Novosti - februar 2016.

PRIRUČNIK ZA PRIPREMU RADOVA MLADIH EKO-REPORTERA

Medjunarodna koordinacija programa “Young reporters for the environment” pripremila je priručnik za učesnike i mentore za pripremu radova mladih eko-reportera.
Autor je Pedro Marcelino iz Portugala, nekadašnji mladi eko-reporter.

Kroz nekoliko poglavlja možete saznati: nešto više o istorijatu i programu Mladih eko-reportera te kako funkcioniše program. U dijelu za učesnike date su osnove pisanja, fotografije i video priloga.
U dijelu za mentore dati su primjeri aktivnosti i savjeti za uključivanje u školski program. Tu su i pravila međunarodnog takmičenja kao i bogata referenc lista linkova i izvora.

Detaljnije...
 
Novosti - februar 2016.
FESTIVAL EKOLOŠKOG FILMA U ALBANIJI OTVOREN I ZA CRNOGORSKE AUTORE

effaDelegacija Evropske unije u Albaniji u saradnji sa Ministarstvom životne sredine organizuje četvrti po redu Festival ekološkog filma EFFA, koji će se održati u periodu između 22. maja i 5. juna u Tirani.

Pozivaju se svi autori dokumentarnog filma u Crnoj Gori, koji su obrađivali ekološke probleme ili u svojim filmovima promovisali ljepote Crne Gore, da svoje video materijale uz kratak sadržaj na engleskom jeziku pošalju organizatorima na kontakt adresu: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.
Detaljnije...
 
Novosti - jun 2015.
PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U ONLINE GLASANJU POSJETILACA NAŠE WEB STRANICE

Na Svjetski dan zaštite zivotne sredine, 5. jun, tradicionalno, objavljujemo pobjednike on-line glasanja za najbolji video, članak, ekološku fotografiju, eko fotopriču, fotopriču i fotografiju predjela i biodiverziteta koje su pripremili mladi ekoreporteri Crne Gore u 2015. godini.

Ovoga puta mišljenja stručnog žirija i ukus publike su se poklopili u 3 od 14 takmičarskih kategorija:  fotografije – kreativna reciklaža, fotografija biodiverziteta – osnovci i fotopriča biodiverziteta - srednjoškolci).
U proteklih 45 dana zabilježeno je gotovo 39.000 glasova!
Prigodne diplome biće dostavljene poštom narednih dana.

Slijedi pregled najboljih ....
Detaljnije...
 
Novosti - jun 2015.
PROGLAŠENI NAJBOLJI SVJETSKI MLADI EKOREPORTERI 2015.

Na Svjetski dan zaštite životne sredine 5. jun, Fondacija za ekološku edukaciju proglasila je najbolje na medjunarodnom konkursu "Young reporters for the Environment" (Mladi ekoreporteri).

Pobjednike je izmedju 120 radova (43 članka, 43 fotografije i 34 video rada) iz 24 zemlje odabrao žiri u kome su se nalazili predstavnici iz slijedećih organizacija i institucija: United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO); United Nation Environmental Programme (UNEP), European Environment Agency (EEA); International Institute for Industrial and Environmental Economics (IIEEE), Wrigley Company Foundation, Longyearbyen Consulting & Media and the Foundation for Environmental Education (FEE).

Ukupno je nagradjeno 7 članaka, 6 fotografija i 8 video radova. Po dvije nagrade osvojili su mladi ekoreporteri iz Maroka, Slovačke, Francuske, SAD, Kanade, a po jednu učesnici iz Izraela, Portugala, Grčke, Latvije i Velsa. Pohvale su dobili i po jedan takmičar iz Kazahstana, Kine, Francuske, Maroka i Portugala.
Inače, tokom protekle školske godine na nacionalnim konkursima u 24 zemlje ukupno je pristiglo 3.910 radova. Samo u Crnoj Gori u konkurenciji za nagrade je bilo 345 radova. Na medjunarodno takmičenje u Kopenhagen iz naše zemlje poslato je 9 radova (po tri članka, tri fotografije i tri video rada u tri starosne kategorije).
U nastavku možete pogledati nagradjene radove:

www.youngreporters.org
 
Novosti - maj 2015.

