Naslovna
Novosti - maj 2008. PDF Štampaj E-pošta
DODIJELJENE NAGRADE KOTORSKIM SREDNJOŠKOLCIMA NA KONKURSU „MLADI EKO-REPORTERI U CRNOJ GORI“ 

NVO “EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” pokrenula je pilot fazu programa „Mladi eko-reporteri“ u Crnoj Gori, koja je sprovedena tokom marta i aprila 2008. godine u dvije srednjoškolske ustanove u Kotoru - Gimanziji i Srednjoj pomorskoj školi.

Uz mentorstvo profesorki Fikrete Adrović, Dragane Franić i Vesne Nenadov, 26 učenika iz Gimnazije i Srednje pomorske škole u Kotoru je pripremilo 9 članaka i 7 fotografija, koje je početkom maja 2008. vrednovao petočlani nacionalni žiri (2 novinara, 1 profesionalni fotograf i 2 biologa) i odabrao po 3 članka i fotografije za medjunarodni konkurs i zbornik radova „Young Reporters for the Environment Book ’08“.

Rezultati takmičenja u kome učestvuju radovi srednjoškolaca iz oko 20 zemalja očekuju se početkom juna.

U kategoriji fotografija nagradjeni su slijedeći radovi: „Maštovita priroda“ Iva Malešević, II3 Gimnazija, “Ne krivi ogledalo što ti je lice ružno” Andrea Prskalo, Djordjije Čizmović, Iva Malešević, II3 Gimnazija i „Da li su kontejneri premali za kabasti otpad ?!“ Dragan Gros, IIa Srednja pomorska škola.

Za najbolje ekološke članke odabrani su: „Maska Smeće” Milo Radonjić, Ksenija Djurović, Barbara Pilastro, IV1 Gimnazija, „Zakonom zaštićeno“ Jelena Maslovar i Lea Proročić, II1 Gimnazija i „Problemi u mom gradu“ Djordjije Marković, IIIa Srednja pomorska škola.

Rad „Ulaz dobrodošlice“ Omladinske grupa „Aktivisti“ - Forum MNE dobio je pohvalu.

Nagrađeni su dobili prigodne poklone – knjige i mp3 uređaje.

 
< Prethodno   Sledeće >
Wrigley
YRE

Anketa

Da li je Crna Gora ekološka država?
 
radioRADIO DžINGLOVI:
 
Mladi Ekoreporteri Facebook
 
YRE on Facebook Facebook

Pretraga sajta

Ko je online

Login


Zaboravili ste lozinku?

[+]
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • fresh color
  • warm color