Naslovna arrow Arhiva članaka
Novosti - jun 2011. PDF Štampaj E-pošta

PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERU U ONLINE GLASANJU POSJETILACA NAŠE WEB STRANICE

Na Svjetski dan zaštite životne sredine, 5. jun, objavljujemo pobjednike on-line glasanja za najbolji ekološki članak, ekološku fotografiju eko fotopriču, i fotografiju predjela i biodiverziteta koje su pripremili Mladi ekoreporteri Crne Gore u 2011. godini.

Od 426 glasova posjetilaca naše web stranice od Dana planete Zemlje do danas, za najbolju ekološku fotografiju, sa 122 glasa (29%), izabrana je " Kad već štitite sebe,zaštitite i prirodu!" Nemanje Radonjića (SMŠ „Mladost“, Tivat).

Najbolji članak po mišljenju posjetilaca sajta je "Miris katrana u oblacima prašine" grupe učenika: Božica Vujović, Biljana Vujović, Tanja Roganović, Aleksandra Veličković, Nikolina Giljen, Miloš Međedović, Radoš Milatović (Srednja Ekonomsko-ugostiteljska škola, Nikšić), koji je osvojio 379 glasova (31%) od ukupno 1225 glasa.

U kategoriji eko fotopriča najviše glasova, 109 od ukupno 395 (28%), dobio je rad "Ljepote prirode" čiji su autori Roberto Brunetti i Marija Nikolić (Srednja poljoprivredna škola, Bar), dok je u kategoriji fotografija predjela i biodiverziteta za najbolju proglašena "Poslije kiše" Dušana Kneževića (Srednja poljoprivredna škola, Bar), koja je osvojila 85 od ukupno 205 glasa (41%).

Ovoga puta su se mišljenje stručnog žirija i ukus publike poklopili oko najboljeg članka, a i isto mišljenje je imao i medjunarodni žiri dodjelivši nikšićkim srednjoškolcima I nagradu u kategoriji tekstova o gradovima.

 
Novosti - jun 2011. PDF Štampaj E-pošta

PONOVO DVIJE MEĐUNARODNE NAGRADE ZA EKOREPORTERE IZ CRNE GORE

Međunarodni žiri za dodjelu nagrada programa YRE – Young reporters for the environment za 2011. godinu, zasjedao je krajem maja u Kopenhagenu, u sjedištu Fondacije za ekološku edukaciju FEE , gdje se nalazi i medjunarodna koordinacija programa Mladi ekoreporteri.

U kategoriji tekstova o gradovima, za najbolji je proglašen rad Miris katrana u oblacima prašine grupe učenika: Božica Vujović, Biljana Vujović, Tanja Roganović, Aleksandra Veličković, Nikolina Giljen, Miloš Međedović, Radoš Milatović (Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola, Nikšić; mentor: prof. Olivera Lučić).

Drugu nagradu u kategoriji fotografija dobio je rad Dug život Ivana Čojbašića (Gimnazija ”Slobodan Škerović” Podgorica; mentor: prof. Sanja Bulatović).

Na konkurs je, iz naše zemlje, poslato ukupno 8 radova - 3 članka i 5 fotografija.

Ove godine je primljeno ukupno 79 radova iz 11 zemalja, a svi će biti objavljeni u godišnjaku YRE Book za 2011. godinu.

Medjunarodni žiri (koji su sačinjavali predstavnici medjunarodnih programa i organizacija: UNEP, UNESCO, EEA, IIEEE, FEE i Lund Univerzitet) dodjelio je ukupno 5 nagrada za fotografije i 10 (uključujući i super nagradu) za članke.

Detaljnije...
 
Novosti - maj 2011. PDF Štampaj E-pošta
NAJBOLJI RADOVI MLADIH EKOREPORTERA CRNE GORE POSLATI U KOPENHAGEN

Shodno pravilima programa YRE – Young reporters for the environment , medjunarodnoj koordinaciji u Kopenhagenu i medjunarodnom žiriju, prosledjeni su radovi odabrani na nivou Crne Gore.

Ukupno 3 članka i 5 fotografija je prevedeno na engleski jezik i priredjeno prema uputstvima YRE, a konačna odluka očekuje se krajem maja.

Svi radovi iz naše zemlje sa ostalim ekološkim fotografijama i člancima iz drugih zemalja, biće objavljeni u godišnjaku YRE Book 2011.

Ovdje možete pogledati / preuzeti prevedene radove

Detaljnije...
 
Novosti - maj 2011. PDF Štampaj E-pošta
OBJAVLJEN GODIŠNJAK „YRE BOOK” ZA 2010. GODINU

Iz medjunarodne koordinacije Mladih ekoreporetra u Kopenhagenu, tokom maja 2011. godine, nacionalnim koordinatorima su proslijedjeni godišnjaci YRE Book za 2010. godinu sa ukupno 32 članka i 62 fotografije iz 14 zemalja svijeta.

Iz finansijskih i ekoloških razloga, ni ovoga puta nisu štampani već su objavljeni u elektronskom formatu.

Ovdje možete preuzeti PDF verziju (4.6 MB)
 
Novosti - maj 2011. PDF Štampaj E-pošta

MEĐUNARODNI SKUP KOORDINATORA MLADIH EKOREPORTERA

Krajem aprila, u Kernorfonu u sjevernom Velsu, održan je sastanak nacionalnih koordinatora programa "Young reporters for the environment", koji se u našoj zemlji sprovodi pod imenom "Mladi ekoreporteri". Bila je to prilika da se, poslije dvogodišnje pauze, okupe predstavnici 15-ak zemalja u kojima se odvija ovaj program. 

foto 1 foto 2
Detaljnije...
 
Novosti - april 2011. PDF Štampaj E-pošta

SPECIJALNO IZDANJE RADIO ŠKOLE

Radio Kotor, kao medijski pokrovitelj našeg programa, u svojim redovnim i specijalnim emisijama je propratio aktivnosti mladih ekoreportera Crne Gore u 2011. godini.
Ovdje možete poslušati i preuzeti (9.4 MB) specijalno izdanje Radio škole koje je snimljeno 21. aprila na dodjeli nagrada i priznanja na Sajmu ekologije u Budvi

 
Novosti - april 2011. PDF Štampaj E-pošta
POČINJE ONLINE GLASANJE ZA NAJBOLJE MLADE EKOREPORTERE U 2011. GODINI

Povodom 22. aprila Dana planete Zemlje, na web stranici  www.mladi-ekoreporteri.org.me, mogu se pogledati po 20 najboljih radova u dvije kategorije (ekofotografije i fotografije pejzaža i biodiverziteta), 15 foto priča i 15 članaka iz ovogodišnje produkcije, a online glasanje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite životne sredine biti proglašeni najbolji radovi po mišljenju publike.

 
Novosti - april 2011. PDF Štampaj E-pošta

DODJELA NAGRADA NAJBOLJIM MLADIM EKOREPORTERIMA U 2011. GODINI

Svečanost proglašenja najboljih na konkursu ”Mladi ekoreporteri Crne Gore 2011” održana je u Press Sali Jadranskog sajma u sklopu 17. Sajma ekologije u Budvi.

Nagrade je uručila Lidija Šćepanović, pomoćnik direktora Agencije za zaštitu životne sredine, a prisutnima su se obratili Nemanja Malovrazić, član stručnog žirija i Saša Karajović, nacionalni koordinator programa.

foto 1 foto 2

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 73 - 80 of 109
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color