Novosti - maj 2015.

POZIV ZA UČEŠĆE NA KONKURSU “ENERGIJA ZA PAMETAN GRAD”

 energija za pametan grad

  Pozivaju se mladi ekoreporteri da učestvuju i pošalju fotografije na Konkurs koji raspisuju Glavni grad Podgorica i Foto klub ,,PhotoCG" u okviru projekta REMIDA OPEN DAY.

Tema konkursa je: ENERGIJA ZA PAMETAN GRAD.

Rok za dostavljanje fotografija je 18. maj 2015. do 24h.

Uslove konkursa i prijavni list možete naći u prilogu. 
 
Novosti - april 2015.

POSLATI RADOVI MLADIH EKOREPORTERA CRNE GORE NA MEDJUNARODNI KONKURS “YOUNG REPORTERS FOR THE ENVIRONMENT”

Na osnovu preporuka medjunarodne koordinacije Mladih ekoreportera, ukupnog plasmana, tematike kojom se bave, ispunjenosti kriterijuma i godišta autora, NVO “EKOM”, kao nacionalni operater programa, odredila je i prevela radove za medjunarodni konkurs “YOUNG REPORTERS FOR THE ENVIRONMENT”, koji su poslati 30. aprila 2015. na žiriranje u Kopenhagen. Rezultati će biti objavljeni 5. juna.

Detaljnije...
 
Novosti - april 2015
AUDIO, FOTO i PDF PREZENTACIJA DODJELE NAGRADA

Za one koji su propustili dodjelu nagrada najboljim mladim ekoreporterima Crne Gore, evo prilike da se upoznaju sa atmosferom i učesnicima dogadjaja Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici 22. aprila 2015. godine.

Ovdje možete preslušati specijalno izdanje radio emisije "Eko kutak", pogledati prezentaciju i foto albume sa dodjele nagrada kao i brošuru sa svim nagradjenim radovima.

- EKO Kutak 22.4.2015 (.mp3 - 21.9MB)
- Katalog nagrada Mladi ekoreporteri 2015 (.pdf - 6.09MB)
- Foto albumi sa dodjele nagrada Mladi ekoreporteri 2015
- Brošura “Mladi ekoreporteri 2015” (.pdf - 18.2MB)
 
Novosti - april 2015.

POČINJE ONLINE GLASANJE ZA NAJBOLJE RADOVE MLADIH EKOREPORTERA U 2015.GODINI

Povodom 22. aprila Dana planete Zemlje, tradicionalno, na našoj web stranici se mogu pogledati radovi pristigli do 15. marta 2015. godine. Zbog ograničenog prostora, biće prikazano do 20 radova po kategoriji.

Za najbolje radove iz ovogodišnje produkcije u svim kategorijama moguće je online glasanje koje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite zivotne sredine biti proglašeni najbolji radovi po mišljenju publike.

U nastavku možete pogledati ovogodišnje radove.

KREATIVNA RECIKLAŽA - fotogarfije >>
KREATIVNA RECIKLAŽA - fotopriče >>

MLADI EKOREPORTERI osnovci
- radovi u kategoriji ekočlanak >>
- radovi u kategoriji ekofotografije >>
- radovi u kategoriji ekofotopriče >>
- radovi u kategoriji video >>

MLADI EKOREPORTERI srednjoškolci
- radovi u kategoriji ekočlanak >>
- radovi u kategoriji ekofotografije >>
- radovi u kategoriji ekofotopriče >>
- radovi u kategoriji video >>

BIODIVERZITET I PREDJELI osnovci
- radovi u kategoriji fotopriče predjela i biodiverziteta >>
- radovi u kategoriji fotografije predjela i biodiverziteta >>

BIODIVERZITET I PREDJELI srednjoškolci
- radovi u kategoriji fotopriče predjela i biodiverziteta >>
- radovi u kategoriji fotografije predjela i biodiverziteta >>

 
Novosti - april 2015.

PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U CRNOJ GORI U 2015. GODINI
 
Dodjelom priznanja i prigodnih nagrada najboljim učesnicima, završen je konkurs ”Mladi ekoreporteri 2015” koji je, po osmi put, organizovala NVO „EKOM”.

Takmičenje se odvijalo pod pokroviteljstvom Fondacije za reciklažu limenki ReCAN, a tema ovogodišnje kampanje je bila „Ne bacaj – recikliraj!”.

