Novosti - april 2020.

POČINJE ONLINE GLASANJE ZA NAJBOLJE RADOVE MLADIH EKOREPORTERA U 2020.GODINI

Povodom Dana planete Zemlje, tradicionalno, na našoj web stranici se može pogledati selekcija najboljih od preko 520 radova pristiglih do 2. marta 2020. godine.

Za najbolje radove iz ovogodišnje produkcije u deset kategorija moguće je online glasanje koje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite životne sredine biti pobjednici po mišljenju publike. Najboljima u svakoj kategoriji diploma će biti poslata poštom.

U nastavku možete pogledati selekciju ovogodišnjih radova.

(12-15 godina)

- radovi u kategoriji eko-članak >>  online glasanje >>
- radovi u kategoriji eko-fotopriče >> online glasanje >>
- radovi u kategoriji video >> online glasanje >>
- radovi u kategoriji eko-fotografije >>  online glasanje >>
- radovi u kategoriji fotografije biodiverziteta i predjela >>  online glasanje >>

(16-19 godina)

- radovi u kategoriji eko-članak >>  online glasanje >>
- radovi u kategoriji eko-fotopriče >> online glasanje >>
- radovi u kategoriji video >> online glasanje >>
- radovi u kategoriji eko-fotografije >>  online glasanje >>
- radovi u kategoriji fotografije biodiverziteta i predjela >> online glasanje >>

Napomena: da biste mogli da glasate neophodno je da imate Google nalog. Za svaki rad moguće je glasati samo jednom, sa jednim nalogom.

 

 
Novosti - april 2020.

PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U CRNOJ GORI U 2020. GODINI

Proglašnjenjem najboljih učesnika, završen je konkurs ”Mladi ekoreporteri” koji je, po trinaesti put, organizovala NVO „EKOM” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE).
Na konkurs je stiglo preko 520 radova iz 37 osnovnih i 15 srednjih škola. Na pripremi je radilo preko 400 učenika i pomagalo 72 profesora mentora.

Nakon selekcije, u konkurenciji za nagrade bilo je ukupno: 46 tekstova, 55 fotografija, 14 fotopriča  i 25 video klipova. Posebnu grupu čini 20 radova na temu ekološkog i gradjanskog aktivizma (eko škole).
Pristigle radove je tokom aprila 2020
. vrednovao dvanaesetočlani nacionalni žiri i odabrao najbolje u pet tematskih i dvije starosne kategorije 12-15 godina i 16-19 godina.

Detaljnije...
 
Novosti - april 2020.
POČELO OCJENJIVANJE RADOVA NA KONKURSU "MLADI EKOREPORTERI 2020"

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” po trinaesti put je organizovala konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE).

Na konkurs je stiglo preko 525 radova iz 36 osnovnih i 15 srednjih škola. Tokom marta je obavljen pregled svih pristiglih radova, a od onih koji su zadovoljili kriterijume konkursa obavljena je selekcija koju će ocjenjivati žiri i dodjeljivati nagrade po kategorijama i starosnim grupama (12-15 i 16-19 godina). Od 15. aprila 2020. žiri je počeo da ocjenjuje odabrane radove.
Detaljnije...
 
Novosti - april 2020.
JOŠ DVA YRE WEBINARA TOKOM APRILA

U sklopu kampanje #YREstayshome, 16. aprila od 15 sati, webinar “PODCASTING IS THE NEW SEXY” održaće Paula Cordeiro, predavač i konsultant emitera, muzičkih i medijskih kompanija preko 20 godina. Ona će vas upoznati sa osnovama podcastinga, koji je jedan od osnovnih alata za newsmaking i storytelling u 21. vijeku.


    


Za 20. april najavljujemo  još jedan webinar “YOUNG INFLUENCERS / YOUTUBERS”. Više detalja u narednim danima.

