Novosti - avgust 2016.
RADOVI NAJBOLJIH SVJETSKIH MLADIH EKOREPORTERA 2016. PUBLIKOVANI NA PORTALU HUFFINGTON POST

hNa Svjetski dan zaštite životne sredine 5. jun, Fondacija za ekološku edukaciju proglasila je najbolje na medjunarodnom konkursu "Young reporters for the Environment" (Mladi ekoreporteri).
Deset pobjedničkih radova sada je publikovano i na portalu Huffington Post .
 
Novosti - jun 2016.

PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U ONLINE GLASANJU POSJETILACA NAŠE WEB STRANICE

Na Svjetski dan zaštite životne sredine, 5. jun, tradicionalno, objavljujemo pobjednike on-line glasanja za najbolji video, članak i kratku vijest, ekološku fotografiju, fotografiju predjela i biodiverziteta i drveće za planetu koje su pripremili mladi ekoreporteri Crne Gore u 2016. godini.

Ovoga puta mišljenja stručnog žirija i ukus publike su se poklopili u 4 od 12 takmičarskih kategorija:  fotografija drveće za planetu – osnovci te eko fotografija, video rad i fotografija biodiverziteta - srednjoškolci).
U proteklih 45 dana zabilježeno je 6.649 glasova!
Prigodne diplome biće dostavljene poštom narednih dana.

Slijedi pregled najboljih

Detaljnije...
 
Novosti - jun 2016.
PROGLAŠENI NAJBOLJI SVJETSKI MLADI EKOREPORTERI 2016.

Na Svjetski dan zaštite životne sredine 5. jun, Fondacija za ekološku edukaciju proglasila je najbolje na medjunarodnom konkursu "Young reporters for the Environment" (Mladi ekoreporteri).

Ukupno je nagradjeno 9 članaka, 8 fotografija i 7 video radova. Najuspješniji su bili učesnici iz Portugala i Slovačke sa po 4 priznanja, tri nagrade osvojili su mladi ekoreporteri iz Maroka, po dvije učesnici iz Francuske, Švedske, Kanade i Malte, a po jednu takmičari iz Srbije, Kazahstana, Kine, Rumunije i Turske. Pohvale su dobili ekoreporteri iz Portugala i Kipra za medjunarodnu saradnju.

Dobitnici prvih nagrada za članak dobiće laptop, za fotografiju foto aparat a za video kameru. Pobjednički radovi biće publikovani na portalu Huffington Post kids.
Detaljnije...
 
Novosti - april 2016.

POSLATI RADOVI MLADIH EKOREPORTERA CRNE GORE NA MEDJUNARODNI KONKURS “YOUNG REPORTERS FOR THE ENVIRONMENT 2016”

Na osnovu preporuka medjunarodne koordinacije Mladih ekoreportera, ukupnog plasmana, tematike kojom se bave, ispunjenosti kriterijuma i godišta autora, NVO “EKOM”, kao nacionalni operater programa, odredila je i prevela radove za medjunarodni konkurs “YOUNG REPORTERS FOR THE ENVIRONMENT”, koji su poslati 28. aprila 2016. na žiriranje u Kopenhagen. Rezultati će biti objavljeni 5. juna na Svjetski dan životne sredine.

Detaljnije...
 
Novosti - april 2016.
AUDIO, FOTO i PDF PREZENTACIJA DODJELE NAGRADA

Za one koji su propustili dodjelu nagrada najboljim mladim ekoreporterima Crne Gore, evo prilike da se upoznaju sa atmosferom i učesnicima dogadjaja Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici 22. aprila 2016. godine.

Ovdje možete preslušati specijalno izdanje radio emisije "Eko kutak", pogledati prezentaciju i foto albume sa dodjele nagrada kao i brošuru sa svim nagradjenim radovima.

- Eko kutak 22.4.2016

- Brošura “Mladi ekoreporteri 2016”
- Katalog nagrada Mladi ekoreporteri 2016
- Foto albumi sa dodjele nagrada Mladi ekoreporteri (Foto Miloš Srećković i Tatjana Đurović)
 
Novosti - april 2016.
PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U CRNOJ GORI U 2016. GODINI

Dodjelom priznanja i prigodnih nagrada najboljim učesnicima, završen je konkurs ”Mladi ekoreporteri 2016” koji je, po deveti put, organizovala NVO „EKOM”. u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). U saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, tema ovogodišnje kampanje je bila „Drveće za planetu”, što je i slogan ovogodišnjeg Dana planete Zemlje.

(foto: Miloš Srećković i Tatjana Djurović)

Svečanost je održana 22. aprila 2016. godine u Podgorici. Nagrade najboljijma je uručila Daliborka Pejović, državna sekretarka u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i ovogodišnji pokrovitelj, a posebna priznanja u kategoriji “Drveće za planetu” dodjelila je Nina Lješević, predstavnica Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, koje je obezbjedilo i sadnice za najbolje učenike i škole.Prisutne je pozdravio Saša Karajović, izvršni direktor  EKOM-a, a Vasilije Bušković je u ime žirija uručio posebna priznanja učenicima i školama.

Preko 400 učenika iz 21 srednje i 40 osnovnih škola te troje studenata poslalo je oko 550 radova na ovogodišnje takmičenje. U pripremi je pomagalo 76 profesora mentora.
Detaljnije...
 
Novosti - april 2016.

POČINJE ONLINE GLASANJE ZA NAJBOLJE RADOVE MLADIH EKOREPORTERA U 2016.GODINI

Povodom 22. aprila Dana planete Zemlje, tradicionalno, na našoj web stranici se može pogledati selekcija od radova pristiglih do 15. marta 2016. godine. Zbog ograničenog prostora, biće prikazano do 20 radova po kategoriji.

Za najbolje radove iz ovogodišnje produkcije u svim kategorijama moguće je online glasanje koje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite životne sredine biti pobjednici po mišljenju publike. Najboljima u svakoj kategoriji diploma će biti poslata poštom.

U nastavku možete pogledati selekciju ovogodišnjih radova.

Detaljnije...
 
Novosti - april 2016.
NAJAVA DODJELE NAGRADA NA KONKURSU “MLADI EKOREPORTERI” 2016.

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” devetu godinu zaredom organizovala je konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). U saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, tema ovogodišnje kampanje je bila „Drveće za planetu”, što je i slogan ovogodišnjeg Dana planete Zemlje.

Preko 400 učenika iz 21 srednje i 40 osnovnih škola te troje studenata poslalo je oko 550 radova na ovogodišnje takmičenje. U pripremi je pomagalo 76 profesora mentora.

Svečana dodjela nagrada je predvidjena na Dan planete Zemlje, u petak 22. aprila u 12.00 u Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici, čime se NVO "EKOM" pridružuje mreži svjetskih nevladinih organizacija "Earth Day network" koje raznim ekološkim aktivnostima obilježavaju ovaj dan. Nagrade najboljijma će uručiti Daliborka Pejović, državna sekretarka u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i ovogodišnji pokrovitelj, a posebna priznanja u kategoriji “Drveće za planetu” dodjeliće predstavnik Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, koje je obezbjedilo i sadnice za najbolje učenike i škole.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 81 - 88 of 203
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color