Novosti - jun 2014.

PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U ONLINE GLASANJU POSJETILACA NAŠE WEB STRANICE

Na Svjetski dan zaštite zivotne sredine, 5. jun, tradicionalno, objavljujemo pobjednike on-line glasanja za najbolji video, članak, ekološku fotografiju, eko fotopriču, fotopriču i fotografiju predjela i biodiverziteta koje su pripremili mladi ekoreporteri Crne Gore u 2014. godini u dva takmičarska programa "Litter less" i "Young reporters for the environment".

Ovoga puta mišljenja stručnog zirija i ukus publike su se poklopili u 6 od 20 takmičarskih kategorija:  eko fotopriče - osnovci, eko foto priče - srednjoškolci, eko članci - srednjoškolci i eko video radovi - srednjoškolci (mladi ekoreporteri) te fotopriče - osnovci, članci - srednjoškolci i video radovi - srednjoškolci (za manje smeća).
U proteklih 45 dana zabiljezeno je preko gotovo 15.000 glasova!

Prigodne diplome biće dostavljene narednih dana. Slijedi pregled najboljih ....

Detaljnije...
 
Novosti - april 2014.
POSLATI RADOVI MLADIH EKOREPORTERA CRNE GORE NA MEDJUNARODNE KONKURSE

Na osnovu preporuka medjunarodne koordinacije Mladih ekoreportera, ukupnog plasmana, tematike kojom se bave, ispunjenosti kriterijuma i godišta autora, NVO “EKOM”, kao nacionalni operater programa, odredila je i prevela radove za dva medjunarodna konkursa u ovoj godini, koji su poslati 30. aprila 2014. na ziriranje u Kopenhagen. Rezultati će biti objavljeni 5. juna.
Detaljnije...
 
Novosti - april 2014.

AUDIO, FOTO i PDF PREZENTACIJA DODJELE NAGRADA

Za one koji su propustili dodjelu nagrada najboljim mladim ekoreporterima Crne Gore, evo prilike da se upoznaju sa atmosferom i učesnicima dogadjaja u hotelu "City" u Podgorici 22. aprila 2014.
godine.

Ovdje možete preslušati specijalno izdanje radio emisije "Eko kutak", pogledati video rad Djordja Kalezića, prezentaciju i foto album sa dodjele nagrada kao i brošuru sa svim nagradjenim radovima.

- Video sa dodjele nagrada Mladi ekoreporteri 2014

- EKO Kutak 23.4.2014 (.mp3 21.7 MB)

- Foto album dodjele nagrada Mladi ekoreporteri 2014  (.pdf 3.52 MB)

- Prezentacija sa dodjele nagrada Mladi ekoreporteri 2014  (.pdf 8.48 MB)

- Brošura (.pdf 6.47 MB)

 
Novosti - april 2014.

PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U CRNOJ GORI U 2014. GODINI

 hotel city

 Dodjelom priznanja i prigodnih nagrada najboljim učesnicima, završen je ovogodišnji konkurs ”Mladi ekoreporteri 2014” koji je, po sedmi put, organizovala NVO „EKOM”.

Svečanost je odrzana na Dan planete Zemlje 22. aprila 2014. godine u hotelu „City” u Podgorici, a nagrade je uručila Daliborka Pejović, drzavna sekretarka u Ministarstvu odrzivog razvoja i turizma.

I ovogodišnje takmičenje se odvijalo pod pokroviteljstvom kompanije „Wrigley”, koja je 2011. godine uz pomoć Fondacije za ekološku edukaciju, pokrenula kampanju „Litter Less” („Za manje smeća”), koja se tokom 2014. godine odvijala u 15 zemalja, uključujući i Crnu Goru. Prisutne su pozdravile Jelena Vukasović, predsjednica Skupštine EKOM-a, Jelena Kiš iz Fondacije RECAN i Iva Malešević, nekadašnja mlada ekoreporterka a danas jedan od osnivača Studentskog radija KRŠ.

Detaljnije...
 
Novosti - april 2014.
POČINJE ONLINE GLASANJE ZA NAJBOLJE RADOVE MLADIH EKOREPORTERA U 2014.GODINI

Povodom 22. aprila Dana planete Zemlje, tradicionalno, na našoj web stranici se mogu pogledati svi radovi pristigli do 01. aprila 2014. godine.

Za najbolje radove iz ovogodišnje produkcije u svih dvadeset kategorija moguće je online glasanje koje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite zivotne sredine biti proglašeni najbolji radovi po mišljenju publike.

Ovdje mozete pogledati i preuzeti sve pristigle radove osnovaca i srednjoskolaca .

