Naslovna arrow Školska 2017/2018
Novosti - april 2019. PDF Štampaj E-pošta

ODABRANI RADOVI MLADIH EKOREPORTERA CRNE GORE ZA MEDJUNARODNI KONKURS “YOUNG REPORTERS FOR THE ENVIRONMENT 2019

”

Na osnovu preporuka medjunarodne koordinacije Mladih ekoreportera, ukupnog plasmana, tematike kojom se bave, ispunjenosti kriterijuma i godišta autora, NVO “EKOM”, kao nacionalni operater programa, odredila je sedam radova za medjunarodni konkurs “YOUNG REPORTERS FOR THE ENVIRONMENT”, koji su poslati na žiriranje u Kopenhagen. Rezultati će biti objavljeni 5. juna na Svjetski dan životne sredine.  

Detaljnije...
 
Novosti - april 2019. PDF Štampaj E-pošta

AUDIO, FOTO i PDF PREZENTACIJA DODJELE NAGRADAZa one koji su propustili dodjelu nagrada najboljim mladim ekoreporterima Crne Gore, evo prilike da se upoznaju sa atmosferom i učesnicima dogadjaja Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici 22. aprila 2019. godine.Ovdje možete preslušati specijalno izdanje radio emisije "Eko kutak", pogledati prezentaciju i foto albume sa dodjele nagrada kao i brošuru sa svim nagradjenim radovima. - Eko kutak Radio Kotora 22.04.2019 


- Brošura “Mladi ekoreporteri 2019” (newsletter 21) 


- Katalog nagrada Mladi ekoreporteri 2019 


- Foto album sa dodjele nagrada Mladi ekoreporteri*

 
Novosti - april 2019. PDF Štampaj E-pošta

POČINJE ONLINE GLASANJE ZA NAJBOLJE RADOVE MLADIH EKOREPORTERA U 2019.GODINIPovodom Dana planete Zemlje, tradicionalno, na našoj web stranici se može pogledati selekcija radova pristiglih do 4. marta 2019. godine. Za najbolje radove iz ovogodišnje produkcije u šest kategorija moguće je online glasanje koje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite životne sredine biti pobjednici po mišljenju publike. Najboljima u svakoj kategoriji diploma će biti poslata poštom.U nastavku možete pogledati selekciju ovogodišnjih radova.

(11-14 godina)- radovi u kategoriji eko-članak >> 


- radovi u kategoriji video >>

- radovi u kategoriji eko-fotografije >> (15-18 godina)- radovi u kategoriji eko-članak >> 


- radovi u kategoriji video >>

- radovi u kategoriji eko-fotografije >> 


 

Napomena: za svaki rad je moguće glasati samo jedanput dnevno sa jedne IP adrese.

 
Novosti - april 2019. PDF Štampaj E-pošta
PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U CRNOJ GORI U 2019. GODINI

Dodjelom priznanja i prigodnih nagrada najboljim učesnicima, završen je konkurs ”Mladi ekoreporteri” koji je, po dvanaesti put, organizovalo NVU „EKOM”. u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). Posebne teme 2019. godine su bile: “Odgovorna proizvodnja i potrošnja” i “Eko škole”.
 
  
(foto: MORT)

Svečanost je održana 22. aprila 2019. godine u Podgorici. Nagrade najboljima je uručila Ivana Vojinović, generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i ovogodišnji pokrovitelj i domaćin. Prisutne je u ime organizatora pozdravio Saša Karajović, izvršni direktor EKOM-a.

Detaljnije...
 
Novosti - april 2019. PDF Štampaj E-pošta

SELEKTOVANI RADOVI MLADIH EKOREPORTERA CRNE GORE 2019.

U toku je ocjenjivanje selektovanih radova na ovogodišnjem konkursu Mladih ekoreportera 2019. Najbolje plasirani medju ekološkim fotografijama, eko člancima i odabranim video radovima biće poslati na medjunarodno takmičenje „Young Reporters for the Environment 2019”.

U nastavku možete pogledati selekciju ovih radova

(11-15 godina)

- radovi u kategoriji eko-članak >>
- radovi u kategoriji video >>
- radovi u kategoriji eko-fotografije >>

(16-19 godina)

- radovi u kategoriji eko-članak >>
- radovi u kategoriji video >>
- radovi u kategoriji eko-fotografije >>

 
Novosti - april 2019 PDF Štampaj E-pošta
POČINJE OCJENJIVANJE RADOVA NA KONKURSU "MLADI EKOREPORTERI 2019"

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” po dvanaesti put organizuje konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). Posebne teme 2019. godine su bile: “Održiva proizvodnja i potrošnja” i “Eko škole”.

Na konkurs je stiglo preko 480 radova iz 33 osnovne i 16 srednjih škola. Tokom marta je obavljen pregled svih pristiglih radova, a od onih koji su zadovoljili kriterijume konkursa obavljena je selekcija koju će ocjenjivati žiri i dodjeljivati nagrade po kategorijama i starosnim grupama (12-15 i 16-19 godina). Najbolje plasirani medju ekološkim fotografijama, eko člancima i odabranim video radovima biće poslati na medjunarodno takmičenje „Young Reporters for the Environment 2019”.
Detaljnije...
 
Novosti - januar 2019. PDF Štampaj E-pošta

25 GODINA MLADIH EKOREPORTERA

Ove godine Mladi ekoreporteri (Young Reporters for the Environment - YRE) slave 25 godina. Program je pokrenut u Luksemburgu 1994. godine pod pokroviteljstvom Fondacije za ekološku edukaciju (Foundation for Environmental Education - FEE) i danas angažuje više od 350.000 mladih reportera u 38 zemalja svijeta.

Program Mladi ekoreporteri ima za cilj da pokrene mlade ljude u dobi od 11 do 25 godina da zauzmu stav o pitanjima zaštite životne sredine i da im pruži platformu za njihovu artikulaciju putem članaka, fotografije ili video radova.

Detaljnije...
 
Novosti - januar 2019. PDF Štampaj E-pošta
POJAŠNJENJA PRAVILA I FORMULARI ZA PRIJAVU RADOVA i E-MAIL ADRESA ZA SLANJE RADOVA
 
Svi radovi koji se prijavljuju na konkurs "Mladi ekoreporteri 2019" moraju biti pripremljeni u skladu sa pravilima takmičenja.

Vaše vidjenje ekološkog problema i njegovog rješenja može se predati u vidu: članka (do 1.000 riječi), jedne fotografije ili video rada (do 3 minuta). Ni ove godine nema foto-priče kao takmičarske kategorije na medjunarodnom konkursu.

Učesnici mogu raditi individualno ili u grupama, ali tako da na izradi fotografije može raditi samo jedan učesnik, na članku do dva, a na video klipu do tri učesnika. Maksimalno se može prijaviti jedan rad po pojedincu/timu. Jedan učesnik može poslati jednu fotografiju, a može i učestvovati u izradi jednog članka i jednog video rada.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 33 - 40 of 94
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color