Naslovna arrow Arhiva članaka
Novosti – april 2012. PDF Štampaj E-pošta
PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U CRNOJ GORI U 2012. GODINI

Dodjelom priznanja i prigodnih nagrada najboljim učesnicima, završen je ovogodišnji konkurs ”Mladi ekoreporteri 2012” koji je, po peti put, organizovala NVO „EKOM”.

Svečanost je održana u sklopu 18. Sajma ekologije u Budvi, a nagrade je uručio Siniša Stanković, pomoćnik ministra održivog razvoja i turizma za otpad i komunalni razvoj.

Na konkurs “Mladi eko-reporteri u Crnoj Gori” do 02. aprila 2012. godine stiglo je preko 210 radova (u kategorijama: eko članak, eko fotografija, eko fotopriča, video rad, eko poster, fotopriča i fotografija predjela i biodiverziteta), koje je pripremilo 205 učenika iz dvanaest srednjih škola iz Bara, Kotora, Tivta, Herceg Novog, Budve, Cetinja, Žabljaka, Bijelog Polja, Danilovgrada, Nikšića i Podgorice. U pripremi radova pomoglo je 16 profesora - mentora.

ekoreporteri ekoreporteri ekoreporteri

ekoreporteri ekoreporteri ekoreporteri

Stručni žiri (u sastavu: Dragica Šaković, novinar dnevnog lista ”Pobjeda”; Marijana Bojanić, novinar TV Vijesti; Jelena Vukasović, profesor književnosti; mr Aleksandra Ivanović, biolog mora, Nemanja Malovrazić, biolog, dr Maja Đurić, umjetnički fotograf; Radmila Beća Radulović, grafički dizajner i mr Dragi Vujačić, profesor interaktivnog dizajna) donio je odluku o najboljim radovima u navedenim kategorijama. Na osnovu plasmana, tematike kojom se bave, ispunjenosti kriterijuma i godišta autora, biće odredjeni radovi za dva medjunarodna konkursa »Young reporters for the Environment 2012« i »Litter less campaign 2012«.

Dodjeljene su i zahvalnice Jadranskom sajmu za podršku programu, dnevnom listu ”Pobjeda”, lokalnim radio servisima Tivat, Kotor i Budva te TV Vijesti za medijsku promociju, a svim srednjim školama, koje su učestvovale sa preko 10 radova na konkursu, darovani su video projektori. 

Ovogodišnje takmičenje se odvijalo pod pokroviteljstvom kompanije „Wrigley”, koja je uz pomoć Fondacije za ekološku edukaciju, pokrenula pilot program „Litter Less” („Za manje smeća”), koji se tokom 2012. godine odvijao u 5 zemalja, uključujući i Crnu Goru. 

ekoreporteri ekoreporteri ekoreporteri

Od 22. aprila, Dana planete Zemlje na web stranici www.mladi-ekoreporteri.org.me, mogu se pogledati svi radovi ovogodišnje produkcije, a on-line glasanje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite životne sredine biti proglašeni najbolji radovi po mišljenju publike. 

Slijedi pregled nagrada i priznanja po kategorijama:

Detaljnije...
 
Novosti - april 2012. PDF Štampaj E-pošta

NAJAVA DODJELE NAGRADA "MLADI EKO-REPORTERI 2012"

Na konkurs “Mladi eko-reporteri u Crnoj Gori” do 02. aprila 2012. godine stiglo je preko 210 radova (u kategorijama: eko članak, eko fotografija, eko fotopriča, video rad, eko poster, fotopriča i fotografija predjela i biodiverziteta), koje je pripremilo 205 učenika iz dvanaest srednjih škola iz Bara, Kotora, Tivta, Herceg Novog, Budve, Cetinja, Žabljaka, Bijelog Polja, Danilovgrada, Nikšića i Podgorice.

Pristigle radove je sredinom aprila 2012. vrednovao osmočlani nacionalni žiri i odabrao najbolje u navedenim kategorijama. Na osnovu plasmana, tematike kojom se bave, ispunjenosti kriterijuma i godišta autora, biće odredjeni radovi za dva medjunarodna konkursa »Young reporters for the Environment 2012« i »Litter less campaign 2012«. 
Dodjela priznanja stručnog žirija i prigodnih nagrada najboljim učesnicima biće održana u subotu 21. aprila 2012. godine u 12.30 u Press sali Jadranskog sajma, u sklopu 18. Sajma ekologije u Budvi. Nagrade će uručiti Siniša Stanković, pomoćnik ministra za otpad i komunalni razvoj.

Od 22. aprila, Dana planete Zemlje, na web stranici www.mladi-ekoreporteri.org.me, mogu se pogledati najbolje fotografije, foto priče, video radovi i članci iz ovogodišnje produkcije, a on-line glasanje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite životne sredine biti proglašeni najbolji radovi po mišljenju publike.

Ovogodišnje takmičenje se odvijalo pod pokroviteljstvom kompanije „Wrigley”, koja je uz pomoć Fondacije za ekološku edukaciju, pokrenula pilot program „Litter Less” („Za manje smeća”), koji se tokom 2012. godine odvijao u 5 zemalja, uključujući i Crnu Goru.
 
