Novosti - april 2016.
PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U CRNOJ GORI U 2016. GODINI

Dodjelom priznanja i prigodnih nagrada najboljim učesnicima, završen je konkurs ”Mladi ekoreporteri 2016” koji je, po deveti put, organizovala NVO „EKOM”. u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). U saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, tema ovogodišnje kampanje je bila „Drveće za planetu”, što je i slogan ovogodišnjeg Dana planete Zemlje.

(foto: Miloš Srećković i Tatjana Djurović)

Svečanost je održana 22. aprila 2016. godine u Podgorici. Nagrade najboljijma je uručila Daliborka Pejović, državna sekretarka u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i ovogodišnji pokrovitelj, a posebna priznanja u kategoriji “Drveće za planetu” dodjelila je Nina Lješević, predstavnica Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, koje je obezbjedilo i sadnice za najbolje učenike i škole.Prisutne je pozdravio Saša Karajović, izvršni direktor  EKOM-a, a Vasilije Bušković je u ime žirija uručio posebna priznanja učenicima i školama.

Preko 400 učenika iz 21 srednje i 40 osnovnih škola te troje studenata poslalo je oko 550 radova na ovogodišnje takmičenje. U pripremi je pomagalo 76 profesora mentora.
Detaljnije...
 
Novosti - april 2016.

POČINJE ONLINE GLASANJE ZA NAJBOLJE RADOVE MLADIH EKOREPORTERA U 2016.GODINI

Povodom 22. aprila Dana planete Zemlje, tradicionalno, na našoj web stranici se može pogledati selekcija od radova pristiglih do 15. marta 2016. godine. Zbog ograničenog prostora, biće prikazano do 20 radova po kategoriji.

Za najbolje radove iz ovogodišnje produkcije u svim kategorijama moguće je online glasanje koje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite životne sredine biti pobjednici po mišljenju publike. Najboljima u svakoj kategoriji diploma će biti poslata poštom.

U nastavku možete pogledati selekciju ovogodišnjih radova.

Detaljnije...
 
Novosti - april 2016.
NAJAVA DODJELE NAGRADA NA KONKURSU “MLADI EKOREPORTERI” 2016.

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” devetu godinu zaredom organizovala je konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). U saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, tema ovogodišnje kampanje je bila „Drveće za planetu”, što je i slogan ovogodišnjeg Dana planete Zemlje.

Preko 400 učenika iz 21 srednje i 40 osnovnih škola te troje studenata poslalo je oko 550 radova na ovogodišnje takmičenje. U pripremi je pomagalo 76 profesora mentora.

Svečana dodjela nagrada je predvidjena na Dan planete Zemlje, u petak 22. aprila u 12.00 u Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici, čime se NVO "EKOM" pridružuje mreži svjetskih nevladinih organizacija "Earth Day network" koje raznim ekološkim aktivnostima obilježavaju ovaj dan. Nagrade najboljijma će uručiti Daliborka Pejović, državna sekretarka u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i ovogodišnji pokrovitelj, a posebna priznanja u kategoriji “Drveće za planetu” dodjeliće predstavnik Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, koje je obezbjedilo i sadnice za najbolje učenike i škole.
Detaljnije...
 
Novosti - april 2016.
POČELO OCJENJIVANJE RADOVA NA KONKURSU “MLADI EKOREPORTERI 2016”

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” po deveti put organizuje konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). Posebna tema 2016. godine je “Drveće za planetu”, što je i slogan mreže “Earth Day” za ovu godinu.

Preko 400 učenika iz 21 srednje i 40 osnovnih škola te troje studenata poslalo je oko 550 radova na ovogodišnje takmičenje. U pripremi je pomagalo 76 profesora mentora. 
Detaljnije...
 
Novosti - februar 2016.

POJAŠNJENJA PRAVILA I FORMULARI ZA PRIJAVU RADOVA i E-MAIL ADRESA ZA SLANJE RADOVA
 
Svi radovi koji se prijavljuju na konkurse "Mladi ekoreporteri 2016 " moraju biti pripremljeni u skladu sa pravilima takmičenja.
Vaše vidjenje ekološkog problema i njegovog rješenja može se predati u vidu: članka (do 1.000 riječi), jedne fotografije ili video rada (do 3 minuta). Ove godine nema foto-priče kao takmičarske kategorije na medjunarodnom konkursu.

Učesnici mogu raditi individualno ili u grupama, ali tako da na izradi fotografije može raditi samo jedan učesnik, na članku do dva, a na video klipu do tri učesnika. Maksimalno se može prijaviti jedan rad po pojedincu/timu. Jedan učenik može poslati jednu fotografiju, kao i učestvovati u izradi jednog članka i jednog video rada.

Detaljnije...
 
Novosti - februar 2016.
GODIŠNJI SKUP KOORDINATORA PROGRAMA MLADI EKO-REPORTERI

U škotskom gradu gradu Glazgov, od 25. do 27. februara 2016. održan je godišnji skup medjunarodnih koordinatora programa Mladi eko-reporteri..

Sve je počelo nastupom gajdaša iz osnovne škole Riversajd Stirling, a potom su goste pozdravili Derek Robertson, izvršni direktor Fondacije "Keep Scotland Beatiful” i Stjuart Maksvel, poslanik u škotskom parlamentu i član odbora za obrazovanje, koji su sa ponosom istakli da oko 90% svih škola u Škotskoj ima sertifikat “Eko škola”.

Učesnicima su se potom obratili Amin Ahlafi, član borda direktora FEE i predsjednik medjunarodnog zirija na takmičenjima "Mladi ekoreporteri" i "Za manje smeća”, Gošja Lušček, direktorka programa "Young reporters for the environment" ("Mladi ekoreporteri") i Jan Eriksen, predsjednik FEE. Analizirani su rezultati rada u protekloj godini (nova web stranica, priručnik i video uputstva za pripremu radova, nova kampanja “Za manje smeća”), koji su prikazani i u kratkom video-klipu .

yre yre yre - glazgov

Detaljnije...
 
Novosti - februar 2016.

POČETAK DEVETE SEZONE PROGRAMA "MLADI EKO-REPORTERI"

EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori, kao nacionalni operater programa "Mladi eko-reporteri" Fondacije za ekološku edukaciju (FEE) poziva sve osnovne i srednje škole te fakultete u našoj zemlji da se priključe novoj sezoni konkursa za najbolje članke, fotografije i video radove na razne teme iz zaštite životne sredine.

Posebna tema 2016. godine biće “Drveće za planetu”, što je i slogan mreže “Earth Day” za ovu godinu.

drvece za planetu

Detaljnije...
 
Novosti - februar 2016.

PRIRUČNIK ZA PRIPREMU RADOVA MLADIH EKO-REPORTERA

Medjunarodna koordinacija programa “Young reporters for the environment” pripremila je priručnik za učesnike i mentore za pripremu radova mladih eko-reportera.
Autor je Pedro Marcelino iz Portugala, nekadašnji mladi eko-reporter.

Kroz nekoliko poglavlja možete saznati: nešto više o istorijatu i programu Mladih eko-reportera te kako funkcioniše program. U dijelu za učesnike date su osnove pisanja, fotografije i video priloga.
U dijelu za mentore dati su primjeri aktivnosti i savjeti za uključivanje u školski program. Tu su i pravila međunarodnog takmičenja kao i bogata referenc lista linkova i izvora.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 81 - 88 of 198
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color