Naslovna
Novosti - decembar 2014. PDF Štampaj E-pošta

POČETAK OSME SEZONE PROGRAMA "MLADI EKOREPORTERI"

EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori, kao nacionalni operater programa "Mladi ekoreporteri" Fondacije za ekološku edukaciju (FEE) poziva sve osnovne i srednje škole te fakultete u našoj zemlji da se priključe novoj sezoni konkursa za najbolje članke, fotografije i video radove na razne teme iz zaštite životne sredine.

Posebna tema 2015. godine biće recikliranje limenki pod motom “Ne bacaj – recikliraj!”, u saradnji sa Fondacijom za reciklažu čimenki za piće RECAN:

 

recan

 

Vizija Fondacije za ekološku edukaciju je da promoviše znanje o životnoj sredini, aktivno učešće i pozitivan pristup. To sve rezultira kroz 3 glavne aktivnosti Mladih eko-reportera: istraživanje lokalnih ekoloških problema; novinarska produkcija (članci, fotografije, video radovi, website, izložbe, radio i tv emisije...) i komuniciranje sa javnošću (lokalnom publikom).

Bilo koja mlada osoba u Crnoj Gori uzrasta od 11-21 godine, koja želi da bude novinar i da istražuje ekološke probleme, može da učestvuje na konkursu Mladih ekoreportera. To nije ekskluzivno program samo za škole i fakultete, već i za nezavisne omladinske grupe i sve zainteresovane pojedince.

Pristigli radovi (članci, fotografije i video klipovi) do 15. marta 2015. godine, ukoliko budu ispunili kriterijume programa, biće objavljeni na web stranici www.mladi-ekoreporteri.org.me, a oni najbolji prema odluci nacionalnog žirija, 22. aprila na Dan planete Zemlje, biće publikovani u posebnoj brošuri i stiču pravo da se takmiče u medjunarodnoj konkurenciji tokom maja mjeseca.
Učenike i profesore očekuju prigodne nagrade i adekvatna medijska promocija. Napominjemo da 2015. godine nema putovanja na ekološku misiju jer je završena trogodišnja kampanja „Litter less”!

Ovdje možete pogledati ili preuzeti brošuru sa najavom konkursa u 2015. godini (newsletter 12) kao i bliže pojašnjenje takmičarskih kategorija i uputstva za pripremu radova (newsletter 8).
 
< Prethodno   Sledeće >
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color