Napomena za Litter Less! PDF Štampaj E-pošta

Mole se učenici koji su koristili gmail , hotmail ili yahoo e-mail adrese za registrovanje na Litter Less portal, da provjere SPAM ili JUNK (Nepoželjna pošta) foldere, jer u nekim slučajevima mail kojim treba da potvrde registraciju završi tamo.

U koliko pravite galeriju fotografija na portau, fotografije moraju biti u .jpg (.jpeg) formatu. Fotografija ne smije biti veca od 1.5 MB (optimalna velicina fotografije je oko 300-400 KB a rezolucija oko 1000-1200 piksela po sirini tj. visini).

Takođe još jednom molimo da prije nego postavite neko pitanje ili prijavite neki problem, provjerite da li ste pravilno slijedili korake iz uputstva.

 
Novosti - mart 2012. PDF Štampaj E-pošta
ROK ZA PREDAJU RADOVA SE BLIŽI: 2. APRIL!

Rok za predaju radova na konkursima Mladih eko-reportera i za kampanju "Manje smeća" ("Litter less") je 2. april 2012.

Molimo učesnike da radove za Mlade eko-reportere (članke i fotografije) šalju na mail: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. Video radove treba okaciti na youtube ili vimeo a link sa videom poslati na pomenuti mail.

Zbog velikog broja pitanja ponovo postavljamo uputstvo za postavljanje radova u sklopu kampanje Manje smeća / Litter Less. Uputstvo možete preuzeti ovdje. Ukoliko i dalje postoje neke dileme vezane za funkcionisanje Litter Less portala, moguće je postaviti pitanje na e-mail: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Takodje, molimo učesnike, da nas obavijeste ukoliko, iz opravdanih razloga, kasne sa predajom radova.
 
Novosti - mart 2012. PDF Štampaj E-pošta

REGISTRACIJA ZA KAMPANJU “MANJE SMEĆA” JE U TOKU!

 litter less

Za kampanju “Manje smeća” do sada je registrovano ukupno 6 srednjih škola iz Crne Gore – Gimnazija Kotor, SMŠ “Mladost” Tivat, Gimnazija Bar, Srednja poljoprivredna škola Bar, Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Nikšić i Gimnazija “Slobodan Škerović” Podgorica.

Mole se učesnici da obrate pažnju kada se budu registrovali da izaberu svoju školu na listi registrovanih škola, inace će njihova lična registracija biti automatski odbijena.

Takodje, mole se profesori iz škola koje su zainteresovane da učestvuju u programu, a još nisu registrovali školu da to učine što prije. U protivnom, radovi njihovih učenika neće moći da se prijave i učestvuju na konkursu.

Mail za tehničku podršku: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

 
Novosti - mart 2012. PDF Štampaj E-pošta

MLADI EKOREPORTERI NA TIVATSKIM SOLILIMA

Solila          Solila

Mladi ekoreporteri iz 3 srednje škole sa Primorja (Kotor, Tivat i Budva) učestvovali su u utorak 13. marta 2012. godine na času u prirodi koji je na Solilima, povodom završetka radova na djelimičnom uređenju posebnog rezervata organizovalo Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom iz Budve zajedno sa Zavodom za zaštitu prirode i Opštinom Tivat.

Stručniaci Zavoda za zaštitu prirode održali su ogledni čas sa učenicima završnih razreda osnovnih škola i učenicima srednjih škola iz tri primorske opštine, tokom koga su predstavljene specifičnosti ovog florističkog i faunističkog rezervata. Učenici su mogli i da posmatraju ptice preko durbina i dvogleda uz stručnu pomoć ornitologa.

NVO »EKOM« i JP »Morsko dobro« dodjeliće 22. aprila, na svečanosti povodom završetka nacionalnog konkursa za Mlade ekoreportere u 2012. godini, posebnu nagradu za članak / fotografiju / video sa ovog časa u prirodi na tivatskim Solilima


 
Novosti - februar 2012. PDF Štampaj E-pošta

Na godišnjem skupu nacionalnih koordinatora Mladih ekoreportera u Turskoj, predstavljen je džingl kampanje na dva jezika, koji se odnedavno emituje na talasima Radio Kotora. I ostale medijske kuće su pozvane da ih preuzmu i emituju u svojim programima.

YRE Jingle (mp3 1.5 MB)

YRE Jingle - ENG   (mp3 1.3 MB)

 
Novosti - februar 2012. PDF Štampaj E-pošta

Generation '92 – evropsko omladinsko video takmičenje

 Generation 92 Generation 92 Generation 92

Konkurs “Generacija ‘92” nudi mogućnost mladim Evropljanima, koji su rodjeni 1991, 1992 i 1993. godine, da naprave video rad sa njihovom vizijom održive budućnosti u narednih 20 godina. Pobjednici će biti pozvani na svečanost koja se održava 5. juna 2012. godine u Kopenhagenu. Tri najbolja rada osvojiće, pored plaketa, ukupnu novčanu nagradu od 6.000 eura (3.000, 2.000 i 1.000). Rok za predaju radova je 2. april 2012. godine.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 57 - 64 of 109
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Trenutno je 1 gost na vezi

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color