Novosti - april 2015.

PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U CRNOJ GORI U 2015. GODINI
 
Dodjelom priznanja i prigodnih nagrada najboljim učesnicima, završen je konkurs ”Mladi ekoreporteri 2015” koji je, po osmi put, organizovala NVO „EKOM”.

Takmičenje se odvijalo pod pokroviteljstvom Fondacije za reciklažu limenki ReCAN, a tema ovogodišnje kampanje je bila „Ne bacaj – recikliraj!”.

Svečanost je održana na Dan planete Zemlje 22. aprila 2015. godine u Podgorici. Putem video poruke prisutnima se obratila Daliborka Pejović, državna sekretarka, a nagrade je uručila Ivana Vojinović, direktorka Direktorata za životnu sredinu i klimatske promjene u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i ovogodišnji pokrovitelj.

yre yre yre yre

(foto: Petar Đurić, Miloš Srećković, Jelena Vukasović)

Detaljnije...
 
Novosti - april 2015.
DODJELA NAGRADA NA KONKURSU “MLADI EKOREPORTERI”

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” osmu godinu zaredom organizovala je konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). U saradnji sa Fondacijom ReCAN, tema ovogodišnje kampanje je bila „Ne bacaj – recikliraj!”.

Preko 300 učenika iz 13 srednjih i 27 osnovnih škola poslalo je oko 370 radova na ovogodišnje takmičenje. U pripremi je pomagalo 55 profesora mentora.

Svečana dodjela nagrada je predvidjena na Dan planete Zemlje, u srijedu 22. aprila u 11.30 u Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici, čime se NVO "EKOM" pridružuje mreži svjetskih nevladinih organizacija "Earth Day network" koje raznim ekološkim aktivnostima obilježavaju ovaj dan. Putem video poruke prisutnima će se obratiti Daliborka Pejović, državna sekretarka, a nagrade će uručiti Ivana Vojinović, direktorka Direktorata za životnu sredinu i klimatske promjene u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i ovogodišnji pokrovitelj.
Detaljnije...
 
Novosti - februar 2015.

FORMULARI ZA PRIJAVU RADOVA i E-MAIL ADRESA ZA SLANJE RADOVA
 
Svi radovi koji se prijavljuju na konkurse "Mladi ekoreporteri" i "Za manje smeća" moraju biti pripremljeni u skladu sa pravilima takmičenja.
Vaše vidjenje ekološkog problema i njegovog rješenja može se predati u vidu: članka (do 1.000 riječi), jedne ili više fotografija, foto-priče (do 12 fotografija) ili video rada (do 3 minuta).

Učesnici mogu raditi individualno ili u grupama, ali tako da na izradi fotografije može raditi samo jedan učesnik, na članku i foto priči do dva, a na video klipu do tri učesnika. Maksimalno se može prijaviti jedan rad po pojedincu/timu.

Radovi će se ocjenjivati po kategorijama (članak, fotografija i/ili fotopriča i video rad) i po starosnim grupama učesnika: 12-15 godina (rodjeni 2000-2003.), 16-18 godina (1997-1999.) i 19-21 godina (1994-1996.).
Zato je neophodna informacija o starosti učesnika na dan kada je njegov rad prijavljen za nacionalno takmičenje. Svi autori, ako rade u timu, mora da budu u istoj starosnoj kategoriji.

Bliže informacije o kategorijama radova i učesnika, propozicijama i nagradama u 2015. godini možete pogledati u newsletter 12 , a dodatne savjete za pripremu radova potražite u newsletter 08 .

Radovi se šalju isključivo na e-mail adresu: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. i moraju imati uredno popunjen formular. Ukoliko se prijavljuje video rad, u formularu treba navesti link gdje je postavljen rad.

U nastavku formulara za pojedine vrste radova nalazi se i model za pripremu rada. Fajl sa radom obavezno nazovite imenom vašeg rada!

