Novosti - jul 2018.

OBJAVLJENI KOMENTARI ŽIRIJA I LISTA RADOVA U UŽEM IZBORU 2018.

Medjunarodna koordinacija programa "Young reporters for the environment" objavila je listu radova koji su bili u užem izboru za nagrade. Od naših sedam, četiri rada je bilo selektovano, a na kraju je nagradjen članak ”Vila Alkima čeka zlatnu ladju”, koji je osvojio drugo mjesto u kategoriji 11-14 godina. Autori tog rada su Nikola Kovač i Nikolina Nikolić (OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“, Dobrota).

Ovdje možete pogledati listu selektovanih radova.

Takodje, medjunarodni žiri je objavio i svoje vidjenje ovogodišnje produkcije mladih eko-reportera sa komentarima po kategorijama radova i preporukama za narednu godinu. Ovdje možete pogledati izvještaj žirija.

I na kraju, umjesto na portalu Huffington Post kids, kako je to ranije najavljeno, svi nagradjeni radovi (od prvog do trećeg mjesta i sve pohvale) objavljeni su na linku https://medium.com/@yre_int .

Nacioanalni operater "ECOM" želi ugodan raspust mladim eko-reporterima i njihovim mentorima, sa nadom da će i dalje nastaviti da bilježe ekološku stvarnost oko nas!

 
Novosti - jun 2018.
MLADI EKOREPORTERI IZ CRNE GORE PONOVO NAGRADJENI NA MEDJUNARODNOM KONKURSU

Mladi ekoreporteri iz Kotora osvojili su drugu nagradu za članak u kategoriji 11-14 godina na medjunarodnom konkursu “Young reporters for the environment”. Na takmičenje u Kopenhagen iz naše zemlje poslato je sedam radova (dva članka, tri fotografije i dva video rada u tri starosne kategorije), a nagradjeni su Nikola Kovač i Nikolina Nikolić (OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“, Dobrota) za tekst ”Vila Alkima čeka zlatnu ladju”. U pripremi rada pomogla je profesorka Aleksandra Sindik. Ovaj članak biće publikovan na portalu Huffington Post kids.Nagradjenim učenicima su uručene medjunarodne diplome 5. juna na svečanosti podizanja prve Plave zastavice u 2018. godini na plaži Kamenovo. Zanimljivo je da je ovaj rad Nikole i Nikoline pobjedio i u glasanju posjetilaca sajta www.mladi-ekoreporteri.org.me osvojivši 59% glasova u svojoj kategoriji. Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” jedanaestu godinu zaredom organizovala je konkurs „Mladi eko-reporteri” kao jedan od pet programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE).
 
Novosti - jun 2018.

PROGLAŠENI NAJBOLJI SVJETSKI MLADI EKOREPORTERI 2018. 

Na Svjetski dan zaštite životne sredine 5. jun, Fondacija za ekološku edukaciju (FEE) proglasila je najbolje na medjunarodnom konkursu "Young reporters for the Environment" (Mladi ekoreporteri).
Ukupno je nagradjeno po 7 fotografija i video radova te 8 članaka. Najuspješniji su bili učesnici iz Slovačke sa 5 priznanja, po dvije nagrade osvojili su mladi ekoreporteri iz Švedske, Grčke, Južne Koreje, Kanade, Kine i Francuske, po jedno priznanje dobili su takmičari iz Maroka, Gane; Južne Afrike i Crne Gore. Pobjednički radovi biće publikovani na portalu Huffington Post kids.

Pobjednike je izmedju 178 radova iz 30 zemalja odabrao žiri u kome su se nalazili predstavnici više novinarskih organizacija i institucija za obrazovanje o održivom razvoju (Christopher Slaney, Freelance Journalist; Garrette Clark, Sustainable Lifestyles Programme Officer, UNEP; Julie Saito, Programme Specialist of Communication, UNESCO; Torvald Jacobsson, Founding Partner of Edumanity and COO of TheGoals.org, Lund University; Pedro Marcelino, Documentary Film Producer and Director; Mayra Navarrete, Photographer; Constant Brand, Press Officer, European Environment Agency; Boris Šušmak, FEE Board Member, and Richard Steed, Communications Officer, FEE).Na takmičenje u Kopenhagen iz naše zemlje poslato je sedam radova (dva članka, tri fotografije i dva video rada u tri starosne kategorije), a nagradjeni su Nikola Kovač i Nikolina Nikolić (OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“, Dobrota) za tekst ”Vila Alkima čeka zlatnu ladju”.

