Naslovna
Novosti - jun 2014. PDF Štampaj E-pošta

MLADI EKOREPORTERI IZ CRNE GORE NAGRADJENI I OVE GODINE NA MEDJUNARODNIM KONKURSIMA

Na dva medjunarodna konkursa "Young reporters for the Environment" (Mladi ekoreporteri) i "Litter less" (Za manje smeća), ekoreporteri iz Crne Gore osvojili su ukupno tri nagrade – jednu prvu i dvije druge, i po broju osvojenih priznanja u konkurenciji 19 zemalja dijele treće mjesto zajedno sa Turskom i Slovačkom, dok su ove godine najbolji bili njihovi vršnjaci iz Kanade i Malte,

Na takmičenju mladih ekoreportera, Zorana Djukić (Srednja likovna škola "Petar Lubarda", Cetinje) je osvojila prvu nagradu za fotografiju "Naizgled lijepo" (kategorija 15-18 godina).

 zorana djukic

Na takmičenju kampanje "Za manje smeća", Eldin Šaljić (Osnovna škola Bać kod Rozaja) dobio je drugu nagradu za fotografiju "Priroda egzistira" (kategorija 12-15 godine), dok je Aldina Murić (Gimnazija “30. septembar” Rozaje) osvojila drugu nagradu za fotografiju "Što bi se ti mučio kada rijeka ionako nosi sve?" (kategorija 19-21 godine).

U pripremi ovih nagradjenih radova su pomagali profesori - mentori: Vukan Lompar sa Cetinja, Šadija Demić iz Baća te Adisa Malagić i Sabaheta Ramović iz Rozaja.
Na nacionalni konkurs je stiglo oko 400 radova koje je pripremilo preko 300 učenika iz 18 srednjih i 28 osnovnih škola Crne Gore., a četrnaest najboljih radova je poslato na dva medjunarodna takmičenja.
Nevladina organizacija ”EKOM - Udruzenje za ekološki konsalting u Crnoj Gori”sedmu godinu zaredom organizovala je konkurs „Mladi eko-reporteri, program Fondacije za ekološku edukaciju i treću put kampanju “Za manje smeća” Fondacije kompanije Wrigley.
 
< Prethodno   Sledeće >
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color