Naslovna arrow Arhiva članaka
Novosti - jun 2015. PDF Štampaj E-pošta
PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U ONLINE GLASANJU POSJETILACA NAŠE WEB STRANICE

Na Svjetski dan zaštite zivotne sredine, 5. jun, tradicionalno, objavljujemo pobjednike on-line glasanja za najbolji video, članak, ekološku fotografiju, eko fotopriču, fotopriču i fotografiju predjela i biodiverziteta koje su pripremili mladi ekoreporteri Crne Gore u 2015. godini.

Ovoga puta mišljenja stručnog žirija i ukus publike su se poklopili u 3 od 14 takmičarskih kategorija:  fotografije – kreativna reciklaža, fotografija biodiverziteta – osnovci i fotopriča biodiverziteta - srednjoškolci).
U proteklih 45 dana zabilježeno je gotovo 39.000 glasova!
Prigodne diplome biće dostavljene poštom narednih dana.

Slijedi pregled najboljih ....
Detaljnije...
 
Novosti - jun 2015. PDF Štampaj E-pošta
PROGLAŠENI NAJBOLJI SVJETSKI MLADI EKOREPORTERI 2015.

Na Svjetski dan zaštite životne sredine 5. jun, Fondacija za ekološku edukaciju proglasila je najbolje na medjunarodnom konkursu "Young reporters for the Environment" (Mladi ekoreporteri).

Pobjednike je izmedju 120 radova (43 članka, 43 fotografije i 34 video rada) iz 24 zemlje odabrao žiri u kome su se nalazili predstavnici iz slijedećih organizacija i institucija: United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO); United Nation Environmental Programme (UNEP), European Environment Agency (EEA); International Institute for Industrial and Environmental Economics (IIEEE), Wrigley Company Foundation, Longyearbyen Consulting & Media and the Foundation for Environmental Education (FEE).

Ukupno je nagradjeno 7 članaka, 6 fotografija i 8 video radova. Po dvije nagrade osvojili su mladi ekoreporteri iz Maroka, Slovačke, Francuske, SAD, Kanade, a po jednu učesnici iz Izraela, Portugala, Grčke, Latvije i Velsa. Pohvale su dobili i po jedan takmičar iz Kazahstana, Kine, Francuske, Maroka i Portugala.
Inače, tokom protekle školske godine na nacionalnim konkursima u 24 zemlje ukupno je pristiglo 3.910 radova. Samo u Crnoj Gori u konkurenciji za nagrade je bilo 345 radova. Na medjunarodno takmičenje u Kopenhagen iz naše zemlje poslato je 9 radova (po tri članka, tri fotografije i tri video rada u tri starosne kategorije).
U nastavku možete pogledati nagradjene radove:

www.youngreporters.org
 
Novosti - maj 2015. PDF Štampaj E-pošta

POZIV ZA UČEŠĆE NA KONKURSU “ENERGIJA ZA PAMETAN GRAD”

 energija za pametan grad

  Pozivaju se mladi ekoreporteri da učestvuju i pošalju fotografije na Konkurs koji raspisuju Glavni grad Podgorica i Foto klub ,,PhotoCG" u okviru projekta REMIDA OPEN DAY.

Tema konkursa je: ENERGIJA ZA PAMETAN GRAD.

Rok za dostavljanje fotografija je 18. maj 2015. do 24h.

Uslove konkursa i prijavni list možete naći u prilogu. 
 
Novosti - april 2015. PDF Štampaj E-pošta

POSLATI RADOVI MLADIH EKOREPORTERA CRNE GORE NA MEDJUNARODNI KONKURS “YOUNG REPORTERS FOR THE ENVIRONMENT”

Na osnovu preporuka medjunarodne koordinacije Mladih ekoreportera, ukupnog plasmana, tematike kojom se bave, ispunjenosti kriterijuma i godišta autora, NVO “EKOM”, kao nacionalni operater programa, odredila je i prevela radove za medjunarodni konkurs “YOUNG REPORTERS FOR THE ENVIRONMENT”, koji su poslati 30. aprila 2015. na žiriranje u Kopenhagen. Rezultati će biti objavljeni 5. juna.

Detaljnije...
 
Novosti - april 2015 PDF Štampaj E-pošta
AUDIO, FOTO i PDF PREZENTACIJA DODJELE NAGRADA

Za one koji su propustili dodjelu nagrada najboljim mladim ekoreporterima Crne Gore, evo prilike da se upoznaju sa atmosferom i učesnicima dogadjaja Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici 22. aprila 2015. godine.