Ovdje možete pogledati listu svih nagradjenih Mladih ekoreportera 2018.
 
Novosti - jun 2018.
PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U ONLINE GLASANJU POSJETILACA NAŠE WEB STRANICE

Na Svjetski dan zaštite životne sredine, 5. jun, tradicionalno, objavljujemo pobjednike on-line glasanja za najbolji članak, video, ekološku fotografiju i fotografiju predjela i biodiverziteta koje su pripremili mladi ekoreporteri Crne Gore u 2018. godini.

Ovoga puta mišljenja stručnog žirija i ukus publike poklopili su se samo u dvije od 8 takmičarskih kategorija. U proteklih 45 dana zabilježen je 6.291 glas!

Prigodne diplome biće dostavljene poštom narednih dana.

Slijedi pregled najboljih:
Detaljnije...
 
Novosti - april 2018.
ODABRANI RADOVI MLADIH EKOREPORTERA CRNE GORE ZA MEDJUNARODNI KONKURS “YOUNG REPORTERS FOR THE ENVIRONMENT 2018”

Na osnovu preporuka medjunarodne koordinacije Mladih ekoreportera, ukupnog plasmana, tematike kojom se bave, ispunjenosti kriterijuma i godišta autora, NVO “EKOM”, kao nacionalni operater programa, utvrdila je sedam radova za medjunarodni konkurs “YOUNG REPORTERS FOR THE ENVIRONMENT”, koji će biti poslati do 30. aprila 2018. na žiriranje u Kopenhagen. Rezultati će biti objavljeni 5. juna na Svjetski dan životne sredine.
Detaljnije...
 
Novosti - april 2018.
AUDIO, FOTO i PDF PREZENTACIJA DODJELE NAGRADA

Za one koji su propustili dodjelu nagrada najboljim mladim ekoreporterima Crne Gore, evo prilike da se upoznaju sa atmosferom i učesnicima dogadjaja Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici 23. aprila 2018. godine.

Ovdje možete preslušati specijalno izdanje radio emisije "Eko kutak", pogledati katalog sa svim nagradjenim radovima, foto album sa dodjele nagrada kao i brošuru sa detaljima ovogodišnjeg konkursa.

- Eko kutak Radio Kotora 25.04.2018
- Brošura “Mladi ekoreporteri 2018” (newsletter 19)
- Katalog nagrada Mladi ekoreporteri 2018
- Foto album sa dodjele nagrada Mladi ekoreporteri (Foto: Ivana Radman i Petar Đurić).
 
Novosti - april 2018.

PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U CRNOJ GORI U 2018. GODINI

Dodjelom priznanja i prigodnih nagrada najboljim učesnicima, završen je konkurs ”Mladi ekoreporteri” koji je, po jedanaeseti put, organizovalo NU „EKOM”. u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). Posebne teme 2018. godine su bile: “Održivi gradovi i zajednice” i “Eko škole”.


(foto: Ivana Radman & Petar Đurić)

Svečanost je održana 23. aprila 2018. godine u Podgorici. Nagrade najboljima je uručila Ivana Vojinović, generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i ovogodišnji pokrovitelj i domaćin, a posebna priznanja dodjelila je nacionalna koordinatorka programa „Eko škole” Nevena Čabrilo iz Zavoda za školstvo.Prisutne je u ime organizatora pozdravio Saša Karajović, izvršni direktor EKOM-a, a svoja iskustva sa ovogodišnje Misije Mladih ekoreportera u Lisabonu prenio je Milo Radonjić, jedan od prvih nagradjenih mladih ekoreportera u Crnoj Gori.

Detaljnije...
 
Novosti - april 2018.

POČINJE ONLINE GLASANJE ZA NAJBOLJE RADOVE MLADIH EKOREPORTERA U 2018.GODINI

Povodom Dana planete Zemlje, tradicionalno, na našoj web stranici se može pogledati selekcija radova pristiglih do 5. marta 2018. godine.

Za najbolje radove iz ovogodišnje produkcije u svim kategorijama moguće je online glasanje koje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite životne sredine biti pobjednici po mišljenju publike. Najboljima u svakoj kategoriji diploma će biti poslata poštom.

U nastavku možete pogledati selekciju ovogodišnjih radova.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 41 - 48 of 200
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color