Novosti - april 2017.
POČINJE ONLINE GLASANJE ZA NAJBOLJE RADOVE MLADIH EKOREPORTERA U 2017.GODINI

Povodom 22. aprila Dana planete Zemlje, tradicionalno, na našoj web stranici se može pogledati selekcija radova pristiglih do 5. marta 2017. godine.

Za najbolje radove iz ovogodišnje produkcije u svim kategorijama moguće je online glasanje koje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite životne sredine biti pobjednici po mišljenju publike. Najboljima u svakoj kategoriji diploma će biti poslata poštom.

U nastavku možete pogledati selekciju ovogodišnjih radova.
Detaljnije...
 
Novosti - april 2017.
PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U CRNOJ GORI U 2017. GODINI

Dodjelom priznanja i prigodnih nagrada najboljim učesnicima, završen je konkurs ”Mladi ekoreporteri” koji je, po deseti put, organizovalo NVU „EKOM”. u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE).
Posebne teme 2017. godine su bile: “Klimatske promjene” i “Eko škole”.

mer
(foto. Đorđe Kalezić)

Svečanost je održana 21. aprila 2017. godine u Podgorici. Nagrade najboljima je uručila Ivana Vojinović, generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i ovogodišnji pokrovitelj, a posebna priznanja dodjelio je Rešad Sijarić, direktor Zavoda za školstvo, koji od ove školske godine sprovodi program „Eko škole”.


(foto: Marko Mirović)


Prisutne je pozdravio Saša Karajović, izvršni direktor EKOM-a, a potom je Djordje Kalezić, nekadašnji učesnik i ovogodišnji član žirija uručio plakete za najbolje škole.


(foto: Marko Mirović)

Detaljnije...
 
Novosti - april 2017.
NAJAVA DODJELE NAGRADA NA KONKURSU “MLADI EKOREPORTERI 2017”

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” desetu godinu zaredom organizovala je konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). Posebne teme 2017. godine su bile: “Klimatske promjene” i “Eko škole”

Svečana dodjela nagrada je predvidjena uoči Dana planete Zemlje, u petak 21. aprila u 10.30 u Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici,. Nagrade najboljima će uručiti Ivana Vojinović, generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i ovogodišnji pokrovitelj, a posebna priznanja dodjeliće Rešad Sijarić, direktor Zavoda za školstvo.
Detaljnije...
 
Novosti - april 2017.

ODABRANI NAJBOLJI RADOVI NA KONKURSU “MLADI EKOREPORTERI 2017”

Tokom praznika je završeno žiririanje i odredjeni su najbolji po svim kategorijama.

Ovdje možete pogledati spisak nagradjenih učenika po školama. Njima i njihovim mentorima su već poslati i mailovi sa pozivom na dodjelu nagrada.
Napominjemo, da će tada biti objavljeni i dobitnici pohvala i plaketa, koji, na žalost, zbog limitiranog prostora i finansijskih sredstava, neće biti prisutni.

Podsjećamo, svečana dodjela nagrada je predvidjena uoči Dana planete Zemlje, u petak 21. aprila u 10.30 sati u Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici.

Ujedno, pozivamo sve učesnike da postave svoje radove (bez obzira da li su selektovani ili nagradjeni), na facebook i instagram profile odnosno da ih dijele i po ostalim društvenim mrežama. Takodje, i škole mogu postavljati radove na svoje web stranice.

 
Novosti - april 2017.
SELEKTOVANI I VIDEO RADOVI NA KONKURSU “MLADI EKOREPORTERI 2017”

Zbog tehničkih problema, lista odabranih video radova je kasnila u odnosu na fotografije i članke. Kod osnovaca je formirana posebna grupa slajd klipova, koji se razlikuju od ostalih video radova. Kod srednjoškolaca, zbog malog broja radova to nije bilo moguće.

Ovdje možete pogledati koji su video radovi selektovani kod osnovaca i srednjoškolaca.

Kako je ovo takmičenje originalnih radova, organizator je morao da elimiše nekoliko radova koji su koristi snimke sa interneta, a da pri tom nisu ni navodili izvore odakle su ih koristili, što je kršenje autorskih prava.
Detaljnije...
 
Novosti - mart 2017.

POČINJE OCJENJIVANJE RADOVA NA KONKURSU “MLADI EKOREPORTERI 2017”

 Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” po deseti put organizuje konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). Posebne teme 2017. godine su bile; “Klimatske promjene” i “Eko škole”

Na konkurs je stiglo preko 500 radova iz 19 srednjih i 31 osnovne škole. Zbog velikog broja pristiglih fotografija (oko 400) obavljena je selekcija tako da je u konkurenciji za nagrade ostalo 50 fotografija osnovaca i 50 fotografija srednjoškolaca, koje su  podjeljene u tri tematske kategorije: „ekološke fotografije”, „fotografije biodiverziteta i predjela” i „klimatske promjene”. Posebnu grupu radova čine oni na temu ekološkog aktivizma (eko škole).

Detaljnije...
 
Novosti - mart 2017.

POZIV ZA UČEŠĆE NA JOŠ JEDNOM EKOLOŠKOM VIDEO KONKURSU

Mladi ekoreporteri (Young reporters for the environment - YRE) organizuju još jedan video konkurs „YRE Short Video Competition” za sve sadašnje i bivše učesnike programa širom svijeta. Ovo takmičenje je dio Globalnih dana akcije i ima za cilj da promoviše program Mladih ekoreportera preko učesnika.

Detaljnije...
 
Novosti - mart 2017.

POZIV ZA UČEŠĆE NA EKOLOŠKOM VIDEO KONKURSU „BGREEN”

Bgreen je ekološki filmski festival koji organizuje “Oficina - Instituto Nun'Alvres”, stručna škola iz Portugala. Osnovni cilj je podizanje svjesti mladih o pitanjima životne sredine kroz kreiranje video spotova.

bg

Takmičenje je namjenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola ili studentima iz cijelog svijeta, starosti između 13 i 21 godine.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 65 - 72 of 200
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color