Novosti - april 2014.
POČINJE ONLINE GLASANJE ZA NAJBOLJE RADOVE MLADIH EKOREPORTERA U 2014.GODINI

Povodom 22. aprila Dana planete Zemlje, tradicionalno, na našoj web stranici se mogu pogledati svi radovi pristigli do 01. aprila 2014. godine.

Za najbolje radove iz ovogodišnje produkcije u svih dvadeset kategorija moguće je online glasanje koje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite zivotne sredine biti proglašeni najbolji radovi po mišljenju publike.

Ovdje mozete pogledati i preuzeti sve pristigle radove osnovaca i srednjoskolaca .

Radovi po kategorijama:

ZA MANJE SMEĆA / LITTER LESS

MLADI EKOREPORTERI osnovci
- radovi u kategoriji ekočlanak >>
- radovi u kategoriji ekofotografije >>
- radovi u kategoriji ekofotopriče >>
- radovi u kategoriji video >>

MLADI EKOREPORTERI srednjoškolci
- radovi u kategoriji ekočlanak >>
- radovi u kategoriji ekofotografije >>
- radovi u kategoriji ekofotopriče >>
- radovi u kategoriji video >>

BIODIVERZITET I PREDIO osnovci
- radovi u kategoriji fotopriče predjela i biodiverziteta >>
- radovi u kategoriji fotografije predjela i biodiverziteta >>

BIODIVERZITET I PREDIO srednjoškolci
- radovi u kategoriji fotopriče predjela i biodiverziteta >>
- radovi u kategoriji fotografije predjela i biodiverziteta >>
 
Novosti - april 2014.
NA OVOGODIŠNJE KONKURSE “MLADI EKOREPORTERI” I “ZA MANJE SMEĆA” STIGLO OKO 400 RADOVA IZ CIJELE CRNE GORE
 
Nevladina organizacija ”EKOM - Udruzenje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” sedmu godinu zaredom organizovala je konkurs „Mladi eko-reporteri, program Fondacije za ekološku edukaciju i treću put kampanju “Za manje smeća” Fondacije kompanije Wrigley.

Preko 300 učenika iz 18 srednjih i 28 osnovnih škola poslalo je oko 400 radova na ovogodišnje konkurse. U pripremi je pomagalo i 58 profesora mentora.

Svečana dodjela nagrada je predvidjena na Dan planete Zemlje, u utorak 22. aprila u hotelu „City” u Podgorici, čime se NVO "EKOM" pridruzuje mrezi svjetskih nevladinih organizacija "Earth Day network". Nagrade će uručiti Daliborka Pejović, drzavna sekretarka u Ministarstvu odrzivog razvoja i turizma.
Detaljnije...
 
Novosti - mart 2014.

FORMULAR i MODEL ZA PRIJAVU RADOVA i E-MAIL ADRESA ZA SLANJE RADOVA
 
Svi radovi koji se prijavljuju na konkurse "Mladi ekoreporteri" i "Za manje smeća" moraju biti pripremljeni u skladu sa pravilima takmičenja.

Bliže informacije o kategorijama radova i učesnika, propozicijama i nagradama u 2014. godini možete pogledati u newsletter 10 , a dodatne savjete za pripremu radova potražite u newsletter 07 .

Radovi se šalju isključivo na e-mail adresu:  Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.  i moraju imati uredno popunjen formular. Ukoliko se prijavljuje video rad, u formularu treba navesti link gdje je postavljen rad.

U nastavku formulara za pojedine vrste radova nalazi se i model za pripremu rada. Fajl sa radom nazovite imenom vašeg rada!

Rok za predaju radova je 1. april 2014!  Radovi koji nisu pripremljeni u skladu sa propozicijama i nemaju popunjen formular neće biti uvršteni u konkurenciju za nagrade.


Ovdje možete preuzeti formulare i modele za prijavu:

članka           fotografije          fotopriče          video rada

Napomena: neće se prihvatati radovi pripremljeni kao ppt, jpg, psd ...

 
Novosti - mart 2014.
POZIV ZA UČEŠĆE U EKOLOŠKOJ MISIJI U PORTUGALU U APRILU 2014.

FEE - Portugal: Associação Bandeira Azul da Europa (ABAE) poziva mlade ekoreportere da se pridruže ekološkoj misiji u Parku prirode Noudar u  regiji Alentežo.

portugalUčešće u misiji podrazumijeva rad na terenu, istraživanje, intervjue i izradu medijskih izvještaja. Misija traje od 7. do 12. aprila. 2014. godine. Svi troškovi boravka u Portugalu su pokriveni, a odabrani kandidat je u obavezi da obezbijedi avionsku kartu do/od Lisabona o svom trošku. Uslov za učešće u misiji je rad na prošlogodišnjim konkursima "Mladi ekoreporteri" i "Za manje smeća". Starost kandidata mora biti preko 18 godina. Znanje engleskog jezika se podrazumijeva.