Radovi po kategorijama:

ZA MANJE SMEĆA / LITTER LESS

MLADI EKOREPORTERI osnovci
- radovi u kategoriji ekočlanak >>
- radovi u kategoriji ekofotografije >>
- radovi u kategoriji ekofotopriče >>
- radovi u kategoriji video >>

MLADI EKOREPORTERI srednjoškolci
- radovi u kategoriji ekočlanak >>
- radovi u kategoriji ekofotografije >>
- radovi u kategoriji ekofotopriče >>
- radovi u kategoriji video >>

BIODIVERZITET I PREDIO osnovci
- radovi u kategoriji fotopriče predjela i biodiverziteta >>
- radovi u kategoriji fotografije predjela i biodiverziteta >>

BIODIVERZITET I PREDIO srednjoškolci
- radovi u kategoriji fotopriče predjela i biodiverziteta >>
- radovi u kategoriji fotografije predjela i biodiverziteta >>
 
Novosti - april 2014.
NA OVOGODIŠNJE KONKURSE “MLADI EKOREPORTERI” I “ZA MANJE SMEĆA” STIGLO OKO 400 RADOVA IZ CIJELE CRNE GORE
 
Nevladina organizacija ”EKOM - Udruzenje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” sedmu godinu zaredom organizovala je konkurs „Mladi eko-reporteri, program Fondacije za ekološku edukaciju i treću put kampanju “Za manje smeća” Fondacije kompanije Wrigley.

Preko 300 učenika iz 18 srednjih i 28 osnovnih škola poslalo je oko 400 radova na ovogodišnje konkurse. U pripremi je pomagalo i 58 profesora mentora.

Svečana dodjela nagrada je predvidjena na Dan planete Zemlje, u utorak 22. aprila u hotelu „City” u Podgorici, čime se NVO "EKOM" pridruzuje mrezi svjetskih nevladinih organizacija "Earth Day network". Nagrade će uručiti Daliborka Pejović, drzavna sekretarka u Ministarstvu odrzivog razvoja i turizma.
Detaljnije...
 
Novosti - mart 2014.

FORMULAR i MODEL ZA PRIJAVU RADOVA i E-MAIL ADRESA ZA SLANJE RADOVA
 
Svi radovi koji se prijavljuju na konkurse "Mladi ekoreporteri" i "Za manje smeća" moraju biti pripremljeni u skladu sa pravilima takmičenja.

Bliže informacije o kategorijama radova i učesnika, propozicijama i nagradama u 2014. godini možete pogledati u newsletter 10 , a dodatne savjete za pripremu radova potražite u newsletter 07 .

Radovi se šalju isključivo na e-mail adresu:  Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.  i moraju imati uredno popunjen formular. Ukoliko se prijavljuje video rad, u formularu treba navesti link gdje je postavljen rad.

U nastavku formulara za pojedine vrste radova nalazi se i model za pripremu rada. Fajl sa radom nazovite imenom vašeg rada!

Rok za predaju radova je 1. april 2014!  Radovi koji nisu pripremljeni u skladu sa propozicijama i nemaju popunjen formular neće biti uvršteni u konkurenciju za nagrade.


Ovdje možete preuzeti formulare i modele za prijavu:

članka           fotografije          fotopriče          video rada

Napomena: neće se prihvatati radovi pripremljeni kao ppt, jpg, psd ...

 
Novosti - mart 2014.
POZIV ZA UČEŠĆE U EKOLOŠKOJ MISIJI U PORTUGALU U APRILU 2014.

FEE - Portugal: Associação Bandeira Azul da Europa (ABAE) poziva mlade ekoreportere da se pridruže ekološkoj misiji u Parku prirode Noudar u  regiji Alentežo.

portugalUčešće u misiji podrazumijeva rad na terenu, istraživanje, intervjue i izradu medijskih izvještaja. Misija traje od 7. do 12. aprila. 2014. godine. Svi troškovi boravka u Portugalu su pokriveni, a odabrani kandidat je u obavezi da obezbijedi avionsku kartu do/od Lisabona o svom trošku. Uslov za učešće u misiji je rad na prošlogodišnjim konkursima "Mladi ekoreporteri" i "Za manje smeća". Starost kandidata mora biti preko 18 godina. Znanje engleskog jezika se podrazumijeva.

Motivaciono pismo na engleskom jeziku treba poslati do 15. marta na e-mail adresu:
Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. ili Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Više detalja o misiji pogledajte ovdje .
 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 81 - 88 of 171
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Trenutno je 5 gostiju na vezi

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color