Naslovna
Novosti - januar 2019. PDF Štampaj E-pošta

25 GODINA MLADIH EKOREPORTERA

Ove godine Mladi ekoreporteri (Young Reporters for the Environment - YRE) slave 25 godina. Program je pokrenut u Luksemburgu 1994. godine pod pokroviteljstvom Fondacije za ekološku edukaciju (Foundation for Environmental Education - FEE) i danas angažuje više od 350.000 mladih reportera u 38 zemalja svijeta.

Program Mladi ekoreporteri ima za cilj da pokrene mlade ljude u dobi od 11 do 25 godina da zauzmu stav o pitanjima zaštite životne sredine i da im pruži platformu za njihovu artikulaciju putem članaka, fotografije ili video radova.

25. godišnjica će se proslaviti tokom 2019. godine sa različitim aktivnostima. Već je pokrenut poseban konkurs za jednominutne video radove. YRE studenti i Alumni iz cijelog svijeta su poslali svoje video zapise čiji je cilj da odražavaju suštinu programa. Ukupno je odabrano 25 video snimaka koji će biti podijeljeni preko društvenim mreža tokom 2019. godine. Medju tim radovima se nalaze i dva iz Crne Gore “From contest to volonteer” (Djordje Kalezić, Kotor) i “We can all together” (Dragan Jovović, Nikšić). Tri najbolja video rada biće proglašena do kraja godine.

Uskoro će biti pokrenut i novi međunarodni YRE Blog / Press Corner, koji će funkcionisati kao otvorena platforma za YRE studente, Alumni i YRE mrežu gdje mogu podijeliti svoje priče o ekološkim temama. Platforma treba da služi kao novinarski kutak gdje će inspirativni članci, video i foto-priče biti dostupni široj javnosti.

 
< Prethodno   Sledeće >
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color