Naslovna
Novosti - maj 2017. PDF Štampaj E-pošta

PONIŠTENO ON-LINE GLASANJE U KATEGORIJi EKO ČLANAKA (11-15 godina)

NVO “EKOM” od 2009. organizuje i on-line glasanje za najbolje radove Mladih ekoreportera Crne Gore, i mišljenje publike i žirija su se ponekad poklapali a ponekad i bitno razlikovali. Pobjeda u nekoj od on-line kategorija nije podrazumjevala odlazak na medjunarodno takmičenje, ali je u svakom slučaju bilo je zanimljivo „čuti“ glas naroda, za šta su najbolji dobijali i plakete.

Ni jednom do sada nismo imali problema sa ovim vidom glasanja, ali je ovoga puta došlo do neobjašnjive korekcije glasova u kategoriji eko članaka za uzrast od 11 do 15 godina. Kod dva rada je došlo do resetovanja broja glasova /potpunog brisanja ili njihovog umanjenja/. Analizirali smo u čemu je problem, ali mi nemamo uticaja na to što se dogadja na pratformi www.easypolls.net koja je korišćena i prethodnih godina, niti na bilo koji način možemo korigovati  tj. brisati ili dodavati glasove.

Najvjerovatnije su u pitanju pokušaji da se više puta glasa sa iste IP adrese, a predvidjeno je samo jedanput, pa je servis višestruke pokušaje u kratkom vremenskom roku registrovao kao spam, te autmatski ukolino sporne glasove. Iz razloga što je nemoguće utvrditi postignut broj glasova za oba rada koji su dobijeni, a potom i resetovani, prinudjeni smo da poništimo dosadašnje glasove u navedenoj kategoriji.

Novo glasanje, počinje sa objavljivanjem ovog obavještenja na našem sajtu. Ujedno koristimo priliku da se izvinemo svim takmičarima u kategoriji eko članaka za osnovce. Podsjećamo, sa jedne IP adrese (računara tj. telefona) validno je glasati samo jednom. Za sve ostale pokušaje zaobilaženja pravila raznim metodama ne snosimo odgovornost.

On-line glasanje traje do 05. Juna za svih 11 kategorija radova, kada će na Svjetski dan zaštite životne sredine biti pobjednici po mišljenju publike. Najboljima u svakoj kategoriji diploma će biti poslata poštom.

U nastavku link za ekočlanke osnovaca i online glasanje.

 
< Prethodno   Sledeće >
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Trenutno je 1 gost na vezi

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color