Novosti - april 2011.

NAJAVA DODJELE NAGRADA ”MLADI EKO-REPORTERI 2011”

Na konkurs “Mladi eko-reporteri u Crnoj Gori” do 11. aprila 2011. godine stiglo je ukupno 98 eko-fotografija, 15 fotopriča i 15 eko-članaka, koje je pripremilo 106 učenika iz 8 srednjih škola iz Bara, Kotora, Herceg Novog, Tivta, Bijelog Polja, Nikšića i Podgorice.

Dodjela priznanja stručnog žirija i prigodnih nagrada najboljim učesnicima biće održana u četvrtak 21. aprila 2011. godine u 12.00 u Hali IV Jadranskog sajma, u sklopu 17. Sajma ekologije u Budvi.

Od 22. aprila, Dana planete Zemlje na web stranici www.mladi-ekoreporteri.org.me, mogu se pogledati najbolje fotografije, foto priče i članci iz ovogodišnje produkcije, a on-line glasanje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite životne sredine biti proglašeni najbolji radovi po mišljenju publike.

 
Novosti - jun 2010.

OBJAVLJENI DOBITNICI NAGRADA NA MEĐUNARODNOM KONKURSU

Medjunarodni žiri za dodjelu nagrada programa “YRE – Young reporters for the environment” za 2010. godinu, zasjedao je početkom juna u Parizu u sjedištu FEE France, gdje se nalazi i medjunarodna koordinacija programa YRE.

Medjunarodni žiri je dodjelio ukupno 4 nagrade za fotografije (uključujući i specijalno priznanje) i 7 za članke (uključujući i super nagradu). 

Po dvije nagrade su dobili radovi iz Turske, Velsa, Slovačke i Kine, a po jednu učenici iz Maroka, Kanade i Malte. Medju nagradjenim nema radova iz Crne Gore, za razliku od prošle dvije godine.

Detaljnije...
 
Novosti - jun 2010.

NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERU U ONLINE GLASANJU DOBILI PODRŠKU POLOVINE POSJETILACA NAŠE WEB STRANICE

Na Svjetski dan zaštite životne sredine, 5. jun, objavljujemo pobjednike on-line glasanja za najbolji ekološki članak i fotografiju Mladih ekoreportera Crne Gore u 2010. godini.

Od 1175 glasova posjetilaca naše web stranice od Dana planete Zemlje do danas, za najbolju fotografiju, sa 554 glasa (55,4%), izabrana je „Čekajući Godoa" Ljubice Markuš (Gimnazija „Slobodan Škerović“, Podgorica). 

Najbolji članak po mišljenju posjetilaca sajta je “Carevi strpljivosti" Aide Useinović, Ervine Kalamperovć i Jelene Janković (Srednja Ekonomsko-ugostiteljska škola, Bar), koji je osvojio 935 glasova (49.7%) od ukupno 1881 glasa.

Ovim su se mišljenje stručnog žirija i ukus publike poklopili oko najboljeg članka.

Iz medjunarodne koordinacije programa ”Young reporters for the Environment” biće distribuirano specijalno izdanje newsletter-a povodom 5. juna.

 
Novosti - maj 2010.

NAJBOLJI RADOVI MLADIH EKOREPORTERA CRNE GORE POSLATI U PARIZ

 
Shodno pravilima programa YRE – Young reporters for the environment , medjunarodnoj koordinaciji u Parizu i medjunarodnom žiriju, prosledjeni su radovi odabrani na nivou Crne Gore.
Ukupno 3 članka i 5 fotografija je prevedeno na engleski jezik i priredjeno prema uputstvima YRE, a konačna odluka očekuje se krajem maja.
Svi radovi iz naše zemlje sa ostalim ekološkim fotografijama i člancima iz drugih zemalja, biće objavljeni u godišnjaku YRE Book 2010.
Detaljnije...
 
Novosti - april 2010.

DODJELA NAGRADA NAJBOLJIM MLADIM EKOREPORTERIMA U 2010. GODINI

Svečanost proglašenja najboljih na konkursu ”Mladi ekoreporteri Crne Gore 2010” održana je na zajedničkom štandu Agencije za zaštitu životne sredine i Ministarstva uredjenja prostora i zaštite životne sredine u sklopu 16. Sajma ekologije u Budvi.

Detaljnije...
 
Novosti - april 2010.

PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U CRNOJ GORI U 2010. GODINI

Dodjelom priznanja i prigodnih nagrada najboljim učesnicima, završen je ovogodišnji konkurs ”Mladi ekoreporteri 2010” koji je, po teći put, organizovala NVO EKOM.

Svečanost je održana na štandu Ministarstva uredjenja prostora i zaštite životne sredine sklopu 16. Sajma ekologije u Budvi, a nagrade je uručila Jelena Knežević, pomoćnik ministra za zaštitu životne sredine.

Detaljnije...
 
Novosti - april 2010.

POČINJE ON LINE GLASANJE ZA NAJBOLJE MLADE EKOREPORTERE U 2010. GODINI

Povodom 22. aprila, Dana planete Zemlje na web stranici  www.mladi-ekoreporteri.org.me, mogu se pogledati 20 najboljih fotografija i 15 članaka iz ovogodišnje produkcije, a on-line glasanje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite životne sredine biti proglašeni najbolji radovi po mišljenju publike. 

Detaljnije...
 
Novosti - februar 2010.

POZIV SREDNJIM ŠKOLAMA U CRNOJ GORI ZA UČEŠĆE U PROGRAMU ”MLADI EKO-REPORTERI” U 2010.

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” poziva učenike i profesore srednjih škola Crne Gore da se tokom februara i marta 2010. godine priključe programu „Mladi eko-reporteri“, koji se organizuje u vidu konkursa za najbolji ekološki članak i fotografiju, a prema utvrdjenim propozicijama.

Iskustva govore da je najbolje ukoliko profesori predlože učenike koji bi učestvovali u programu i tada bi predstavnik naše NVO održao sastanak sa njima i pojasnio pravila učešća. Moguć je individualni rad ili u grupama. U principu, to ne zahtijeva preveliko angažovanje učenika i nastavnika – moguće je prezentanciju programa uraditi tokom jednog školskog časa, u sklopu rada neke od sekcija, izbornog predmeta (npr. ekologija i zaštita životne sredine, medijska pismenost...) ili kao vannastavnu aktivnost.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 21 22 23 24 25 26 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 177 - 184 of 203
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color