Naslovna
Novosti - jun 2019. PDF Štampaj E-pošta

PROGLAŠENI NAJBOLJI SVJETSKI MLADI EKOREPORTERI 2019.  

Na Svjetski dan zaštite životne sredine 5. jun, Fondacija za ekološku edukaciju (FEE) proglasila je najbolje na medjunarodnom konkursu "Young reporters for the Environment" (Mladi ekoreporteri).

Ukupno je nagradjeno 11 članaka, 4 fotografije i 9 video radova uz 9 posebnih pohvala. Najuspješniji su bili učesnici iz Slovačke sa 6 priznanja, 3 nagrade dobili su Kanadjani, po dva priznanja osvojili su mladi ekoreporteri iz Singapura i Francuske, a po jednu nagradu dobili su takmičari iz Švedske, Kipra, Malte, Češke, Škotske, Portorika, Portugala, Španije, Izraela, Slovenije i Crne Gore. Pobjednički radovi biće publikovani na portalima Medium i Climate tracker.

Pobjednike je izmedju 200 radova iz 36 zemalja odabrao žiri u kome su se nalazili predstavnici više novinarskih organizacija i institucija za obrazovanje o održivom razvoju (Christopher Slaney, Freelance Journalist; Julie Saito, Programme Specialist of Communication, UNESCO; Torvald Jacobsson, Founding Partner of Edumanity and COO of TheGoals.org, Lund University; Mari Nishimura, Ecosystem Division, UNEP: Pedro Marcelino, Documentary Film Producer and Director; Mayra Navarrete, Photographer; Anne Vela Wagner, Executive Director of the MARS Wrigley Foundation; Filipa Murta, YRE Alumni; Anna Pérez Catalá, Environmental Scientist and co-director of Climate Tracker, Saša Karajović, FEE Board Member & Richard Steed, Communications Officer, FEE).

Na takmičenje u Kopenhagen iz naše zemlje poslato je sedam radova (dva članka, dvije fotografije i tri video rada u tri starosne kategorije), od kojih je u TOP 5 u svojim kategorijama odabrano njih 5, a nagradjen je Nikola Kovač (OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“, Dobrota) za tekst ”Kud plovi ovaj brod”, koji je rangiran kao treći u kategoriji 11-14 godina.

Ovdje možete pogledati listu selektovanih i nagradjenih Mladih ekoreportera 2019.

 
< Prethodno   Sledeće >
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color