Naslovna
Novosti - april 2020. PDF Štampaj E-pošta
POČELO OCJENJIVANJE RADOVA NA KONKURSU "MLADI EKOREPORTERI 2020"

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” po trinaesti put je organizovala konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE).

Na konkurs je stiglo preko 525 radova iz 36 osnovnih i 15 srednjih škola. Tokom marta je obavljen pregled svih pristiglih radova, a od onih koji su zadovoljili kriterijume konkursa obavljena je selekcija koju će ocjenjivati žiri i dodjeljivati nagrade po kategorijama i starosnim grupama (12-15 i 16-19 godina). Od 15. aprila 2020. žiri je počeo da ocjenjuje odabrane radove.

Zbog velikog broja pristiglih fotografija (preko 330) obavljena je selekcija tako da je u konkurenciji za nagrade ostalo 30 fotografija osnovaca i 25 fotografija srednjoškolaca, koje su podjeljene u dvije tematske kategorije: „ekološke fotografije” i „fotografije biodiverziteta i predjela”. Ove godine vraćena je kategorija fotopriča, gdje je od primljenih 33 za dalju selekciju odabrano 14 radova.
Od pristiglih 99 tekstova selekcijom je odabrano 24 ekočlanaka, kao i 22 eseja. Ostali radovi bili su nerelevantni za ovo takmičenje zbog formi ili odabrane teme.

Prijavljeno je 55 video radova, od kojih je odabrano 25 - 13 osnovaca i 12 srednjoškolaca.

Posebnu grupu čini 20 radova na temu gradjanskog i ekološkog aktivizma (eko škole).

Ovdje možete pogledati listu selektovanih članaka, fotografija, fotopriča  i video radova.

Organizator takmičenja je morao da elimiše više radova koji nisu zadovoljili uslove konkursa – dio nije bio adekvatno pripremljen i prijavljen, a neki su bili izvan ovogodišnjih takmičarskih kategorija (npr. posteri ...). Takodje, nisu uzeti u obzir video radovi koji nisu sadržali originalne snimke, kao nj fotopriče koje su imale fotografije preuzete sa interneta.

Proglašenje nagrada je predvidjeno, tradicionalno, na Dan planete Zemlje, u srijedu 22. aprila u 12 sati. Zbog novonastale situacije uslijed pandemije korona virusa, samo će spisak nagradjenih i pohvaljenih učenika biti objavljen na sajtu mladi-ekoreporteri.org.me kao i na facebook stranici.

 
< Prethodno   Sledeće >
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color