Rok za predaju radova je 15. mart 2015!  Radovi koji nisu pripremljeni u skladu sa propozicijama i nemaju popunjen formular neće biti uvršteni u konkurenciju za nagrade.

Ovdje možete preuzeti formulare i modele za prijavu:
 
- članka
- fotografije
- fotopriče
- video rada

Napomena: neće se prihvatati radovi pripremljeni kao ppt, jpg, psd ...

 
Novosti - januar 2015.

POZIV ZA UČEŠĆE U EKOLOŠKOJ MISIJI U PORTUGALU U MARTU 2015.

FEE - Portugal: Associação Bandeira Azul da Europa (ABAE) poziva mlade ekoreportere da se pridruže ekološkoj misiji „Serra da Lousã 2015”, koja se održava u blizini rezervata iz mreže Natura 2000, nedaleko od grada Koimbre.

 missao

Detaljnije...
 
Novosti - januar 2015.

VIDEO REPORTAŽA SA EKOLOŠKE MISIJE NA KIPRU 2014.

international workshop

Michael Jessup sa Novog Zelanda bio je jedan od 70 učesnika treće ekološke misije “Litter Less” koja je održana krajem septembra 2014. godine na Kipru.

Ovdje možete pogledati njegov video rad o tome kako je protekla petodnevna radionica za nacionalne pobjednike kampanje „Za manje smeća” iz Crne Gore, Francuske, Malte, Portugala, Rumunije i Novog Zelanda..

 
Novosti - decembar 2014.

POČETAK OSME SEZONE PROGRAMA "MLADI EKOREPORTERI"

EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori, kao nacionalni operater programa "Mladi ekoreporteri" Fondacije za ekološku edukaciju (FEE) poziva sve osnovne i srednje škole te fakultete u našoj zemlji da se priključe novoj sezoni konkursa za najbolje članke, fotografije i video radove na razne teme iz zaštite životne sredine.

Posebna tema 2015. godine biće recikliranje limenki pod motom “Ne bacaj – recikliraj!”, u saradnji sa Fondacijom za reciklažu čimenki za piće RECAN:

 

recan

 

Detaljnije...
 
Novosti - septembar 2014.

MLADI EKOREPORTERI U EKOLOŠKOJ MISIJI NA KIPRU

Najbolji mladi ekoreporteri koji su pobjedili na nacionalnim takmičenjima tokom treće godine kampanje "Litter less" ("Za manje smeća") okupili su se u Nikoziji od 25. do 29. septembra 2014. godine na ekološkoj misiji koju su organizovale Fondacija za ekološku edukaciju (FEE), Fondacija kompanije "Wrigley" i kiparska asocijacija za zaštitu životne sredine mora "CYMEPA".

reporteri

... u nastavku pogledajte foto priču ili poslušajte specijalno izdanje Eko kutka Radio Kotora.

Detaljnije...
 
Novosti - septembar 2014.
Poziv mladim ekoreporterima od 10 do 16 godina iz Kotora  da pošalju svoje radove na takmičenje mladih fotografa gradova Svjetske baštine 2014

owhcDrugo takmičenje mladih fotografa gradova svjetske baštine 2014, na koje su pozvani i Kotorani, organizuje se u okviru Akcionog plana koji je pripremio Regionalni Sekretarijat za južnu Evropu i Mediteran OWHC (Organization of World Heritage Cities), u skladu sa sporazumom usvojenim 22. novembra 2013. na Regionalnoj konferenciji održanoj u Oaksaki u Meksiku. Takmičenje je otvoreno za mlade ljude između 10 i 16 godina koji su stanovnici ili posjetioci u gradovima članovima Regionalnog sekretarijata za južnu Evropu i Mediteran među kojima je i Kotor.

Uslovi učešća na konkursu se mogu pronaći na na linku: www.ovpm.org .
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 41 - 48 of 143
Wrigley
Earth Day Network

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color