Novosti - septembar 2014.
Poziv mladim ekoreporterima od 10 do 16 godina iz Kotora  da pošalju svoje radove na takmičenje mladih fotografa gradova Svjetske baštine 2014

owhcDrugo takmičenje mladih fotografa gradova svjetske baštine 2014, na koje su pozvani i Kotorani, organizuje se u okviru Akcionog plana koji je pripremio Regionalni Sekretarijat za južnu Evropu i Mediteran OWHC (Organization of World Heritage Cities), u skladu sa sporazumom usvojenim 22. novembra 2013. na Regionalnoj konferenciji održanoj u Oaksaki u Meksiku. Takmičenje je otvoreno za mlade ljude između 10 i 16 godina koji su stanovnici ili posjetioci u gradovima članovima Regionalnog sekretarijata za južnu Evropu i Mediteran među kojima je i Kotor.

Uslovi učešća na konkursu se mogu pronaći na na linku: www.ovpm.org .
 
Novosti - septembar 2014.
Poziv mladim ekoreporterima Crne Gore da pošalju svoje radove na “GREEN FEST”

Centar za unapređenje životne sredine i Dom omladine Beograda uz podršku Gradske uprave grada Beograda – Sekretarijata za zaštitu životne sredine objavljuje konkurs za prikupljanje filmskih i video radova za učešće na Međunarodnom festivalu ekološkog filma “Green Screen Fest” u sklopu Međunarodnog festivala zelene kulture „GREEN FEST“, koji će biti održan od 29. do 31. oktobra 2014. godine u Beogradu, u Domu Omladine.

green festMeđunarodni festival zelene kulture “GREEN FEST” je manifestacija posvećena ekologiji i zaštiti životne sredine, koja kroz edukativne, umetničke i aktivističke programe i proizvode podstiče kulturu življenja u skladu sa “zelenim” vrednostima. GREEN FEST je jedinstven događaj u regionu Jugoistočne Evrope koji povezuje ekološke i kulturne aktivnosti kroz filmske projekcije, radionice, predavanja, panel diskusije, izložbe i inovacije, koje oblikuju Festival u formu koja povezuje i spaja ljude svih zanimanja i godina.  
Detaljnije...
 
Novosti - jun 2014.

Nagradni foto-konkurs "Zivotna sredina i ja"

Evropska agencija za zivotnu sredinu raspisala je nagradni foto-konkurs „Zivotna sredina i ja“. Stariji od 18 godina do 30. septembra 2014. godine mogu slati radove po tematskim cjelinama: voda, vazduh, klimatske promjene, saobraćaj, otpad, biodiverzitet, zelena ekonomija, buka, šume, zdravlje i priroda.
Prema propozicijama, jedan učesnik moze dostaviti najviše pet fotografija koje će Evropska agencija za zivotnu sredinu koristiti u svojim izvještajima i publikacijama.
Najbolja fotografija biće nagrađena sa 2.000 eura, drugoplasirana sa 1.500, a za treće mjesto predviđeno je 1.000 eura. Autor najbolje fotografije po izboru publike dobiće 500 eura, kao i najbolji fotograf medju učesnicima starosti od 18 do 24 godine.
Više informacija o konkursu moze se naći na linku http://www.eea.europa.eu/about-us/what/public-events/competitions/

 eea


 
 
Novosti - jun 2014.
PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI

Na Svjetski dan zaštite zivotne sredine 5. jun, Fondacija za ekološku edukaciju proglasila je najbolje na dva medjunarodna konkursa "Young reporters for the Environment" (Mladi ekoreporteri) i "Litter less" (Za manje smeća).

Pobjednike je izmedju 155 radova iz 22 zemlje odabrao ziri u kome su se nalazili predstavnici iz slijedećih organizacija i institucija: United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO); United Nation Environmental Programme (UNEP), European Environment Agency (EEA); International Institute for Industrial and Environmental Economics (IIEEE) Young Masters Programme; Associated Press and the Foundation for Environmental Education (FEE).
Ekoreporteri iz Crne Gore osvojili su ukupno tri nagrade – jednu prvu i dvije druge, i po broju osvojenih priznanja u konkurenciji 19 zemalja dijele treće mjesto zajedno sa Turskom i Slovačkom, dok su ove godine najbolji bili njihovi vršnjaci iz Kanade i Malte.
Detaljnije...
 