Ovdje možete preslušati specijalno izdanje radio emisije "Eko kutak", pogledati prezentaciju i foto albume sa dodjele nagrada kao i brošuru sa svim nagradjenim radovima.

- EKO Kutak 22.4.2015 (.mp3 - 21.9MB)
- Katalog nagrada Mladi ekoreporteri 2015 (.pdf - 6.09MB)
- Foto albumi sa dodjele nagrada Mladi ekoreporteri 2015
- Brošura “Mladi ekoreporteri 2015” (.pdf - 18.2MB)
 
Novosti - april 2015. PDF Štampaj E-pošta

POČINJE ONLINE GLASANJE ZA NAJBOLJE RADOVE MLADIH EKOREPORTERA U 2015.GODINI

Povodom 22. aprila Dana planete Zemlje, tradicionalno, na našoj web stranici se mogu pogledati radovi pristigli do 15. marta 2015. godine. Zbog ograničenog prostora, biće prikazano do 20 radova po kategoriji.

Za najbolje radove iz ovogodišnje produkcije u svim kategorijama moguće je online glasanje koje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite zivotne sredine biti proglašeni najbolji radovi po mišljenju publike.

U nastavku možete pogledati ovogodišnje radove.

KREATIVNA RECIKLAŽA - fotogarfije >>
KREATIVNA RECIKLAŽA - fotopriče >>

MLADI EKOREPORTERI osnovci
- radovi u kategoriji ekočlanak >>
- radovi u kategoriji ekofotografije >>
- radovi u kategoriji ekofotopriče >>
- radovi u kategoriji video >>

MLADI EKOREPORTERI srednjoškolci
- radovi u kategoriji ekočlanak >>
- radovi u kategoriji ekofotografije >>
- radovi u kategoriji ekofotopriče >>
- radovi u kategoriji video >>

BIODIVERZITET I PREDJELI osnovci
- radovi u kategoriji fotopriče predjela i biodiverziteta >>
- radovi u kategoriji fotografije predjela i biodiverziteta >>

BIODIVERZITET I PREDJELI srednjoškolci
- radovi u kategoriji fotopriče predjela i biodiverziteta >>
- radovi u kategoriji fotografije predjela i biodiverziteta >>

 
Novosti - april 2015. PDF Štampaj E-pošta

PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U CRNOJ GORI U 2015. GODINI
 
Dodjelom priznanja i prigodnih nagrada najboljim učesnicima, završen je konkurs ”Mladi ekoreporteri 2015” koji je, po osmi put, organizovala NVO „EKOM”.

Takmičenje se odvijalo pod pokroviteljstvom Fondacije za reciklažu limenki ReCAN, a tema ovogodišnje kampanje je bila „Ne bacaj – recikliraj!”.

Svečanost je održana na Dan planete Zemlje 22. aprila 2015. godine u Podgorici. Putem video poruke prisutnima se obratila Daliborka Pejović, državna sekretarka, a nagrade je uručila Ivana Vojinović, direktorka Direktorata za životnu sredinu i klimatske promjene u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i ovogodišnji pokrovitelj.

yre yre yre yre

(foto: Petar Đurić, Miloš Srećković, Jelena Vukasović)

Detaljnije...
 
Novosti - april 2015. PDF Štampaj E-pošta
DODJELA NAGRADA NA KONKURSU “MLADI EKOREPORTERI”

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” osmu godinu zaredom organizovala je konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). U saradnji sa Fondacijom ReCAN, tema ovogodišnje kampanje je bila „Ne bacaj – recikliraj!”.

Preko 300 učenika iz 13 srednjih i 27 osnovnih škola poslalo je oko 370 radova na ovogodišnje takmičenje. U pripremi je pomagalo 55 profesora mentora.

Svečana dodjela nagrada je predvidjena na Dan planete Zemlje, u srijedu 22. aprila u 11.30 u Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici, čime se NVO "EKOM" pridružuje mreži svjetskih nevladinih organizacija "Earth Day network" koje raznim ekološkim aktivnostima obilježavaju ovaj dan. Putem video poruke prisutnima će se obratiti Daliborka Pejović, državna sekretarka, a nagrade će uručiti Ivana Vojinović, direktorka Direktorata za životnu sredinu i klimatske promjene u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i ovogodišnji pokrovitelj.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 8 of 109
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color