Motivaciono pismo na engleskom jeziku treba poslati do 15. marta na e-mail adresu:
Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. ili Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Više detalja o misiji pogledajte ovdje .
 
Novosti - mart 2014.
POZIV ZA UČEŠĆE NA MEDIJA FORUMU NJEMAČKOJ

"Orange Magazine" poziva mlade novinare (18-30 godina) da prate Deutsche Welle Global Media Forum koji se održava u Bonu od 30. juna do 2. jula 2014. godine. Traže se 1 fotograf, 2 video novinara, 1 multimedijalni novinar i 8 novinara za štampane i  web medije.

forum"Orange Magazine" je projekat European Youth Press (EYP), organizacije koja okuplja mlade novinare Evrope.

Rok za prijavu je 14. mart 2014. godine, a bliže informacije potražite na linku:
www.youthpress.org
 
Novosti - februar 2014.

SEMINAR ZA MLADE EKOREPORTERE U KOTORSKOJ GIMNAZIJI

U petak 28. februara 2014. godine u amfiteatru kotorske gimnazije odrzan je seminar za učenike prvih razreda. Svoje radove iz prethodnih godina i iskustva iz dvije ekološke misije predstavili su maturanti Gimnazije Djordje Kalezić i Sara Djurović, najbolji mladi ekoreporteri Crne Gore u 2012. i 2013. godini.

 gimnazija kotor gimnazija kotor

Ova prezentaciju je organizovala profesorica biologije Fikreta Adrović, koja je mentor mladim ekoreporterima kotorske gimnazije još od 2008. godine.

Pozivaju se sve škole, profesori i učenici, koji organizju pripremne seminare za ovogodišnje konkurse ili ekološke akcije sa temom smeća, da informacije sa ovih dogadjaja pošalju na e-mail:
Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. ili Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.
 
Novosti - februar 2014.

GODIŠNJI SKUP KOORDINATORA PROGRAMA MLADI EKOREPORTERI

U marokanskom gradu Marakeš, od 21. do 23. februara 2014. odrzan je godišnji skup medjunarodnih koordinatora programa Mladi ekoreporteri.
Sve učesnike su pozdravili domaćini skupa: Amin Ahlafi, član borda direktora FEE i predsjednik medjunarodnog zirija na takmičenjima "Mladi ekoreporteri" i "Za manje smeća”, Ana Norman, direktorka programa "Young reporters for the environment" ("Mladi ekoreporteri") i Danijel Šafer, izvršni direktor FEE.

Detaljnije...
 
Novosti - februar 2014.
UPUTSTVA ZA NOVU SEZONU PROGRAMA "MLADI EKOREPORTERI" i KAMPANJE ”ZA MANJE SMEĆA"

Na međunarodnim konkursima "Young reporters for the Environment" (Mladi ekoreporteri) i "Litter less" (Za manje smeća) nagrađuju se najbolji članak (do 1.000 riječi), fotografija / fotopriča (do 12 fotografija) i video rad (do 3 minuta) u tri starosne kategorije učesnika (12-15, 16-18, 19-21 godina).

Učesnici mogu prijaviti više od jednog rada i mogu raditi individualno ili u grupama, ali tako da na izradi fotografije može raditi jedan, na članku i foto priči dva, a na video klipu do tri takmičara. Maksimalno se može prijaviti do tri rada po pojedincu / grupi. Svi autori, ako rade u timu, moraju biti iste starosne kategorije. Ne postoji ograničenje u broju poslatih radove iz jedne škole, fakulteta ili omladinske grupe.

Svi radovi koji se prijavljuju na ovogodišnje konkurse "Mladi ekoreporteri" i "Za manje smeća" moraju biti pripremljeni u skladu sa pravilima takmičenja.
Bliže informacije o kategorijama radova i učesnika, propozicijama i nagradama u 2014. godini možete pogledati u newsletter 10 , a dodatne savjete za pripremu radova potražite u newsletter 8 .

Radove od prethodne godine možete pogledati ovdje .

Radovi se šalju isključivo na e-mail adresu:  Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.  i moraju imati uredno popunjen formular. Ukoliko se prijavljuje video rad, u formularu treba navesti link gdje je postavljen rad.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 73 - 80 of 159
Wrigley
Earth Day Network

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Trenutno je 1 gost na vezi

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color