Novosti - april 2017.
ODABRANI RADOVI MLADIH EKOREPORTERA CRNE GORE ZA MEDJUNARODNI KONKURS “YOUNG REPORTERS FOR THE ENVIRONMENT 2017”

Na osnovu preporuka medjunarodne koordinacije Mladih ekoreportera, ukupnog plasmana, tematike kojom se bave, ispunjenosti kriterijuma i godišta autora, NVO “EKOM”, kao nacionalni operater programa, odredila je radove za medjunarodni konkurs “YOUNG REPORTERS FOR THE ENVIRONMENT”, koji će biti poslati do 30. aprila 2017. na žiriranje u Kopenhagen. Rezultati će biti objavljeni 5. juna na Svjetski dan životne sredine.
Detaljnije...
 
Novosti - april 2017.
BARANI U FINALU VIDEO KONKURSA „BGREEN” U PORTUGALU

Ovih dana je objavljeno da je rad “Nana” učenika Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Bara ušao u finale video konkursa sa još 18 radova iz Portugala i 10 radova iz ostalih zemalja svijeta.


“Bgreen” je ekološki filmski festival koji organizuje “Oficina - Instituto Nun'Alvres”, stručna škola iz Portugala. Osnovni cilj je podizanje svjesti mladih o pitanjima životne sredine kroz kreiranje video spotova.

 e

Takmičenje je namjenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola ili studentima iz cijelog svijeta, starosti između 13 i 21 godine. Finale sedmog po redu festivala zakazano je za 2. jun u mjestu Vila Nova de Famalicão, na sjeveru Portugala.

Biće dodjeljene: Velika nagrada “Bgreen” festivala, Nagrada “Bgreen Junior”, posebne pohvale, nagrada publike i priznanje za “Best Making-of”.

Držimo palčeve Baranima!
 
Novosti - april 2017.

AUDIO, FOTO i PDF PREZENTACIJA DODJELE NAGRADA

Za one koji su propustili dodjelu nagrada najboljim mladim ekoreporterima Crne Gore, evo prilike da se upoznaju sa atmosferom i učesnicima dogadjaja Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici 21. aprila 2017. godine.

Ovdje možete preslušati specijalno izdanje radio emisije "Eko kutak", pogledati prezentaciju i foto albume sa dodjele nagrada kao i brošuru sa svim nagradjenim radovima.

- Eko kutak Radio Kotora 21.04.2017
- Video “Prvih deset godina ekoreportera u Crnoj Gori”
- Brošura “Mladi ekoreporteri 2017” (newsletter 17)
- Katalog nagrada Mladi ekoreporteri 2017
- Foto albumi sa dodjele nagrada Mladi ekoreporteri: album 1 ; album 2 ;                     (Foto Đorđe Kalezić i Miloš Mirović).

 
Novosti - april 2017.
POČINJE ONLINE GLASANJE ZA NAJBOLJE RADOVE MLADIH EKOREPORTERA U 2017.GODINI

Povodom 22. aprila Dana planete Zemlje, tradicionalno, na našoj web stranici se može pogledati selekcija radova pristiglih do 5. marta 2017. godine.

Za najbolje radove iz ovogodišnje produkcije u svim kategorijama moguće je online glasanje koje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite životne sredine biti pobjednici po mišljenju publike. Najboljima u svakoj kategoriji diploma će biti poslata poštom.

U nastavku možete pogledati selekciju ovogodišnjih radova.
Detaljnije...
 
Novosti - april 2017.
PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U CRNOJ GORI U 2017. GODINI

Dodjelom priznanja i prigodnih nagrada najboljim učesnicima, završen je konkurs ”Mladi ekoreporteri” koji je, po deseti put, organizovalo NVU „EKOM”. u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE).
Posebne teme 2017. godine su bile: “Klimatske promjene” i “Eko škole”.

mer
(foto. Đorđe Kalezić)

Svečanost je održana 21. aprila 2017. godine u Podgorici. Nagrade najboljima je uručila Ivana Vojinović, generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i ovogodišnji pokrovitelj, a posebna priznanja dodjelio je Rešad Sijarić, direktor Zavoda za školstvo, koji od ove školske godine sprovodi program „Eko škole”.


(foto: Marko Mirović)


Prisutne je pozdravio Saša Karajović, izvršni direktor EKOM-a, a potom je Djordje Kalezić, nekadašnji učesnik i ovogodišnji član žirija uručio plakete za najbolje škole.


(foto: Marko Mirović)

Detaljnije...
 
Novosti - april 2017.
NAJAVA DODJELE NAGRADA NA KONKURSU “MLADI EKOREPORTERI 2017”

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” desetu godinu zaredom organizovala je konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). Posebne teme 2017. godine su bile: “Klimatske promjene” i “Eko škole”

Svečana dodjela nagrada je predvidjena uoči Dana planete Zemlje, u petak 21. aprila u 10.30 u Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici,. Nagrade najboljima će uručiti Ivana Vojinović, generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i ovogodišnji pokrovitelj, a posebna priznanja dodjeliće Rešad Sijarić, direktor Zavoda za školstvo.
Detaljnije...
 
Novosti - april 2017.

ODABRANI NAJBOLJI RADOVI NA KONKURSU “MLADI EKOREPORTERI 2017”

Tokom praznika je završeno žiririanje i odredjeni su najbolji po svim kategorijama.

Ovdje možete pogledati spisak nagradjenih učenika po školama. Njima i njihovim mentorima su već poslati i mailovi sa pozivom na dodjelu nagrada.
Napominjemo, da će tada biti objavljeni i dobitnici pohvala i plaketa, koji, na žalost, zbog limitiranog prostora i finansijskih sredstava, neće biti prisutni.

Podsjećamo, svečana dodjela nagrada je predvidjena uoči Dana planete Zemlje, u petak 21. aprila u 10.30 sati u Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici.

Ujedno, pozivamo sve učesnike da postave svoje radove (bez obzira da li su selektovani ili nagradjeni), na facebook i instagram profile odnosno da ih dijele i po ostalim društvenim mrežama. Takodje, i škole mogu postavljati radove na svoje web stranice.

 
Novosti - april 2017.
SELEKTOVANI I VIDEO RADOVI NA KONKURSU “MLADI EKOREPORTERI 2017”

Zbog tehničkih problema, lista odabranih video radova je kasnila u odnosu na fotografije i članke. Kod osnovaca je formirana posebna grupa slajd klipova, koji se razlikuju od ostalih video radova. Kod srednjoškolaca, zbog malog broja radova to nije bilo moguće.

Ovdje možete pogledati koji su video radovi selektovani kod osnovaca i srednjoškolaca.

Kako je ovo takmičenje originalnih radova, organizator je morao da elimiše nekoliko radova koji su koristi snimke sa interneta, a da pri tom nisu ni navodili izvore odakle su ih koristili, što je kršenje autorskih prava.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 73 - 80 of 211
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color