Naslovna arrow Školska 2017/2018
Novosti - jun 2019. PDF Štampaj E-pošta
MLADI EKOREPORTER IZ CRNE GORE PONOVO NAGRADJEN NA MEDJUNARODNOM KONKURSU

Mladi ekoreporter iz Kotora osvojio je treću nagradu za članak u kategoriji 11-14 godina na medjunarodnom konkursu “Young reporters for the environment”. Na takmičenje u Kopenhagen iz naše zemlje poslato je sedam radova (dva članka, dvije fotografije i tri video rada u tri starosne kategorije), a nagradjen je Nikola Kovač (OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“, Dobrota) za tekst ”Kud plovi ovaj brod”. U pripremi rada pomogla je profesorka Aleksandra Sindik. Ovaj članak biće publikovan na portalima Medium i ClimateTracker.com.

Nikoli je uručena medjunarodna diploma 5. juna na svečanosti podizanja prve Plave zastavice u 2019. godini na plaži “Dolce vita” u Bečićima . Zanimljivo je da je Nikola prošle godine sa Nikolinom Nikolić osvojio drugu nagradu na istom takmičenju.

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” dvanaestu godinu zaredom organizovala je konkurs „Mladi eko-reporteri” kao jedan od pet programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE).Novosti - jun 2019.
 
Novosti - jun 2019. PDF Štampaj E-pošta

PROGLAŠENI NAJBOLJI SVJETSKI MLADI EKOREPORTERI 2019.  

Na Svjetski dan zaštite životne sredine 5. jun, Fondacija za ekološku edukaciju (FEE) proglasila je najbolje na medjunarodnom konkursu "Young reporters for the Environment" (Mladi ekoreporteri).

Ukupno je nagradjeno 11 članaka, 4 fotografije i 9 video radova uz 9 posebnih pohvala. Najuspješniji su bili učesnici iz Slovačke sa 6 priznanja, 3 nagrade dobili su Kanadjani, po dva priznanja osvojili su mladi ekoreporteri iz Singapura i Francuske, a po jednu nagradu dobili su takmičari iz Švedske, Kipra, Malte, Češke, Škotske, Portorika, Portugala, Španije, Izraela, Slovenije i Crne Gore. Pobjednički radovi biće publikovani na portalima Medium i Climate tracker.

Detaljnije...
 
Novosti - jun 2019. PDF Štampaj E-pošta
PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U ONLINE GLASANJU POSJETILACA NAŠE WEB STRANICE

Na Svjetski dan zaštite životne sredine, 5. jun, tradicionalno, objavljujemo pobjednike on-line glasanja za najbolji članak, video i fotografiju koje su pripremili mladi ekoreporteri Crne Gore u 2019. godini.

Ovoga puta mišljenja stručnog žirija i ukus publike poklopili su se samo u jednoj od 5 takmičarskih kategorija. Prigodne diplome biće dostavljene poštom narednih dana.

Slijedi pregled najboljih:
Detaljnije...
 
Novosti - april 2019. PDF Štampaj E-pošta

ODABRANI RADOVI MLADIH EKOREPORTERA CRNE GORE ZA MEDJUNARODNI KONKURS “YOUNG REPORTERS FOR THE ENVIRONMENT 2019

”

Na osnovu preporuka medjunarodne koordinacije Mladih ekoreportera, ukupnog plasmana, tematike kojom se bave, ispunjenosti kriterijuma i godišta autora, NVO “EKOM”, kao nacionalni operater programa, odredila je sedam radova za medjunarodni konkurs “YOUNG REPORTERS FOR THE ENVIRONMENT”, koji su poslati na žiriranje u Kopenhagen. Rezultati će biti objavljeni 5. juna na Svjetski dan životne sredine.  

Detaljnije...
 
Novosti - april 2019. PDF Štampaj E-pošta

AUDIO, FOTO i PDF PREZENTACIJA DODJELE NAGRADAZa one koji su propustili dodjelu nagrada najboljim mladim ekoreporterima Crne Gore, evo prilike da se upoznaju sa atmosferom i učesnicima dogadjaja Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici 22. aprila 2019. godine.Ovdje možete preslušati specijalno izdanje radio emisije "Eko kutak", pogledati prezentaciju i foto albume sa dodjele nagrada kao i brošuru sa svim nagradjenim radovima. - Eko kutak Radio Kotora 22.04.2019 


- Brošura “Mladi ekoreporteri 2019” (newsletter 21) 


- Katalog nagrada Mladi ekoreporteri 2019 


- Foto album sa dodjele nagrada Mladi ekoreporteri*

 
Novosti - april 2019. PDF Štampaj E-pošta

POČINJE ONLINE GLASANJE ZA NAJBOLJE RADOVE MLADIH EKOREPORTERA U 2019.GODINIPovodom Dana planete Zemlje, tradicionalno, na našoj web stranici se može pogledati selekcija radova pristiglih do 4. marta 2019. godine. Za najbolje radove iz ovogodišnje produkcije u šest kategorija moguće je online glasanje koje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite životne sredine biti pobjednici po mišljenju publike. Najboljima u svakoj kategoriji diploma će biti poslata poštom.U nastavku možete pogledati selekciju ovogodišnjih radova.

(11-14 godina)- radovi u kategoriji eko-članak >> 


- radovi u kategoriji video >>

- radovi u kategoriji eko-fotografije >> (15-18 godina)- radovi u kategoriji eko-članak >> 


- radovi u kategoriji video >>

- radovi u kategoriji eko-fotografije >> 


 

Napomena: za svaki rad je moguće glasati samo jedanput dnevno sa jedne IP adrese.

 
Novosti - april 2019. PDF Štampaj E-pošta
PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U CRNOJ GORI U 2019. GODINI

Dodjelom priznanja i prigodnih nagrada najboljim učesnicima, završen je konkurs ”Mladi ekoreporteri” koji je, po dvanaesti put, organizovalo NVU „EKOM”. u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). Posebne teme 2019. godine su bile: “Odgovorna proizvodnja i potrošnja” i “Eko škole”.
 
  
(foto: MORT)

Svečanost je održana 22. aprila 2019. godine u Podgorici. Nagrade najboljima je uručila Ivana Vojinović, generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i ovogodišnji pokrovitelj i domaćin. Prisutne je u ime organizatora pozdravio Saša Karajović, izvršni direktor EKOM-a.

Detaljnije...
 
Novosti - april 2019. PDF Štampaj E-pošta

SELEKTOVANI RADOVI MLADIH EKOREPORTERA CRNE GORE 2019.

U toku je ocjenjivanje selektovanih radova na ovogodišnjem konkursu Mladih ekoreportera 2019. Najbolje plasirani medju ekološkim fotografijama, eko člancima i odabranim video radovima biće poslati na medjunarodno takmičenje „Young Reporters for the Environment 2019”.

U nastavku možete pogledati selekciju ovih radova

(11-15 godina)

- radovi u kategoriji eko-članak >>
- radovi u kategoriji video >>
- radovi u kategoriji eko-fotografije >>

(16-19 godina)

- radovi u kategoriji eko-članak >>
- radovi u kategoriji video >>
- radovi u kategoriji eko-fotografije >>

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 25 - 32 of 89
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Trenutno je 1 gost na vezi

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color