Naslovna
Novosti - jun 2013. PDF Štampaj E-pošta

PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI EKOREPORTERI U ONLINE GLASANJU POSJETILACA NAŠE WEB STRANICE

Na Svjetski dan zaštite životne sredine, 5. jun, tradicionalno, objavljujemo pobjednike on-line glasanja za najbolji video, ekološki članak, ekološku fotografiju, eko fotopriču, fotopriču i fotografiju predjela i biodiverziteta koje su pripremili ekoreporteri Crne Gore u 2012. godini u dva takmičarska programa "Litter less" i "Young reporters for the environment".

Ovoga puta mišljenja stručnog žirija i ukus publike su se poklopili u kategorijama za eko članak i video radove! U proteklih 45 dana zabilježeno je preko 4800 glasova! Prigodne diplome biće uručene u narednim danima.

program "Litter less" ("Za manje smeća")

Posjetioci naše web stranice od Dana planete Zemlje do danas, za najbolji članak u ovom programu sa 53% glasova izabrali su "Ekološka bomba u ekološkoj državi"  Valentine Bugarin (Srednja medicinska škola „Dr Branko Zogović“ Berane).

Najbolja fotografija je "Kotor, područje svjetske prljavštine" Aleksandra Kaludjerovića (Gimnazija Kotor) sa 45% glasova, a u kategoriji fotopriča najviše glasova (54%), dobio je rad "Prirodna okolina i mi"  Ivane Dacić (SMŠ "17. septembar" Žabljak),

Za najbolji video, sa 55% glasova, proglašen je rad "Da, i žvake se mogu reciklirati" Djordja Kalezića, Katarine Pašić i Sare Djurović (Gimnazija Kotor).

program "Young reporters for the environment" ("Mladi ekoreporteri")


Posjetioci naše web stranice, za najbolji članak u ovom programu sa 45% glasova izabrali su "Organska hrana samo u planovima"  Marijane Vidović (Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola, Nikšić)).

Najbolja fotografija, po mišljenju posjetilaca sajta, je rad "Otapanje" Nemanje Djukića (Gimnazija Cetinje), koji je osvojio 54% glasova, a u kategoriji fotopriča najviše glasova (41%), dobio je rad "Izliv kanalizacije u more "  Alekse Grgurovića (Gimnazija "Slobodan Škerović", Podgorica).

Za najbolji video, sa 41% glasova, proglašen je rad "Tamo i nazad" Vasijila Adžića, Olje Aleksić i Milene Brajović (Gimnazija Kotor).

U kategoriji fotopriča predjela i biodiverziteta za najbolju proglašena "Voda"   sa 61% glasova, dok je u kategoriji fotografija predjela i biodiverziteta za najbolju proglašena "Planinska ljepotica" koja je osvojila 77% glasova. Oba rada su djelo Stefana Obadovića (Srednja medicinska škola „Dr Branko Zogović“ Berane).

U novoj kategoriji eko-osnovaca, najbolji rad je "Negodujem, protesvujem" Martine Vojinović (OŠ „Dašo Pavičić", Herceg Novi) sa 33% glasova.
 
< Prethodno   Sledeće >
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Trenutno je 1 gost na vezi

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color