Naslovna
Novosti - april 2016. PDF Štampaj E-pošta
POČELO OCJENJIVANJE RADOVA NA KONKURSU “MLADI EKOREPORTERI 2016”

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” po deveti put organizuje konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). Posebna tema 2016. godine je “Drveće za planetu”, što je i slogan mreže “Earth Day” za ovu godinu.

Preko 400 učenika iz 21 srednje i 40 osnovnih škola te troje studenata poslalo je oko 550 radova na ovogodišnje takmičenje. U pripremi je pomagalo 76 profesora mentora. 

Zbog velikog broja pristiglih fotografija (preko 400) obavljena je selekcija tako da je u konkurenciji ostalo 90 fotografija osnovaca i 100 fotografija srednjoškolaca , koji su  podjeljeni i u tri tematske kategorije: „ekološke fotografije”, „fotografije biodiverziteta i predjela” i „drveće za planetu”.

Kod pristiglih tekstova obavljena je selekcija na članke, kratke forme i eseje, koji su razvrstani i na dvije starosne kategorije 12-15 i 16-19 godina. Ista podjela važi i za video radove .

Označene grupe radova se mogu preuzeti i pogledati.


Organizator takmičenja je morao da elimiše oko 30 radova koji nisu zadovoljili uslove konkursa – dio nije bio adekvatno pripremljen i prijavljen, nekoliko radova je bilo izvan ovogodišnjih takmičarskih kategorija (npr. fotopriče, stripovi, pjesme ...), pojedini učesnici su bili autori više prijavljenih fotografija (a bila je dozvoljena samo jedna) i nažalost za nekoliko fotografija je utvrdjeno je da su plagijati.

Od 5. aprila žiri počinje da ocjenjuje ukupno: 42 teksta, 190 fotografija i 40 video radova.

Svečana dodjela nagrada je predvidjena na Dan planete Zemlje, u petak 22. aprila u 12 sati u Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici. Na dodjelu će biti pozvani samo nagradjeni učesnici i njihovi mentori. Pozivi se mogu očekivati od 18. aprila.

Pozivamo sve učesnike da postave svoje radove na facebook i instagram profile odnosno da ih dijele i po ostalim društvenim mrežama.

 
< Prethodno   Sledeće >
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Trenutno je 1 gost na vezi

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color