POZIV ZA UČEŠĆE NA KONKURSU “ENERGIJA ZA PAMETAN GRAD”

 energija za pametan grad

  Pozivaju se mladi ekoreporteri da učestvuju i pošalju fotografije na Konkurs koji raspisuju Glavni grad Podgorica i Foto klub ,,PhotoCG" u okviru projekta REMIDA OPEN DAY.

Tema konkursa je: ENERGIJA ZA PAMETAN GRAD.

Rok za dostavljanje fotografija je 18. maj 2015. do 24h.

Uslove konkursa i prijavni list možete naći u prilogu. 
 
Novosti - april 2015.

POSLATI RADOVI MLADIH EKOREPORTERA CRNE GORE NA MEDJUNARODNI KONKURS “YOUNG REPORTERS FOR THE ENVIRONMENT”

Na osnovu preporuka medjunarodne koordinacije Mladih ekoreportera, ukupnog plasmana, tematike kojom se bave, ispunjenosti kriterijuma i godišta autora, NVO “EKOM”, kao nacionalni operater programa, odredila je i prevela radove za medjunarodni konkurs “YOUNG REPORTERS FOR THE ENVIRONMENT”, koji su poslati 30. aprila 2015. na žiriranje u Kopenhagen. Rezultati će biti objavljeni 5. juna.

Detaljnije...
 
Novosti - april 2015
AUDIO, FOTO i PDF PREZENTACIJA DODJELE NAGRADA

Za one koji su propustili dodjelu nagrada najboljim mladim ekoreporterima Crne Gore, evo prilike da se upoznaju sa atmosferom i učesnicima dogadjaja Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici 22. aprila 2015. godine.

Ovdje možete preslušati specijalno izdanje radio emisije "Eko kutak", pogledati prezentaciju i foto albume sa dodjele nagrada kao i brošuru sa svim nagradjenim radovima.

- EKO Kutak 22.4.2015 (.mp3 - 21.9MB)
- Katalog nagrada Mladi ekoreporteri 2015 (.pdf - 6.09MB)
- Foto albumi sa dodjele nagrada Mladi ekoreporteri 2015
- Brošura “Mladi ekoreporteri 2015” (.pdf - 18.2MB)
 
Novosti - april 2015.

POČINJE ONLINE GLASANJE ZA NAJBOLJE RADOVE MLADIH EKOREPORTERA U 2015.GODINI

Povodom 22. aprila Dana planete Zemlje, tradicionalno, na našoj web stranici se mogu pogledati radovi pristigli do 15. marta 2015. godine. Zbog ograničenog prostora, biće prikazano do 20 radova po kategoriji.

Za najbolje radove iz ovogodišnje produkcije u svim kategorijama moguće je online glasanje koje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite zivotne sredine biti proglašeni najbolji radovi po mišljenju publike.

U nastavku možete pogledati ovogodišnje radove.

KREATIVNA RECIKLAŽA - fotogarfije >>
KREATIVNA RECIKLAŽA - fotopriče >>

MLADI EKOREPORTERI osnovci
- radovi u kategoriji ekočlanak >>
- radovi u kategoriji ekofotografije >>
- radovi u kategoriji ekofotopriče >>
- radovi u kategoriji video >>

MLADI EKOREPORTERI srednjoškolci
- radovi u kategoriji ekočlanak >>
- radovi u kategoriji ekofotografije >>
- radovi u kategoriji ekofotopriče >>
- radovi u kategoriji video >>

BIODIVERZITET I PREDJELI osnovci
- radovi u kategoriji fotopriče predjela i biodiverziteta >>
- radovi u kategoriji fotografije predjela i biodiverziteta >>

BIODIVERZITET I PREDJELI srednjoškolci
- radovi u kategoriji fotopriče predjela i biodiverziteta >>
- radovi u kategoriji fotografije predjela i biodiverziteta >>

 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 81 - 88 of 191
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color