Novosti - novembar 2019.
LITERATURA ZA PRIPREMU RADOVA MLADIH EKO-REPORTERA 2019/20.

Medjunarodna koordinacija programa “Young reporters for the environment” pripremila je 2015. godine priručnik za učesnike i mentore za pripremu radova mladih eko-reportera.
Autor je Pedro Marcelino iz Portugala, nekadašnji mladi eko-reporter i dugogodišnji član žirija.

Kroz nekoliko poglavlja možete saznati: nešto više o istorijatu i programu Mladih eko-reportera te kako funkcioniše program. U dijelu za učesnike date su osnove pisanja, pripreme fotografija i video priloga.
U dijelu za mentore dati su primjeri aktivnosti i savjeti za uključivanje u školski program. Tu je i bogata referenc lista linkova i izvora.
Ovu publikaciju prate i 3 šestominutna video klipa, Vin Le i Kristin Rodrigo nekadašnji učesnici takmičenja iz Kanade pokazali su na popularan način kako da pripremite takmičarske radove.
 
 
 
Detaljnije...
 
Novosti - novembar 2019.
SAVJETI ZA PRIPREMU FOTOGRAFIJA ZA KONKURS 2019/20

Četiri člana žirija obrazložili su svoje omiljene fotografije iz selekcije za 2019. godinu, a pri tom su dali i savjete za pripremu fotoradova. Na ovom linku možete pogledatati njihove izjave.


Detaljnije...
 
Novosti - novembar 2019.

POČETAK TRINAESTE SEZONE PROGRAMA "MLADI EKO-REPORTERI"

EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori, kao nacionalni operater programa "Mladi eko-reporteri" Fondacije za ekološku edukaciju (FEE) poziva sve osnovne i srednje škole te fakultete u našoj zemlji da se priključe novom izdanju konkursa za najbolje članke, fotografije, fotopriče i video radove na razne teme iz zaštite životne sredine.

Posebne teme školske 2019/20. godine biće “Zagadjenje”, “Klimatske promjene” i “Gubitak biodiverziteta”, koje treba povezati sa jednim od 17 ciljeva održivog razvoja UN. Takodje, učenici iz obrazovnih institucija koje se nalaze u pilot ili redovnoj fazi programa ”Eko škole” mogu slati i radove o tome kako se sprovode aktivnosti u njihovim školama. Ovi radovi biće vrednovani sa svim pristiglim, ali će biti ocjenjivani i kao posebna kategorija.

Vizija FEE je da promoviše znanje o životnoj sredini, aktivno učešće i pozitivan pristup. To sve rezultira kroz 3 glavne aktivnosti Mladih eko-reportera: istraživanje lokalnih ekoloških problema; novinarsku produkciju (članci, fotografije, video radovi, website, izložbe, radio i tv emisije...) i komuniciranje sa javnošću (lokalnom publikom) preko medijskih i socijlanih platformi.

info

Pregled statistike programa Young reporters for the Environment u školskoj 2018/2019 godini
Detaljnije...
 
Novosti - jun 2019.

POZIV ZA KONKURS “GLOBAL YOUTH VIDEO COMPETITION 2019”

Mladi ljudi iz cijelog svijeta se pozivaju da prijave svoje video radove za Globalni video konkurs za mlade 2019. godine, u kojima se prikazuju pozitivni primjeri na tri teme: rješenja za hranu i ljudsko zdravlje zasnovana na prirodi; gradovi i lokalne akcije za borbu protiv klimatskih promjena i rješenja zasnovana na prirodi kako bi se balansirala upotreba zemljišta za ljude i ekosisteme.

 
Po jedan pobjednik će biti izabran u svakoj tematskoj kategoriji. Tri pobjednika će prisustvovati UN Konferenciji o klimatskim promjenama (COP25) u Santiagu, u Čileu, u decembru 2019. godine. Pobjednički spotovi će biti prikazani pred globalnom publikom tokom konferencije. Osim toga, nagradjeni autori će imati priliku da rade sa komunikacijskim timom UN-a za klimatske promjene, pokrivajući najvažnije trenutke konferencije.
Detaljnije...
 
Novosti - jun 2019.
OBJAVLJENI PRVONAGRAĐENI RADOVI SVJETSKIH MLADIH EKOREPORTERA NA PLATFORMI CLIMATETRACKER.ORG

Medijski partner Mladih ekoreportera, platforma CLIMATETRACKER.ORG, objavio je pobjedničke radove sa ovogodišnjih konkursa "Young reporters for the Environment" i „Litter Less“.

CLIMATETRACKER.ORG je mreža od preko 9.000 strastvenih mladih novinara, komunikatora i aktivista, koji dobijaju klimatske promjene u naslovima širom svijeta.

Na slijedećem linku možete pogledati najbolje radove iz ovogodišnje produkcije.
 
Novosti - jun 2019.
MLADI EKOREPORTER IZ CRNE GORE PONOVO NAGRADJEN NA MEDJUNARODNOM KONKURSU

Mladi ekoreporter iz Kotora osvojio je treću nagradu za članak u kategoriji 11-14 godina na medjunarodnom konkursu “Young reporters for the environment”. Na takmičenje u Kopenhagen iz naše zemlje poslato je sedam radova (dva članka, dvije fotografije i tri video rada u tri starosne kategorije), a nagradjen je Nikola Kovač (OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“, Dobrota) za tekst ”Kud plovi ovaj brod”. U pripremi rada pomogla je profesorka Aleksandra Sindik. Ovaj članak biće publikovan na portalima Medium i ClimateTracker.com.

Nikoli je uručena medjunarodna diploma 5. juna na svečanosti podizanja prve Plave zastavice u 2019. godini na plaži “Dolce vita” u Bečićima . Zanimljivo je da je Nikola prošle godine sa Nikolinom Nikolić osvojio drugu nagradu na istom takmičenju.

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” dvanaestu godinu zaredom organizovala je konkurs „Mladi eko-reporteri” kao jedan od pet programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE).Novosti - jun 2019.
 
Novosti - jun 2019.

PROGLAŠENI NAJBOLJI SVJETSKI MLADI EKOREPORTERI 2019.  

Na Svjetski dan zaštite životne sredine 5. jun, Fondacija za ekološku edukaciju (FEE) proglasila je najbolje na medjunarodnom konkursu "Young reporters for the Environment" (Mladi ekoreporteri).

Ukupno je nagradjeno 11 članaka, 4 fotografije i 9 video radova uz 9 posebnih pohvala. Najuspješniji su bili učesnici iz Slovačke sa 6 priznanja, 3 nagrade dobili su Kanadjani, po dva priznanja osvojili su mladi ekoreporteri iz Singapura i Francuske, a po jednu nagradu dobili su takmičari iz Švedske, Kipra, Malte, Češke, Škotske, Portorika, Portugala, Španije, Izraela, Slovenije i Crne Gore. Pobjednički radovi biće publikovani na portalima Medium i Climate tracker.

Detaljnije...
 
Novosti - jun 2019.
PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U ONLINE GLASANJU POSJETILACA NAŠE WEB STRANICE

Na Svjetski dan zaštite životne sredine, 5. jun, tradicionalno, objavljujemo pobjednike on-line glasanja za najbolji članak, video i fotografiju koje su pripremili mladi ekoreporteri Crne Gore u 2019. godini.

Ovoga puta mišljenja stručnog žirija i ukus publike poklopili su se samo u jednoj od 5 takmičarskih kategorija. Prigodne diplome biće dostavljene poštom narednih dana.

Slijedi pregled najboljih:
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 33 - 40 of 211
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color