Naslovna arrow Školska 2017/2018
Novosti - april 2017. PDF Štampaj E-pošta
NAJAVA DODJELE NAGRADA NA KONKURSU “MLADI EKOREPORTERI 2017”

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” desetu godinu zaredom organizovala je konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). Posebne teme 2017. godine su bile: “Klimatske promjene” i “Eko škole”

Svečana dodjela nagrada je predvidjena uoči Dana planete Zemlje, u petak 21. aprila u 10.30 u Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici,. Nagrade najboljima će uručiti Ivana Vojinović, generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i ovogodišnji pokrovitelj, a posebna priznanja dodjeliće Rešad Sijarić, direktor Zavoda za školstvo.
Detaljnije...
 
Novosti - april 2017. PDF Štampaj E-pošta

ODABRANI NAJBOLJI RADOVI NA KONKURSU “MLADI EKOREPORTERI 2017”

Tokom praznika je završeno žiririanje i odredjeni su najbolji po svim kategorijama.

Ovdje možete pogledati spisak nagradjenih učenika po školama. Njima i njihovim mentorima su već poslati i mailovi sa pozivom na dodjelu nagrada.
Napominjemo, da će tada biti objavljeni i dobitnici pohvala i plaketa, koji, na žalost, zbog limitiranog prostora i finansijskih sredstava, neće biti prisutni.

Podsjećamo, svečana dodjela nagrada je predvidjena uoči Dana planete Zemlje, u petak 21. aprila u 10.30 sati u Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici.

Ujedno, pozivamo sve učesnike da postave svoje radove (bez obzira da li su selektovani ili nagradjeni), na facebook i instagram profile odnosno da ih dijele i po ostalim društvenim mrežama. Takodje, i škole mogu postavljati radove na svoje web stranice.

 
Novosti - april 2017. PDF Štampaj E-pošta
SELEKTOVANI I VIDEO RADOVI NA KONKURSU “MLADI EKOREPORTERI 2017”

Zbog tehničkih problema, lista odabranih video radova je kasnila u odnosu na fotografije i članke. Kod osnovaca je formirana posebna grupa slajd klipova, koji se razlikuju od ostalih video radova. Kod srednjoškolaca, zbog malog broja radova to nije bilo moguće.

Ovdje možete pogledati koji su video radovi selektovani kod osnovaca i srednjoškolaca.

Kako je ovo takmičenje originalnih radova, organizator je morao da elimiše nekoliko radova koji su koristi snimke sa interneta, a da pri tom nisu ni navodili izvore odakle su ih koristili, što je kršenje autorskih prava.
Detaljnije...
 
Novosti - mart 2017. PDF Štampaj E-pošta

POČINJE OCJENJIVANJE RADOVA NA KONKURSU “MLADI EKOREPORTERI 2017”

 Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” po deseti put organizuje konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). Posebne teme 2017. godine su bile; “Klimatske promjene” i “Eko škole”

Na konkurs je stiglo preko 500 radova iz 19 srednjih i 31 osnovne škole. Zbog velikog broja pristiglih fotografija (oko 400) obavljena je selekcija tako da je u konkurenciji za nagrade ostalo 50 fotografija osnovaca i 50 fotografija srednjoškolaca, koje su  podjeljene u tri tematske kategorije: „ekološke fotografije”, „fotografije biodiverziteta i predjela” i „klimatske promjene”. Posebnu grupu radova čine oni na temu ekološkog aktivizma (eko škole).

Detaljnije...
 
Novosti - mart 2017. PDF Štampaj E-pošta

POZIV ZA UČEŠĆE NA JOŠ JEDNOM EKOLOŠKOM VIDEO KONKURSU

Mladi ekoreporteri (Young reporters for the environment - YRE) organizuju još jedan video konkurs „YRE Short Video Competition” za sve sadašnje i bivše učesnike programa širom svijeta. Ovo takmičenje je dio Globalnih dana akcije i ima za cilj da promoviše program Mladih ekoreportera preko učesnika.

Detaljnije...
 
Novosti - mart 2017. PDF Štampaj E-pošta

POZIV ZA UČEŠĆE NA EKOLOŠKOM VIDEO KONKURSU „BGREEN”

Bgreen je ekološki filmski festival koji organizuje “Oficina - Instituto Nun'Alvres”, stručna škola iz Portugala. Osnovni cilj je podizanje svjesti mladih o pitanjima životne sredine kroz kreiranje video spotova.

bg

Takmičenje je namjenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola ili studentima iz cijelog svijeta, starosti između 13 i 21 godine.

Detaljnije...
 
Novosti - februar 2017. PDF Štampaj E-pošta

GODIŠNJI SKUP KOORDINATORA PROGRAMA MLADI EKO-REPORTERI

U gradu Gimaraeš, na sjeveru Portugala, od 16. do 19. februara 2017. održan je godišnji skup medjunarodnih koordinatora programa Mladi eko-reporteri.

 11 

Goste su na otvaranju pozdravili gradonačelnik Domingos Braganca i Augusto Serano iz Ministarstva zaštite životne sredine. Učesnicima su se potom obratili: Lesli Džouns, nova predsjednica Fondacije za ekološku edukaciju (FEE), Boris Šušmak, član borda direktora FEE i predsjednik medjunarodnog žirija na takmičenjima "Mladi ekoreporteri" i "Za manje smeća” te žoze Arčer, predsjednik portugalske organizacije ABAE, koja je i bila domaćin ovog skupa. Sa ponosom je istakao da sprovode četiri od pet FEE programa: “Plava zastavica”, “Zeleni ključ”, “Eko škole” i “Mladi ekoreporteri”.
Detaljnije...
 
Novosti - februar 2017. PDF Štampaj E-pošta

POJAŠNJENJA PRAVILA I FORMULARI ZA PRIJAVU RADOVA i E-MAIL ADRESA ZA SLANJE RADOVA
 
Svi radovi koji se prijavljuju na konkurs "Mladi ekoreporteri 2017 " moraju biti pripremljeni u skladu sa pravilima takmičenja.
Vaše vidjenje ekološkog problema i njegovog rješenja može se predati u vidu: članka (do 1.000 riječi), jedne fotografije ili video rada (do 3 minuta). Ni ove godine nema foto-priče kao takmičarske kategorije na medjunarodnom konkursu.

Učesnici mogu raditi individualno ili u grupama, ali tako da na izradi fotografije može raditi samo jedan učesnik, na članku do dva, a na video klipu do tri učesnika. Maksimalno se može prijaviti jedan rad po pojedincu/timu.

Jedan učenik može poslati jednu fotografiju, a može i učestvovati u izradi jednog članka i jednog video rada.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 65 - 72 of 89
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color