Novosti - april 2016.
POČELO OCJENJIVANJE RADOVA NA KONKURSU “MLADI EKOREPORTERI 2016”

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” po deveti put organizuje konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). Posebna tema 2016. godine je “Drveće za planetu”, što je i slogan mreže “Earth Day” za ovu godinu.

Preko 400 učenika iz 21 srednje i 40 osnovnih škola te troje studenata poslalo je oko 550 radova na ovogodišnje takmičenje. U pripremi je pomagalo 76 profesora mentora. 
Detaljnije...
 
Novosti - februar 2016.

POJAŠNJENJA PRAVILA I FORMULARI ZA PRIJAVU RADOVA i E-MAIL ADRESA ZA SLANJE RADOVA
 
Svi radovi koji se prijavljuju na konkurse "Mladi ekoreporteri 2016 " moraju biti pripremljeni u skladu sa pravilima takmičenja.
Vaše vidjenje ekološkog problema i njegovog rješenja može se predati u vidu: članka (do 1.000 riječi), jedne fotografije ili video rada (do 3 minuta). Ove godine nema foto-priče kao takmičarske kategorije na medjunarodnom konkursu.

Učesnici mogu raditi individualno ili u grupama, ali tako da na izradi fotografije može raditi samo jedan učesnik, na članku do dva, a na video klipu do tri učesnika. Maksimalno se može prijaviti jedan rad po pojedincu/timu. Jedan učenik može poslati jednu fotografiju, kao i učestvovati u izradi jednog članka i jednog video rada.

Detaljnije...
 
Novosti - februar 2016.
GODIŠNJI SKUP KOORDINATORA PROGRAMA MLADI EKO-REPORTERI

U škotskom gradu gradu Glazgov, od 25. do 27. februara 2016. održan je godišnji skup medjunarodnih koordinatora programa Mladi eko-reporteri..

Sve je počelo nastupom gajdaša iz osnovne škole Riversajd Stirling, a potom su goste pozdravili Derek Robertson, izvršni direktor Fondacije "Keep Scotland Beatiful” i Stjuart Maksvel, poslanik u škotskom parlamentu i član odbora za obrazovanje, koji su sa ponosom istakli da oko 90% svih škola u Škotskoj ima sertifikat “Eko škola”.

Učesnicima su se potom obratili Amin Ahlafi, član borda direktora FEE i predsjednik medjunarodnog zirija na takmičenjima "Mladi ekoreporteri" i "Za manje smeća”, Gošja Lušček, direktorka programa "Young reporters for the environment" ("Mladi ekoreporteri") i Jan Eriksen, predsjednik FEE. Analizirani su rezultati rada u protekloj godini (nova web stranica, priručnik i video uputstva za pripremu radova, nova kampanja “Za manje smeća”), koji su prikazani i u kratkom video-klipu .

yre yre yre - glazgov

Detaljnije...
 
Novosti - februar 2016.

POČETAK DEVETE SEZONE PROGRAMA "MLADI EKO-REPORTERI"

EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori, kao nacionalni operater programa "Mladi eko-reporteri" Fondacije za ekološku edukaciju (FEE) poziva sve osnovne i srednje škole te fakultete u našoj zemlji da se priključe novoj sezoni konkursa za najbolje članke, fotografije i video radove na razne teme iz zaštite životne sredine.

Posebna tema 2016. godine biće “Drveće za planetu”, što je i slogan mreže “Earth Day” za ovu godinu.

drvece za planetu

Detaljnije...
 
Novosti - februar 2016.

PRIRUČNIK ZA PRIPREMU RADOVA MLADIH EKO-REPORTERA

Medjunarodna koordinacija programa “Young reporters for the environment” pripremila je priručnik za učesnike i mentore za pripremu radova mladih eko-reportera.
Autor je Pedro Marcelino iz Portugala, nekadašnji mladi eko-reporter.

Kroz nekoliko poglavlja možete saznati: nešto više o istorijatu i programu Mladih eko-reportera te kako funkcioniše program. U dijelu za učesnike date su osnove pisanja, fotografije i video priloga.
U dijelu za mentore dati su primjeri aktivnosti i savjeti za uključivanje u školski program. Tu su i pravila međunarodnog takmičenja kao i bogata referenc lista linkova i izvora.

Detaljnije...
 
Novosti - februar 2016.
FESTIVAL EKOLOŠKOG FILMA U ALBANIJI OTVOREN I ZA CRNOGORSKE AUTORE

effaDelegacija Evropske unije u Albaniji u saradnji sa Ministarstvom životne sredine organizuje četvrti po redu Festival ekološkog filma EFFA, koji će se održati u periodu između 22. maja i 5. juna u Tirani.

Pozivaju se svi autori dokumentarnog filma u Crnoj Gori, koji su obrađivali ekološke probleme ili u svojim filmovima promovisali ljepote Crne Gore, da svoje video materijale uz kratak sadržaj na engleskom jeziku pošalju organizatorima na kontakt adresu: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.
Detaljnije...
 
Novosti - jun 2015.
PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U ONLINE GLASANJU POSJETILACA NAŠE WEB STRANICE

Na Svjetski dan zaštite zivotne sredine, 5. jun, tradicionalno, objavljujemo pobjednike on-line glasanja za najbolji video, članak, ekološku fotografiju, eko fotopriču, fotopriču i fotografiju predjela i biodiverziteta koje su pripremili mladi ekoreporteri Crne Gore u 2015. godini.

Ovoga puta mišljenja stručnog žirija i ukus publike su se poklopili u 3 od 14 takmičarskih kategorija:  fotografije – kreativna reciklaža, fotografija biodiverziteta – osnovci i fotopriča biodiverziteta - srednjoškolci).
U proteklih 45 dana zabilježeno je gotovo 39.000 glasova!
Prigodne diplome biće dostavljene poštom narednih dana.

Slijedi pregled najboljih ....
Detaljnije...
 
Novosti - jun 2015.
PROGLAŠENI NAJBOLJI SVJETSKI MLADI EKOREPORTERI 2015.

Na Svjetski dan zaštite životne sredine 5. jun, Fondacija za ekološku edukaciju proglasila je najbolje na medjunarodnom konkursu "Young reporters for the Environment" (Mladi ekoreporteri).

Pobjednike je izmedju 120 radova (43 članka, 43 fotografije i 34 video rada) iz 24 zemlje odabrao žiri u kome su se nalazili predstavnici iz slijedećih organizacija i institucija: United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO); United Nation Environmental Programme (UNEP), European Environment Agency (EEA); International Institute for Industrial and Environmental Economics (IIEEE), Wrigley Company Foundation, Longyearbyen Consulting & Media and the Foundation for Environmental Education (FEE).

Ukupno je nagradjeno 7 članaka, 6 fotografija i 8 video radova. Po dvije nagrade osvojili su mladi ekoreporteri iz Maroka, Slovačke, Francuske, SAD, Kanade, a po jednu učesnici iz Izraela, Portugala, Grčke, Latvije i Velsa. Pohvale su dobili i po jedan takmičar iz Kazahstana, Kine, Francuske, Maroka i Portugala.
Inače, tokom protekle školske godine na nacionalnim konkursima u 24 zemlje ukupno je pristiglo 3.910 radova. Samo u Crnoj Gori u konkurenciji za nagrade je bilo 345 radova. Na medjunarodno takmičenje u Kopenhagen iz naše zemlje poslato je 9 radova (po tri članka, tri fotografije i tri video rada u tri starosne kategorije).
U nastavku možete pogledati nagradjene radove:

www.youngreporters.org
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 57 - 64 of 171
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color