Novosti - januar 2010.

OBJAVLJEN GODIŠNJAK „YRE BOOK” ZA 2009. GODINU – „EKOM” PRIPREMIO PREVOD NAGRADJENIH RADOVA MLADIH EKOREPORTERA

Iz medjunarodne koordinacije Mladih ekoreporetra u Parizu, tokom januara 2010. godine, nacionalnim koordinatorima su proslijedjeni godišnjaci YRE Book za 2009. godinu.

Iz finansijskih razloga, oni ovoga puta nisu štampani već su objavljeni u elektronskom formatu.

Detaljnije...
 
Novosti - jun 2009.
BARSKI MLADI EKOREPORTERI NAJBOLJI U ONLINE GLASANJU

Na Svjetski dan zaštite životne sredine, 5. jun, objavljujemo pobjednike on-line glasanja za najbolji ekološki članak i fotografiju Mladih ekoreportera Crne Gore u 2009. godini.

Od 9423 glasa posjetilaca naše web stranice, za najbolju fotografiju, sa 2941 glasom (37,9%), izabrana je foto-priča „Proljeće“ Miloša Nikolića. Najbolji članak po mišljenju posjetilaca sajta je “Veličanstvena gospođa, ponos našeg grada“ Larise Dešić i Jelene Đordan, koji je osvojio 806 glasova (48.6%). Autori najboljih radova su učenici Srednje poljoprivredne škole iz Bara. Ovim su se mišljenje stručnog žirija i ukus publike gotovo poklopili.
Detaljnije...
 
Novosti - jun 2009.
DVIJE NAGRADE ZA EKOREPORTERE IZ CRNE GORE

Medjunarodni žiri za dodjelu nagrada programa “YRE – Young reporters for the environment” za 2009. godinu, zasjedao je 28. maja u Parizu u sjedištu FEE France, gdje se nalazi i medjunarodna koordinacija programa YRE.

Ove godine je poslato ukupno 38 članaka i 45 fotografija, a po prvi put su stigli radovi iz Kine, Velsa i Novog Zelanda. Svi radovi u konkurenciji biće objavljenji u godišnjaku YRE Book za 2009. godinu.

Fotografije iz Crne Gore dobile su dvije nagrade i to: drugu nagradu za rad „Ekološka kuhinja“ Jelene Maslovar i Lee Proročić (III razred, Gimnazija Kotor, mentor: prof. Fikreta Adrović) i nagradu za umjetnički dojam za rad „Ogledalce, ogledalce” Nikoline Vujović (IIg1, SMŠ "Mladost" Tivat, mentor: prof. Ružica Lazarević).
Na konkurs je, iz naše zemlje, poslato ukupno 8 radova - 3 članka i 5 fotografija. 

Medjunarodni žiri je dodjelio ukupno 7 nagrada za fotografije i 10 (uključujući i super nagradu) za članke. 

Detaljnije...
 
Novosti - maj 2009.
ODLUKA O NAJBOLJIM MLADIM EKOREPORTERIMA 28. MAJA 2009.

Medjunarodni žiri za dodjelu nagrada programa “YRE – Young reporters for the environment” za 2009. godinu, zasjedaće 28. maja u Parizu.

Ove godine, članovi žirija su: Bernard Combes (UNESCO), Fabienne Pierre i Morgan Strecker (UNEP), David Ainsworth (Convention on Biological Diversity), Alan Chambers, Peter Herbert i Richard Hale (Feet of Green), David Solon (“TerraEco” magazine), Thierry Lerévérend (FEE France) i Sarah Winterton (FEE International)
Biće dodjeljeno ukupno 5 nagrada za fotografije i 9 (uključujući i super nagradu) za članke.
Svi radovi u konkurenciji biće objavljenji u godišnjaku YRE Book za 2009. godinu.

Detaljnije...
 
Novosti - maj 2009.
MEDIJSKA PROMOCIJA MLADIH EKOREPORTERA U CRNOJ GORI

12. maja 2009. godine na I kanalu RTVCG u sklopu naučno-obrazovnog (školskog) programa emitovana je 15-minutna reportaža o Mladim ekoreporterima Crne Gore. Snimljena je u prostorijama NVO “ECOM”, koja je nacionalni operater kampanje i u Gimnaziji Kotor, čiji su učenici aktivno učestvovali na konkursu i ove i prošle godine te dobili i nekoliko priznanja.

Tokom prvomajskih praznika na Radio Kotoru je emitovana specijalna emisija “Eko kutka”, koja je u potpunosti bila posvećena ovogodišnjem konkursu Mladih ekoreportera Crne Gore i dodjeli nagrada koja je održana 24. aprila u sklopu Sajma ekologije u Budvi.
Inače, “Eko kutak” je ekološki magazin koji se u kontinuitetu emituje već deset godina na talasnim dužinama Radio Kotora 95,3 i 99,0 Mhz, svake nedjelje u 13 sati.
Ovdje možete preslušati ili preuzeti specijalno izdanje emisije Ekokutak od 03. maja 2009.
 
Ovdje možete preuzeti emisiju (7,5 MB)
Detaljnije...
 
Novosti - maj 2009.
YRE NEWSLETTER (May '09)
Detaljnije...
 
Novosti - maj 2009.
NAJBOLJI RADOVI MLADIH EKOREPORTERA CRNE GORE POSLATI U PARIZ

Shodno pravilima programa YRE – Young reporters for the environment, medjunarodnoj koordinaciji u Parizu i medjunarodnom žiriju, prosledjeni su radovi odabrani na nivou Crne Gore.
Ukupno 3 članka i 5 fotografija je prevedeno na engleski jezik i priredjeno prema uputsvima YRE, a konačna odluka očekuje se krajem maja.
Svi radovi iz naše zemlje sa ostalim pristiglim ekološkim fotografijama i člancima iz drugih zemalja, biće objavljeni u godišnjaku YRE Book 2009.
 
Detaljnije...
 
Novosti - april 2009.

PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPOTERI U CRNOJ GORI U 2009.GODINI

Dodjelom priznanja i prigodnih nagrada najboljim učesnicima, završen je ovogodišnji konkurs ”Mladi ekoreporteri 2009” koji je, po drugi put, organizovala NVO EKOM.
Svečanost je održana na štandu Ministarstva zaštite životne sredine i turizma u sklopu 15. Sajma ekologije u Budvi. 

grupna fotografija     stand ministarstva
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 21 22 23 24 25 26 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 185 - 192 of 203
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color