Naslovna
Novosti - novembar 2020. PDF Štampaj E-pošta

POČETAK ČETRNAESTE SEZONE PROGRAMA "MLADI EKO-REPORTERI"

EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori, kao nacionalni operater programa "Mladi eko-reporteri" Fondacije za ekološku edukaciju (FEE) poziva sve osnovne i srednje škole te fakultete u našoj zemlji da se priključe novom izdanju konkursa za najbolje članke, fotografije, fotopriče i video radove na razne teme iz zaštite životne sredine. Naravno, u svemu treba primjenjivati propisane epidemiološke mjere.

Posebne teme i ove školske 2020/21. godine biće “Zagadjenje”, “Klimatske promjene” i “Gubitak biodiverziteta”, koje treba povezati sa jednim od 17 ciljeva održivog razvoja UN. Takodje, učenici iz obrazovnih institucija koje se nalaze u pilot ili redovnoj fazi programa ”Eko škole” mogu slati i radove o tome kako se sprovode aktivnosti u njihovim školama. Ovi radovi biće vrednovani sa svim pristiglim, ali će biti ocjenjivani i kao posebna kategorija.

Vizija FEE je da promoviše znanje o životnoj sredini, aktivno učešće i pozitivan pristup. To sve rezultira kroz 3 glavne aktivnosti Mladih eko-reportera: istraživanje lokalnih ekoloških problema; novinarsku produkciju (članci, fotografije, video radovi, website, izložbe, radio i tv emisije...) i komuniciranje sa javnošću (lokalnom publikom) preko medijskih i socijlanih platformi.

 

  Pregled statistike programa Young reporters for the Environment u školskoj 2019/2020.

Bilo koja mlada osoba u Crnoj Gori uzrasta od 11 do 25 godina, koja želi da istražuje ekološke probleme, može da učestvuje na konkursu Mladih eko-reportera. To nije ekskluzivno program samo za škole i fakultete, već i za nezavisne omladinske grupe i sve zainteresovane pojedince.

Pristigli radovi (članci, fotografije, fotopriče i video klipovi) do 15. marta 2021. godine, ukoliko budu ispunili kriterijume programa i budu i udju u selekciju, biće objavljeni na web stranici www.mladi-ekoreporteri.org.me, a oni najbolji prema odluci nacionalnog žirija, 22. aprila na Dan planete Zemlje, biće publikovani u posebnoj brošuri i stiču pravo da se takmiče u medjunarodnoj konkurenciji tokom narednog juna na konkursu “Young reporters for the Environment 2021”.
Učenike i profesore očekuju prigodna priznanja i adekvatna medijska promocija!

Kako su se pravila i ove godine opet promjenila, treba pažljivo proučiti: brošuru sa najavom konkursa (Newsletter 23)pravilima za takmičenje u 2020/21. godini , Priručnik za učesnike i mentore za pripremu radova, kao i video vodiče.

Uskoro će biti objavljena i dodatna literatura za pripremu radova kao i novi formulari za prijavu radova.

Sve aktuelnosti redovno pratite na: www.facebook.com/ekoreporteri .

 
< Prethodno   Sledeće >
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color