Naslovna
Novosti - jun 2017. PDF Štampaj E-pošta
MLADI EKOREPORTERI IZ CRNE GORE PRVI PO BROJU NAGRADA NA MEDJUNARODNOM KONKURSU

Na medjunarodnom konkursu "Young reporters for the Environment" mladi ekoreporteri iz Crne Gore osvojili su ukupno tri nagrade – jednu prvu, jednu drugu i jednu specijalnu pohvalu, i po broju osvojenih priznanja u konkurenciji 26 zemalja dijele prvo mjesto sa Švedskom.

Na medjunarodno takmičenje u Kopenhagen iz naše zemlje poslato je osam radova (tri članka, tri fotografije i dva video rada u tri starosne kategorije), a nagradjeno je ukupno tri.
Andrija Babović (Osnovna škola “Milorad Musa Burzan”, Podgorica) je osvojio prvu nagradu za fotografiju "Jarcu se svidjelo" (kategorija 11-14 godina).Lucija Milović (Osnovna škola “Blažo Jokov Orlandić”, Bar) dobila je drugu nagradu za članak "Nelegalne deponije u barskoj opštini" (kategorija 11-14 godina), dok je Nikolina Golubović (Srednja stručna škola "Spasoje Raspopović", Podgorica) osvojila specijalno priznanje za fotografiju "Kao riba na suvom" (kategorija 19-21 godine).

U pripremi ovih nagradjenih radova su pomagali profesori - mentori: Aleksandra Babović iz Podgorice i mr Tanja Kragulj iz Bara.

Nagradjenim učenicima su uručene medjunarodne diplome i prigodne knjige 5. juna na svečanosti podizanja prve plave zastavice u 2017. godini u marini Bar.Na nacionalni konkurs je stiglo preko 500 radova iz 19 srednjih i 31 osnovne škole. U pripremi je učestvovalo oko 400 učenika uz pomoć 64 profesora mentora.

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” desetu godinu zaredom organizovala je konkurs „Mladi eko-reporteri kao jedan od pet programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE).

 
< Prethodno   Sledeće >
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Trenutno je 1 gost na vezi

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color