Naslovna
Novosti - mart 2017. PDF Štampaj E-pošta

POČINJE OCJENJIVANJE RADOVA NA KONKURSU “MLADI EKOREPORTERI 2017”

 Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” po deseti put organizuje konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). Posebne teme 2017. godine su bile; “Klimatske promjene” i “Eko škole”

Na konkurs je stiglo preko 500 radova iz 19 srednjih i 31 osnovne škole. Zbog velikog broja pristiglih fotografija (oko 400) obavljena je selekcija tako da je u konkurenciji za nagrade ostalo 50 fotografija osnovaca i 50 fotografija srednjoškolaca, koje su  podjeljene u tri tematske kategorije: „ekološke fotografije”, „fotografije biodiverziteta i predjela” i „klimatske promjene”. Posebnu grupu radova čine oni na temu ekološkog aktivizma (eko škole).

Kod pristiglih tekstova obavljena je selekcija na ekočlanke, kratke forme, eseje i one koji se bave klimatskim promjenama, a svi su razvrstani i na dvije starosne kategorije 12-15 i 16-19 godina.

Ovdje možete pogledati listu selektovanih članaka i fotografija.

Zbog tehničkih problema, nije završena lista odabranih video radova i ona će biti objavljena tokom naredne sedmice.
Organizator takmičenja je morao da elimiše nekoliko radova koji nisu zadovoljili uslove konkursa – dio nije bio adekvatno pripremljen i prijavljen, neki su bili izvan ovogodišnjih takmičarskih kategorija (npr. fotopriče, stripovi, pjesme ...), pojedini učesnici su bili autori više prijavljenih fotografija (a bila je dozvoljena samo jedna) i nažalost, za nekoliko fotografija je utvrdjeno je da su plagijati.

Od 3. aprila žiri počinje da ocjenjuje odabrane radove.

Svečana dodjela nagrada je predvidjena uoči Dana planete Zemlje, u petak 21. aprila u 12 sati u Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici. Na dodjelu će biti pozvani samo nagradjeni učesnici i njihovi mentori. Pozivi se mogu očekivati od 18. aprila.

Pozivamo sve učesnike da postave svoje radove (bez obyira da li su selektovani ili ne), na facebook i instagram profile odnosno da ih dijele i po ostalim društvenim mrežama. Takodje, i škole mogu postavljati radove na svoje web stranice.

 
< Prethodno   Sledeće >
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color