Naslovna
Novosti - april 2018. PDF Štampaj E-pošta
POČINJE OCJENJIVANJE RADOVA NA KONKURSU "MLADI EKOREPORTERI 2018"

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” po jedanaesti put organizuje konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). Posebne teme 2018. godine su bile: “Održivi gradovi i zajednice” i “Eko škole”

Na konkurs je stiglo preko 400 radova iz 18 srednjih i 30 osnovnih škola.


Zbog velikog broja pristiglih fotografija (oko 270) obavljena je selekcija tako da je u konkurenciji za nagrade ostalo 25 fotografija osnovaca i 30 fotografija srednjoškolaca, koje su podjeljene u dvije tematske kategorije: „ekološke fotografije” i „fotografije biodiverziteta i predjela”. Posebnu grupu radova čine oni na temu ekološkog aktivizma (eko škole)., i škole mogu postavljati radove na svoje web stranice.

Od pristiglih 60 tekstova selekcijom je odabrano 38, koji su podjeljeni na ekočlanke i kratke forme (12-15 godina), ekočlanke i one koji se bave održivim gradovima i zajednicama (16-19 godina).

Prijavljeno je 50 video radova, od kojih je odabrano 24 - 16 osnovaca i 8 srednjoškolaca.

Ovdje možete pogledati listu selektovanih članaka, fotografija i video radova.

Organizator takmičenja je morao da elimiše više radova koji nisu zadovoljili uslove konkursa – dio nije bio adekvatno pripremljen i prijavljen, a neki su bili izvan ovogodišnjih takmičarskih kategorija (npr. fotopriče, stripovi, pjesme ...).

Od 5. aprila žiri počinje da ocjenjuje odabrane radove.

Svečana dodjela nagrada je predvidjena nakon Dana planete Zemlje, u ponedjeljak 23. aprila. Na dodjelu će biti pozvani samo nagradjeni učesnici i njihovi mentori. Pozivi se mogu očekivati od 16. aprila.

Pozivamo sve učesnike da postave svoje radove (bez obzira da li su selektovani ili ne), na facebook i instagram profile odnosno da ih dijele i po ostalim društvenim mrežama. Takodje, i škole mogu postavljati radove na svoje web stranice.

 
< Prethodno   Sledeće >
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color