Webinare možete pratiti preko zoom platforme, a besplatna registracija se obavlja preko linka https://www.yre.global/webinars ili slanjem e-maila na slijedeće adrese: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. ili Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Ukoliko ste propustili webinar od 1. aprila “FOTOGRAFIJA, SA FOKUSOM NA FOTOGRAFIJU U ZATVORENOM PROSTORU”, koji je održao Vinh Le, YRE alumni i kreativni direktor i ekološki dizajner u kanadskoj firmi Level Studio Inc, pogledajte ga na slijedećem linku.

 
Novosti - april 2020.

NIJE PRVOAPRILSKA ŠALA! WEBINAR O FOTOGRAFIJI

Kao dio izazova #YREstayshome, 1. aprila vanredni webinar održaće Vinh Lee, nadareni YRE alumni i kreativni direktor i ekološki dizajner u kanadskoj firmi Level Studio Inc.

Tema je FOTOGRAFIJA, SA FOKUSOM NA FOTOGRAFIJU U ZATVORENOM PROSTORU.

      

Ova radionica na engleskom jeziku je otvorena za učenike i studente, kao i nastavnike, mentore i sve zainteresovane da nauče više o različitim tehnikama fotografije. Koristeći prethodne pobjedničke fotografije Mladih ekoreportera kao primjere, Vinh će vas naučiti kako da pomoću svojih mobilnih telefona i fotoaparata napravite fotografije koje pričaju priču i prenose poruku. Vinh će vam dati savjete i praktične vježbe za fotografisanje koje želite podijelit

Kako možeš snimiti dobru fotografiju kada ovih dana moraš biti doma? Vinh će poseban fokus staviti na podučavanje kako fotografisati u skučenom prostoru i kako to možete iskoristiti dokumentujući održive prakse kod kuće.

Pridružite nam se na 1. aprila od 15 do 16 sati na linku https://zoom.us/j/976911804

#YREstayshome

 
Novosti - mart 2020.

MLADI EKOREPORTERI, OSTANITE DOMA ALI BUDITE AKTIVNI!

Medjunarodna koordinacija Young reporters for the Environment (YRE) pokrenula je kampanju #YREstayshome koja bi trebalo da se odvija tokom pandemije korona virusa. Ona podrazumijeva dnevne / nedjeljne izazove za mlade ekoreportere širom svijeta.

Kampanja je počela 23. marta, a za srijedu, četvrtak i petak 25, 26 i 27. mart predvidjen je online sastanak od 15 do 16 sati sa zainteresovanim nacionalnim koordinatorima i profesorima-mentorima kako bi se definisao rad mladih ekoreportera u narednim sedmicama koji bi se odvijao u njihovim domovima.

Detaljnije...
 
Novosti - januar 2020.

POJAŠNJENJA PRAVILA I FORMULARI ZA PRIJAVU RADOVA i E-MAIL ADRESA ZA SLANJE RADOVA
 
Svi radovi koji se prijavljuju na konkurs "Mladi ekoreporteri 2020" moraju biti pripremljeni u skladu sa pravilima takmičenja.

Vaše vidjenje ekološkog problema i njegovog rješenja može se predati u vidu: članka (do 1.000 riječi), fotografije, fotopriče ili video rada (do 3 minuta).

Učesnici mogu raditi individualno ili u grupama, ali tako da na izradi fotografije može raditi samo jedan učesnik, na fotopriči i članku do dva, a na video klipu do tri učesnika. Maksimalno se može prijaviti jedan rad po pojedincu/timu. Jedan učesnik može poslati po jednu fotografiju ili fotopriču, jedan članak i jedan video rad.

Detaljnije...
 
Novosti - decembar 2019.

ČESTITKA MEDJUNARODNE KOORDINACIJE PROGRAMA “MLADI EKOREPORTERI”

Medjunarodna koordinacija programa “Young reporters for the environment” (Mladi ekoreporteri) uputila je čestitku svim nacionalnim operaterima u 45 zemalja svijeta kao i svim učenicima, studentima i profesorima koji su učestvovali u ovogodišnjim aktivnostima.

Ujedno je i upućen apel da se pomognu 20 eko škola na Bahamima koje su stradale od uragana ove jeseni. Više detalja o tome kako možete donirati pomoć pronadjite na linku: https://www.ecoschools.global/donation

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 9 - 16 of 196
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color