Svečanost je održana na Dan planete Zemlje 22. aprila 2015. godine u Podgorici. Putem video poruke prisutnima se obratila Daliborka Pejović, državna sekretarka, a nagrade je uručila Ivana Vojinović, direktorka Direktorata za životnu sredinu i klimatske promjene u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i ovogodišnji pokrovitelj.

yre yre yre yre

(foto: Petar Đurić, Miloš Srećković, Jelena Vukasović)

Detaljnije...
 
Novosti - april 2015.
DODJELA NAGRADA NA KONKURSU “MLADI EKOREPORTERI”

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” osmu godinu zaredom organizovala je konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). U saradnji sa Fondacijom ReCAN, tema ovogodišnje kampanje je bila „Ne bacaj – recikliraj!”.

Preko 300 učenika iz 13 srednjih i 27 osnovnih škola poslalo je oko 370 radova na ovogodišnje takmičenje. U pripremi je pomagalo 55 profesora mentora.

Svečana dodjela nagrada je predvidjena na Dan planete Zemlje, u srijedu 22. aprila u 11.30 u Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici, čime se NVO "EKOM" pridružuje mreži svjetskih nevladinih organizacija "Earth Day network" koje raznim ekološkim aktivnostima obilježavaju ovaj dan. Putem video poruke prisutnima će se obratiti Daliborka Pejović, državna sekretarka, a nagrade će uručiti Ivana Vojinović, direktorka Direktorata za životnu sredinu i klimatske promjene u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i ovogodišnji pokrovitelj.
Detaljnije...
 
Novosti - februar 2015.

FORMULARI ZA PRIJAVU RADOVA i E-MAIL ADRESA ZA SLANJE RADOVA
 
Svi radovi koji se prijavljuju na konkurse "Mladi ekoreporteri" i "Za manje smeća" moraju biti pripremljeni u skladu sa pravilima takmičenja.
Vaše vidjenje ekološkog problema i njegovog rješenja može se predati u vidu: članka (do 1.000 riječi), jedne ili više fotografija, foto-priče (do 12 fotografija) ili video rada (do 3 minuta).

Učesnici mogu raditi individualno ili u grupama, ali tako da na izradi fotografije može raditi samo jedan učesnik, na članku i foto priči do dva, a na video klipu do tri učesnika. Maksimalno se može prijaviti jedan rad po pojedincu/timu.

Radovi će se ocjenjivati po kategorijama (članak, fotografija i/ili fotopriča i video rad) i po starosnim grupama učesnika: 12-15 godina (rodjeni 2000-2003.), 16-18 godina (1997-1999.) i 19-21 godina (1994-1996.).
Zato je neophodna informacija o starosti učesnika na dan kada je njegov rad prijavljen za nacionalno takmičenje. Svi autori, ako rade u timu, mora da budu u istoj starosnoj kategoriji.

Bliže informacije o kategorijama radova i učesnika, propozicijama i nagradama u 2015. godini možete pogledati u newsletter 12 , a dodatne savjete za pripremu radova potražite u newsletter 08 .

Radovi se šalju isključivo na e-mail adresu: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. i moraju imati uredno popunjen formular. Ukoliko se prijavljuje video rad, u formularu treba navesti link gdje je postavljen rad.

U nastavku formulara za pojedine vrste radova nalazi se i model za pripremu rada. Fajl sa radom obavezno nazovite imenom vašeg rada!

Rok za predaju radova je 15. mart 2015!  Radovi koji nisu pripremljeni u skladu sa propozicijama i nemaju popunjen formular neće biti uvršteni u konkurenciju za nagrade.

Ovdje možete preuzeti formulare i modele za prijavu:
 
- članka
- fotografije
- fotopriče
- video rada

Napomena: neće se prihvatati radovi pripremljeni kao ppt, jpg, psd ...

 
Novosti - januar 2015.

POZIV ZA UČEŠĆE U EKOLOŠKOJ MISIJI U PORTUGALU U MARTU 2015.

FEE - Portugal: Associação Bandeira Azul da Europa (ABAE) poziva mlade ekoreportere da se pridruže ekološkoj misiji „Serra da Lousã 2015”, koja se održava u blizini rezervata iz mreže Natura 2000, nedaleko od grada Koimbre.

 missao

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 65 - 72 of 171
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Trenutno je 1 gost na vezi

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color