Naslovna arrow Arhiva članaka
Novosti - jun 2014. PDF Štampaj E-pošta
PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI

Na Svjetski dan zaštite zivotne sredine 5. jun, Fondacija za ekološku edukaciju proglasila je najbolje na dva medjunarodna konkursa "Young reporters for the Environment" (Mladi ekoreporteri) i "Litter less" (Za manje smeća).

Pobjednike je izmedju 155 radova iz 22 zemlje odabrao ziri u kome su se nalazili predstavnici iz slijedećih organizacija i institucija: United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO); United Nation Environmental Programme (UNEP), European Environment Agency (EEA); International Institute for Industrial and Environmental Economics (IIEEE) Young Masters Programme; Associated Press and the Foundation for Environmental Education (FEE).
Ekoreporteri iz Crne Gore osvojili su ukupno tri nagrade – jednu prvu i dvije druge, i po broju osvojenih priznanja u konkurenciji 19 zemalja dijele treće mjesto zajedno sa Turskom i Slovačkom, dok su ove godine najbolji bili njihovi vršnjaci iz Kanade i Malte.
Detaljnije...
 
Novosti - jun 2014. PDF Štampaj E-pošta

MLADI EKOREPORTERI IZ CRNE GORE NAGRADJENI I OVE GODINE NA MEDJUNARODNIM KONKURSIMA

Na dva medjunarodna konkursa "Young reporters for the Environment" (Mladi ekoreporteri) i "Litter less" (Za manje smeća), ekoreporteri iz Crne Gore osvojili su ukupno tri nagrade – jednu prvu i dvije druge, i po broju osvojenih priznanja u konkurenciji 19 zemalja dijele treće mjesto zajedno sa Turskom i Slovačkom, dok su ove godine najbolji bili njihovi vršnjaci iz Kanade i Malte,

Na takmičenju mladih ekoreportera, Zorana Djukić (Srednja likovna škola "Petar Lubarda", Cetinje) je osvojila prvu nagradu za fotografiju "Naizgled lijepo" (kategorija 15-18 godina).

 zorana djukic

Detaljnije...
 
Novosti - jun 2014. PDF Štampaj E-pošta

PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U ONLINE GLASANJU POSJETILACA NAŠE WEB STRANICE

Na Svjetski dan zaštite zivotne sredine, 5. jun, tradicionalno, objavljujemo pobjednike on-line glasanja za najbolji video, članak, ekološku fotografiju, eko fotopriču, fotopriču i fotografiju predjela i biodiverziteta koje su pripremili mladi ekoreporteri Crne Gore u 2014. godini u dva takmičarska programa "Litter less" i "Young reporters for the environment".

Ovoga puta mišljenja stručnog zirija i ukus publike su se poklopili u 6 od 20 takmičarskih kategorija:  eko fotopriče - osnovci, eko foto priče - srednjoškolci, eko članci - srednjoškolci i eko video radovi - srednjoškolci (mladi ekoreporteri) te fotopriče - osnovci, članci - srednjoškolci i video radovi - srednjoškolci (za manje smeća).
U proteklih 45 dana zabiljezeno je preko gotovo 15.000 glasova!

Prigodne diplome biće dostavljene narednih dana. Slijedi pregled najboljih ....

Detaljnije...
 
Novosti - april 2014. PDF Štampaj E-pošta
POSLATI RADOVI MLADIH EKOREPORTERA CRNE GORE NA MEDJUNARODNE KONKURSE

Na osnovu preporuka medjunarodne koordinacije Mladih ekoreportera, ukupnog plasmana, tematike kojom se bave, ispunjenosti kriterijuma i godišta autora, NVO “EKOM”, kao nacionalni operater programa, odredila je i prevela radove za dva medjunarodna konkursa u ovoj godini, koji su poslati 30. aprila 2014. na ziriranje u Kopenhagen. Rezultati će biti objavljeni 5. juna.
Detaljnije...
 
Novosti - april 2014. PDF Štampaj E-pošta

AUDIO, FOTO i PDF PREZENTACIJA DODJELE NAGRADA

Za one koji su propustili dodjelu nagrada najboljim mladim ekoreporterima Crne Gore, evo prilike da se upoznaju sa atmosferom i učesnicima dogadjaja u hotelu "City" u Podgorici 22. aprila 2014.
godine.

Ovdje možete preslušati specijalno izdanje radio emisije "Eko kutak", pogledati video rad Djordja Kalezića, prezentaciju i foto album sa dodjele nagrada kao i brošuru sa svim nagradjenim radovima.

