODNI SKUP KOORDINATORA MLADIH EKOREPORTERA

Krajem aprila, u Kernorfonu u sjevernom Velsu, održan je sastanak nacionalnih koordinatora programa "Young reporters for the environment", koji se u našoj zemlji sprovodi pod imenom "Mladi ekoreporteri". Bila je to prilika da se, poslije dvogodišnje pauze, okupe predstavnici 15-ak zemalja u kojima se odvija ovaj program. 

foto 1 foto 2
Detaljnije...
 
Novosti - april 2011.

SPECIJALNO IZDANJE RADIO ŠKOLE

Radio Kotor, kao medijski pokrovitelj našeg programa, u svojim redovnim i specijalnim emisijama je propratio aktivnosti mladih ekoreportera Crne Gore u 2011. godini.
Ovdje možete poslušati i preuzeti (9.4 MB) specijalno izdanje Radio škole koje je snimljeno 21. aprila na dodjeli nagrada i priznanja na Sajmu ekologije u Budvi

 
Novosti - april 2011.
POČINJE ONLINE GLASANJE ZA NAJBOLJE MLADE EKOREPORTERE U 2011. GODINI

Povodom 22. aprila Dana planete Zemlje, na web stranici  www.mladi-ekoreporteri.org.me, mogu se pogledati po 20 najboljih radova u dvije kategorije (ekofotografije i fotografije pejzaža i biodiverziteta), 15 foto priča i 15 članaka iz ovogodišnje produkcije, a online glasanje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite životne sredine biti proglašeni najbolji radovi po mišljenju publike.

 
<< Početak < Prethodna 21 22 23 24 25 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 161 - 168 of 198
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color