Naslovna
Novosti - oktobar 2020. PDF Štampaj E-pošta

PRVA TEMA: Water Sanitation and Hygiene (WaSH) u sklopu kampanje #YREStayActive

Kampanja #YREStayActive (Mladi ekoreporteri ostanite aktivni) namijenjena je mladima koji se suočavaju s izazovima pandemije COVID-19. Ideja je da se uključe u novinarski rad fokusiran na životnu sredinu koji ih podstiče da istražuju lokalna ekološka pitanja i moguća rješenja.

Fondacija za ekološku edukaciju FEE u oktobru počinje sa prvom od četiri posebne tematske kampanje za Mlade ekoreportere. Prva tema je Water Sanitation and Hygiene (WaSH) odnosno ”Sanitarno bezbjedna voda i higijena”.

Ideje za aktivnosti:

1)    Pronađite načine za promociju pravilnog higijenskog ponašanja i dokumentujte bilo kakvu promjenu ponašanja u svojoj zajednici putem kratkog videozapisa ili fotopriče.
2)    Prepoznajte ključna higijenska ponašanja potrebna u vašoj zajednici i sprovedite anketu kako biste saznali u kojoj se mjeri ta ponašanja primjenjuju. Predstavite svoje rezultate kroz kratki video, podcast ili seriju fotografija.
3)    Snimite (internetski) intervju s lokalnim političarom / stručnjakom o tome s kojim se izazovima vaša zajednica suočava u pogledu npr. opasnog otpada, pristupa pitkoj vodi itd.
4)    Intervjuišite studente iz drugih zemalja o izazovima vezanim za kampanju WaSH 

    

   

Na linku https://www.youtube.com/watch?v=FeSKsBYCKgQ možete pogledati uvodni webinar u prvu temu kampanje Water Sanitation and Hygiene (WaSH) koji su održali Sylvain Bertrand (UNICEF Denmark) i Gosia Luszczek (International YRE Director). Radni jezik je engleski.

Dozvoljene su sve vrste radova (članci, fotografije, videozapisi, blogovi, podcast-ovi, TikTok itd.). Rad mora imati temu relevantnu za kampanju. WaSH. Rad mora biti na engleskom jeziku (ili preveden). Rad mora biti objavljen na najmanje jednoj platformi društvenih mreža sa oznakom #YREstayactive.

Rok za predaju radova za prvu temu kampanje WASH je 2. novembar 2020. godine.

Radove (ili link preko wetransfera ili link sa fejsbuka, instragrama ... gdje je objavljen rad sa sa oznakom #YREstayactive) poslati na mail: mladi.ekoreporteri@gmail.com.

 
< Prethodno   Sledeće >
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color