Novosti - jun 2014.

MLADI EKOREPORTERI IZ CRNE GORE NAGRADJENI I OVE GODINE NA MEDJUNARODNIM KONKURSIMA

Na dva medjunarodna konkursa "Young reporters for the Environment" (Mladi ekoreporteri) i "Litter less" (Za manje smeća), ekoreporteri iz Crne Gore osvojili su ukupno tri nagrade – jednu prvu i dvije druge, i po broju osvojenih priznanja u konkurenciji 19 zemalja dijele treće mjesto zajedno sa Turskom i Slovačkom, dok su ove godine najbolji bili njihovi vršnjaci iz Kanade i Malte,

Na takmičenju mladih ekoreportera, Zorana Djukić (Srednja likovna škola "Petar Lubarda", Cetinje) je osvojila prvu nagradu za fotografiju "Naizgled lijepo" (kategorija 15-18 godina).

 zorana djukic

Detaljnije...
 
Novosti - jun 2014.

PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U ONLINE GLASANJU POSJETILACA NAŠE WEB STRANICE

Na Svjetski dan zaštite zivotne sredine, 5. jun, tradicionalno, objavljujemo pobjednike on-line glasanja za najbolji video, članak, ekološku fotografiju, eko fotopriču, fotopriču i fotografiju predjela i biodiverziteta koje su pripremili mladi ekoreporteri Crne Gore u 2014. godini u dva takmičarska programa "Litter less" i "Young reporters for the environment".

Ovoga puta mišljenja stručnog zirija i ukus publike su se poklopili u 6 od 20 takmičarskih kategorija:  eko fotopriče - osnovci, eko foto priče - srednjoškolci, eko članci - srednjoškolci i eko video radovi - srednjoškolci (mladi ekoreporteri) te fotopriče - osnovci, članci - srednjoškolci i video radovi - srednjoškolci (za manje smeća).
U proteklih 45 dana zabiljezeno je preko gotovo 15.000 glasova!

Prigodne diplome biće dostavljene narednih dana. Slijedi pregled najboljih ....

Detaljnije...
 
Novosti - april 2014.
POSLATI RADOVI MLADIH EKOREPORTERA CRNE GORE NA MEDJUNARODNE KONKURSE

Na osnovu preporuka medjunarodne koordinacije Mladih ekoreportera, ukupnog plasmana, tematike kojom se bave, ispunjenosti kriterijuma i godišta autora, NVO “EKOM”, kao nacionalni operater programa, odredila je i prevela radove za dva medjunarodna konkursa u ovoj godini, koji su poslati 30. aprila 2014. na ziriranje u Kopenhagen. Rezultati će biti objavljeni 5. juna.
Detaljnije...
 
Novosti - april 2014.

AUDIO, FOTO i PDF PREZENTACIJA DODJELE NAGRADA

Za one koji su propustili dodjelu nagrada najboljim mladim ekoreporterima Crne Gore, evo prilike da se upoznaju sa atmosferom i učesnicima dogadjaja u hotelu "City" u Podgorici 22. aprila 2014.
godine.

Ovdje možete preslušati specijalno izdanje radio emisije "Eko kutak", pogledati video rad Djordja Kalezića, prezentaciju i foto album sa dodjele nagrada kao i brošuru sa svim nagradjenim radovima.

- Video sa dodjele nagrada Mladi ekoreporteri 2014

- EKO Kutak 23.4.2014 (.mp3 21.7 MB)

- Foto album dodjele nagrada Mladi ekoreporteri 2014  (.pdf 3.52 MB)

- Prezentacija sa dodjele nagrada Mladi ekoreporteri 2014  (.pdf 8.48 MB)

- Brošura (.pdf 6.47 MB)

 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 81 - 88 of 176
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color