- Video sa dodjele nagrada Mladi ekoreporteri 2014

- EKO Kutak 23.4.2014 (.mp3 21.7 MB)

- Foto album dodjele nagrada Mladi ekoreporteri 2014  (.pdf 3.52 MB)

- Prezentacija sa dodjele nagrada Mladi ekoreporteri 2014  (.pdf 8.48 MB)

- Brošura (.pdf 6.47 MB)

 
Novosti - april 2014. PDF Štampaj E-pošta

PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U CRNOJ GORI U 2014. GODINI

 hotel city

 Dodjelom priznanja i prigodnih nagrada najboljim učesnicima, završen je ovogodišnji konkurs ”Mladi ekoreporteri 2014” koji je, po sedmi put, organizovala NVO „EKOM”.

Svečanost je odrzana na Dan planete Zemlje 22. aprila 2014. godine u hotelu „City” u Podgorici, a nagrade je uručila Daliborka Pejović, drzavna sekretarka u Ministarstvu odrzivog razvoja i turizma.

I ovogodišnje takmičenje se odvijalo pod pokroviteljstvom kompanije „Wrigley”, koja je 2011. godine uz pomoć Fondacije za ekološku edukaciju, pokrenula kampanju „Litter Less” („Za manje smeća”), koja se tokom 2014. godine odvijala u 15 zemalja, uključujući i Crnu Goru. Prisutne su pozdravile Jelena Vukasović, predsjednica Skupštine EKOM-a, Jelena Kiš iz Fondacije RECAN i Iva Malešević, nekadašnja mlada ekoreporterka a danas jedan od osnivača Studentskog radija KRŠ.

Detaljnije...
 
Novosti - april 2014. PDF Štampaj E-pošta
POČINJE ONLINE GLASANJE ZA NAJBOLJE RADOVE MLADIH EKOREPORTERA U 2014.GODINI

Povodom 22. aprila Dana planete Zemlje, tradicionalno, na našoj web stranici se mogu pogledati svi radovi pristigli do 01. aprila 2014. godine.

Za najbolje radove iz ovogodišnje produkcije u svih dvadeset kategorija moguće je online glasanje koje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite zivotne sredine biti proglašeni najbolji radovi po mišljenju publike.

Ovdje mozete pogledati i preuzeti sve pristigle radove osnovaca i srednjoskolaca .

Radovi po kategorijama:

ZA MANJE SMEĆA / LITTER LESS

MLADI EKOREPORTERI osnovci
- radovi u kategoriji ekočlanak >>
- radovi u kategoriji ekofotografije >>
- radovi u kategoriji ekofotopriče >>
- radovi u kategoriji video >>

MLADI EKOREPORTERI srednjoškolci
- radovi u kategoriji ekočlanak >>
- radovi u kategoriji ekofotografije >>
- radovi u kategoriji ekofotopriče >>
- radovi u kategoriji video >>

BIODIVERZITET I PREDIO osnovci
- radovi u kategoriji fotopriče predjela i biodiverziteta >>
- radovi u kategoriji fotografije predjela i biodiverziteta >>

BIODIVERZITET I PREDIO srednjoškolci
- radovi u kategoriji fotopriče predjela i biodiverziteta >>
- radovi u kategoriji fotografije predjela i biodiverziteta >>
 
Novosti - april 2014. PDF Štampaj E-pošta
NA OVOGODIŠNJE KONKURSE “MLADI EKOREPORTERI” I “ZA MANJE SMEĆA” STIGLO OKO 400 RADOVA IZ CIJELE CRNE GORE
 
Nevladina organizacija ”EKOM - Udruzenje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” sedmu godinu zaredom organizovala je konkurs „Mladi eko-reporteri, program Fondacije za ekološku edukaciju i treću put kampanju “Za manje smeća” Fondacije kompanije Wrigley.

Preko 300 učenika iz 18 srednjih i 28 osnovnih škola poslalo je oko 400 radova na ovogodišnje konkurse. U pripremi je pomagalo i 58 profesora mentora.

Svečana dodjela nagrada je predvidjena na Dan planete Zemlje, u utorak 22. aprila u hotelu „City” u Podgorici, čime se NVO "EKOM" pridruzuje mrezi svjetskih nevladinih organizacija "Earth Day network". Nagrade će uručiti Daliborka Pejović, drzavna sekretarka u Ministarstvu odrzivog razvoja i turizma.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 17 - 24 of 109
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Trenutno je 1 gost na vezi

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color