Naslovna
Novosti - februar 2014. PDF Štampaj E-pošta

POČETAK NOVE SEZONE PROGRAMA "MLADI EKOREPORTERI" i KAMPANJE ”ZA MANJE SMEĆA"

EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori, kao nacionalni operater programa "Mladi ekoreporteri" Fondacije za ekološku edukaciju i kampanje „Za manje smeća“ (Litter less) Fondacije kompanije Wrigley poziva sve osnovne i srednje škole te fakultete u našoj zemlji da se tokom februara i marta priključe novoj sezoni konkursa za najbolje članke, fotografije i video radove na razne teme iz zaštite životne sredine sa posebnim naglaskom na smeće.
Moto nove kampanje je "Smeće nastaje sa onim šta kupujemo" a cilj je i ove godine da Crna Gora postane mjesto sa „manje smeća“

 litterless

Vizija Fondacije za ekološku edukaciju je da promoviše znanje o životnoj sredini, aktivno učešće i pozitivan pristup. To sve rezultira kroz 3 glavne aktivnosti Mladih eko-reportera: istraživanje lokalnih ekoloških problema;  novinarska produkcija (članci, fotografije, video radovi, website, izložbe, radio i tv emisije...) i  komuniciranje sa javnošću (lokalnom publikom).

Bilo koja mlada osoba u Crnoj Gori uzrasta od 11-21 godine, koja želi da bude novinar i da istražuje ekološke probleme, može da učestvuje na konkursu Mladih ekoreportera. To nije ekskluzivno program samo za škole i fakultete, već i za nezavisne omladinske grupe i sve zainteresovane pojedince.

Pristigli radovi (članci, fotografije i video klipovi) do 01. aprila 2014. godine, ukoliko budu ispunili kriterijume programa, biće objavljeni na web stranici www.mladi-ekoreporteri.org.me, a oni najbolji prema odluci nacionalnog žirija, 22. aprila na Dan planete Zemlje, biće publikovani u posebnoj brošuri i stiču pravo da se takmiče u medjunarodnoj konkurenciji tokom maja mjeseca. Učenike i profesore očekuju prigodne nagrade i adekvatna medijska promocija.
Napominjemo da pobjednici sa radovima na temu otpada u kategoriji "Litter less" ("Za manje smeća") stiču pravo i da učestvuju u ekološkoj misiji tokom predstojeće jeseni/zime.

Podsjećamo da su radovi iz Crne Gore osvojili na medjunarodnim takmičenjima od 2008. do 2012. godine 12 nagrada, a prošle godine na dva konkursa naši ekoreporteri osvojili su tri prve, jednu drugu i jednu treću nagradu, i po broju osvojenih priznanja u konkurenciji 16 zemalja zauzeli su treće mjesto.

 
< Prethodno   Sledeće >
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Trenutno je 1 gost na vezi

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color