Naslovna arrow Školska 2017/2018
Novosti - decembar 2016. PDF Štampaj E-pošta
 
LITERATURA ZA PRIPREMU RADOVA MLADIH EKO-REPORTERA 2017. 

Medjunarodna koordinacija programa “Young reporters for the environment” pripremila je 2015. godine priručnik za učesnike i mentore za pripremu radova mladih eko-reportera. 
Autor je Pedro Marcelino iz Portugala, nekadašnji mladi eko-reporter.

Kroz nekoliko poglavlja možete saznati: nešto više o istorijatu i programu Mladih eko-reportera te kako funkcioniše program. U dijelu za učesnike date su osnove pisanja, fotografije i video priloga.
U dijelu za mentore dati su primjeri aktivnosti i savjeti za uključivanje u školski program. Tu su i pravila međunarodnog takmičenja kao i bogata referenc lista linkova i izvora.
Ovu publikaciju prate i 3 šestominutna video klipa, Vin Le i Kristin Rodrigo nekadašnji učesnici takmičenja iz Kanade pokazali su na popularan način kako da pripremite takmičarske radove.
 
dec 
 
Prevod priručnika (.pdf 37,4 MB)  i video priloga za Crnu Goru pripremila je NVO “EKOM”, operater programa. 

Na linku www.yre.global/video-tutorials možete pogledati video pruručnike. U opciji “settings” mogu se podesiti titlovi na našem jeziku. 
Detaljnije...
 
Novosti - novembar 2016. PDF Štampaj E-pošta

POČETAK DESETE SEZONE PROGRAMA "MLADI EKO-REPORTERI"

EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori, kao nacionalni operater programa "Mladi eko-reporteri" Fondacije za ekološku edukaciju (FEE) poziva sve osnovne i srednje škole te fakultete u našoj zemlji da se priključe novoj sezoni konkursa za najbolje članke, fotografije i video radove na razne teme iz zaštite životne sredine.

Posebna tema školske 2016/17. godine biće ”Suzbijanje klimatskih promjena i njihovih posljedica” što je jedan od 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija do 2030. godine. Takodje, učenici iz obrazovnih institucija koje se nalaze u pilot fazi programa ”Eko škole” mogu slati i radove o tome kako se sprovode aktivnosti u njihovim školama. Ovi radovi biće vrednosvani sa svim pristiglim, ali će biti ocjenjivani i kao posebna kategorija.

ciljevi
Detaljnije...
 
Novosti - avgust 2016. PDF Štampaj E-pošta
POZIV ZA UČEŠĆE NA GLOBALNOM OMLADINSKOM VIDEO TAKMIČENJU O KLIMATSKIM PROMJENA

Sekretarijat UN za konvenciju o klimatskim promjenama (UNFCCC) poziva mlade reportere da učestvuju na drugom godišnjem Globalnom omladinskom video takmičenju o klimatskim promjena (“Global Youth Video Competition on Climate Change 2016”).
 
Takmičenje, koje vodi televizija za životnu sredinu (TVE) koja je dio Okvirne konvencije UN o klimatskim promjenama, kulminiraće na ceremoniji dodjele nagrada u novembru 2016 na konferencija UN o klimatskim promjenama (COP22) u Marakešu u Maroku.
Detaljnije...
 
Novosti - avgust 2016. PDF Štampaj E-pošta
RADOVI NAJBOLJIH SVJETSKIH MLADIH EKOREPORTERA 2016. PUBLIKOVANI NA PORTALU HUFFINGTON POST

hNa Svjetski dan zaštite životne sredine 5. jun, Fondacija za ekološku edukaciju proglasila je najbolje na medjunarodnom konkursu "Young reporters for the Environment" (Mladi ekoreporteri).
Deset pobjedničkih radova sada je publikovano i na portalu Huffington Post .
 
Novosti - jun 2016. PDF Štampaj E-pošta

PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U ONLINE GLASANJU POSJETILACA NAŠE WEB STRANICE

Na Svjetski dan zaštite životne sredine, 5. jun, tradicionalno, objavljujemo pobjednike on-line glasanja za najbolji video, članak i kratku vijest, ekološku fotografiju, fotografiju predjela i biodiverziteta i drveće za planetu koje su pripremili mladi ekoreporteri Crne Gore u 2016. godini.

Ovoga puta mišljenja stručnog žirija i ukus publike su se poklopili u 4 od 12 takmičarskih kategorija:  fotografija drveće za planetu – osnovci te eko fotografija, video rad i fotografija biodiverziteta - srednjoškolci).
U proteklih 45 dana zabilježeno je 6.649 glasova!
Prigodne diplome biće dostavljene poštom narednih dana.

Slijedi pregled najboljih

Detaljnije...
 
Novosti - jun 2016. PDF Štampaj E-pošta
PROGLAŠENI NAJBOLJI SVJETSKI MLADI EKOREPORTERI 2016.

Na Svjetski dan zaštite životne sredine 5. jun, Fondacija za ekološku edukaciju proglasila je najbolje na medjunarodnom konkursu "Young reporters for the Environment" (Mladi ekoreporteri).

Ukupno je nagradjeno 9 članaka, 8 fotografija i 7 video radova. Najuspješniji su bili učesnici iz Portugala i Slovačke sa po 4 priznanja, tri nagrade osvojili su mladi ekoreporteri iz Maroka, po dvije učesnici iz Francuske, Švedske, Kanade i Malte, a po jednu takmičari iz Srbije, Kazahstana, Kine, Rumunije i Turske. Pohvale su dobili ekoreporteri iz Portugala i Kipra za medjunarodnu saradnju.

Dobitnici prvih nagrada za članak dobiće laptop, za fotografiju foto aparat a za video kameru. Pobjednički radovi biće publikovani na portalu Huffington Post kids.
Detaljnije...
 
Novosti - april 2016. PDF Štampaj E-pošta

POSLATI RADOVI MLADIH EKOREPORTERA CRNE GORE NA MEDJUNARODNI KONKURS “YOUNG REPORTERS FOR THE ENVIRONMENT 2016”

Na osnovu preporuka medjunarodne koordinacije Mladih ekoreportera, ukupnog plasmana, tematike kojom se bave, ispunjenosti kriterijuma i godišta autora, NVO “EKOM”, kao nacionalni operater programa, odredila je i prevela radove za medjunarodni konkurs “YOUNG REPORTERS FOR THE ENVIRONMENT”, koji su poslati 28. aprila 2016. na žiriranje u Kopenhagen. Rezultati će biti objavljeni 5. juna na Svjetski dan životne sredine.

Detaljnije...
 
Novosti - april 2016. PDF Štampaj E-pošta
AUDIO, FOTO i PDF PREZENTACIJA DODJELE NAGRADA

Za one koji su propustili dodjelu nagrada najboljim mladim ekoreporterima Crne Gore, evo prilike da se upoznaju sa atmosferom i učesnicima dogadjaja Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici 22. aprila 2016. godine.

Ovdje možete preslušati specijalno izdanje radio emisije "Eko kutak", pogledati prezentaciju i foto albume sa dodjele nagrada kao i brošuru sa svim nagradjenim radovima.

- Eko kutak 22.4.2016

- Brošura “Mladi ekoreporteri 2016”
- Katalog nagrada Mladi ekoreporteri 2016
- Foto albumi sa dodjele nagrada Mladi ekoreporteri (Foto Miloš Srećković i Tatjana Đurović)
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 73 - 80 of 89
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color